Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης


Στα 30 και πλέον χρόνια που διένυσε στη δημοσιογραφία είχε καλύψει θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υποδομών. Επίσης είχε διατελέσει εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ - Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στα Χανιά.

Φτωχότερη είναι από σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια καθώς απεβίωσε το πρωί, ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης, με σημαντική παρουσία στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά. Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου η δημόσια τηλεόραση. Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν 55 ετών.
Είχε καλύψει θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υποδομών, μάχιμος ρεπόρτερ που κυνηγούσε διαρκώς την είδηση, είχε διατελέσει εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής του τα Χανιά. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, είμαστε όλοι παγωμένοι εδώ στην ΕΡΤ. Κανείς μας δεν θέλει να το πιστέψει, γιατί κανείς μας δεν είναι έτοιμος για αποχαιρετισμούς. Έφυγε ξαφνικά το πρωί απ' τη ζωή ένας εξαιρετικός συνάδελφος και ένας μοναδικός φίλος: ο Νίκος Γρυλλάκης» είπε με σπασμένη φωνή η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Δουβαρά, ανακοινώνοντας τον θάνατό του.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στις 15.30, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλίκαμπο Χανίων.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και στους συναδέλφους του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, που έφυγε σήμερα ξαφνικά απ' τη ζωή στέλνουν στελέχη της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.
«Η τραγική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε επί δεκαετίες τη δημοσιογραφία με ήθος και μαχητικότητα, αφήνει ένα μεγάλο κενό στη δημοσιογραφική οικογένεια και την ΕΡΤ» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Καταλήγοντας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο, στο γιο, στην οικογένεια και τον δημοσιογραφικό κόσμο για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου και φίλου Νίκου Γρυλλάκη που έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί. Ο Νίκος ξεχώριζε για την ανθρώπινη συμπεριφορά του στην άσκηση της μάχιμης δημοσιογραφίας, τον ακέραιο χαρακτήρα του, το ήθος του και την προσφορά του στη δημόσια τηλεόραση. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το χαμόγελό του στην καθημερινή μάχη της δημοσιογραφίας» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη εκφράζουν ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος και οι συνάδελφοί του από το Υπουργείο. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ξαφνική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, εξαίρετου συναδέλφου και αγαπητού φίλου, αφήνει σήμερα φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και όλοι οι συνάδελφοί του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
«Ο Νίκος Γρυλλάκης, ήταν υπόδειγμα συνεπούς, φιλότιμου, μαχητή δημοσιογράφου. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στα ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Υποδομών και Ενέργειας. Άσκησε με συνέπεια, επαγγελματική ευθύνη και ήθος για 30 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία και είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στο πεδίο της ενημέρωσης των πολιτών. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Νίκου Γρυλλάκη, τονίζοντας πως υπηρέτησε με εργατικότητα και αφοσίωση το επάγγελμά του.
«Η αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια., σημειώνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει: «Ο Νίκος Γρυλλάκης κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ξεχώρισε για τη μαχητικότητά του, το ήθος, αλλά και την ευσυνειδησία του». «Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν δημοσιογράφος με ήθος και γνώση. Ξεχώριζε πάντα με το έγκυρο ρεπορτάζ, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα του. Η αδόκητη απώλεια του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
Με ένα σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τα συλλυπητήριά για τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Νίκο Γρυλλάκη, «Άλλος ένας φίλος έφυγε αυτό τον χειμώνα. Άλλη μία απροσδόκητη απώλεια. Με τον Νίκο Γρυλλάκη συναντηθήκαμε στα χρόνια της Πρώτης. Αθόρυβος, μεθοδικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να συμβουλεύσει, να συμπαρασταθεί. Καλό ταξίδι Νίκο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη. Ο Νίκος Γρυλλάκης που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, διακρινόταν για το εξαιρετικό ήθος του και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ευπρέπεια, υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης και σεβασμό στη δεοντολογία. Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του» σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

ΕΣΗΕΑ: Ο Νίκος Γρυλλάκης διακρινόταν για την εργατικότητα και το ήθος του

Τη θλίψη της για την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, το ήθος και τον επαγγελματισμό του οποίου εξήρε, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, ο οποίος «έφυγε» απρόσμενα, σήμερα το πρωί, από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών.
Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1963 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου.
Η δημοσιογραφία, όμως, τον κέρδισε από πολύ νωρίς κι άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά, ήδη από το 1981, σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, στον Ρ/Σ της ΕΡΑ Χανίων και ως ανταποκριτής στην «Ελευθεροτυπία», τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Βραδυνή». Από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», αρχικά ως ελεύθερος ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ρεπόρτερ του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ» και στην ΕΤ1. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην «Απογευματινή», στην «Απογευματινή της Κυριακής» και στο «Χρηματιστήριο», ενώ η επαγγελματική του σχέση με την τηλεόραση της ΕΡΤ συνεχίστηκε αδιαλείπτως, μέχρι τον αδόκητο θάνατό του.
Για περισσότερο από 30 χρόνια είχε καθημερινή παρουσία και ατελείωτες ώρες στα ρεπορτάζ, τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, καλύπτοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια κυρίως θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, υποδομών και μεταφορών.
Διετέλεσε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν μάχιμος ρεπόρτερ, με μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό του. Αγαπούσε τη δουλειά του και την έκανε πάντοτε με πάθος και ζήλο. Διακρινόταν για την εργατικότητά του, τη σεμνότητα, το ήθος του καθώς και για τη συναδελφική του αλληλεγγύη. Δυστυχώς, «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, στους συναδέλφους και τους φίλους του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τον μονάκριβο γιο τους, καθώς και στους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.
Η κηδεία του Νίκου Γρυλλάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στις 15.30, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλίκαμπο Χανίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: