Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η ΣΕΚΑΠ εγκαιροφλεγής βόμβα στη ΝΔ


Το πρόσωπο κλειδί σ αυτή την υπόθεση είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Η σιωπή του σε ένα θέμα που τον αφορά προσωπικά και εξ ολοκλήρου, καθιστά την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ εγκαιροφλεγή βόμβα για τη ΝΔ.
Ας αρχίσουμε με την τροχιοδεικτική ανάρτηση του Βαγγέλη Αντώναρου: "Στο θέμα της ΣΕΚΑΠ καλύτερος ειδικός από τον Αλέκο Κοντό δεν υπάρχει.
Στηρίζω όσα είπε". Ποιος είναι ο Κοντός; Πρωην, υπουργός του Καραμανλή, βουλευτής του Σαμαρά κατά την περίοδο μεταβίβασης της ΣΕΚΑΠ και γενικός διευθυντής της Συνεταιριστική Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος – μετόχου της ΣΕΚΑΠ. Ένας γκουρού στο χώρο του ελληνικου καπνού.
Τι ακριβώς είπε -και το προσυπογράφει ο Αντώναρος; "Το πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο. Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου, όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό".
Τι ειπε η Σπυράκη που δε γνωρίζει το θεμα; "Η εταιρεία γνώριζε για το πρόστιμο" και "όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της". Καμια πρωτοτυπία. Με τη φωνή της Μαρίας ο Μητσοτακης επανέλαβε οσα ειχε πει πριν από μήνες στη Βουλη.
Το προσωπο κλειδί σ αυτή την υποθεση είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Η σιωπή του σε ένα θέμα που τον αφορά προσωπικά και εξ ολοκλήρου, καθιστά την υποθεση της ΣΕΚΑΠ εγκαιροφλεγή βόμβα για τη ΝΔ. Αν η εταιρία παει σε πτώχευση δεν θα μπορούν να σταματήσουν ουτε για καφέ στη βορειά Ελλάδα ο Μητσοτακης και οι βουλευτές του. Ταυτόχρονα θα βγουν στον αέρα τα όργια παλαιοκομματισμού και ρουσφετολογίας - και κάποια σκανδαλάκια. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ειχαν μετατρέψει την ΣΕΚΑΠ σε σκεύος εκλογικής ηδονής- εξ ου και η χρεοκοπία της.
Όλοι ξέρουν γιατι ΝΔ του 2013 έπεσε στα γόνατα μπροστά στον Σαββίδη. Ο Αλ. Κοντός, ο Ευ. Στυλιανίδης, ο …Σ. Κεδίκογλου . Προσωπικά ο τότε Πρωθυπουργός επιμελήθηκε της υπόθεσης - και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επενδυτή. Κανείς δεν ανέφερε ποτε και σε κανέναν το παραμικρό για πρόστιμο, για μια υποθεση λαθρεμπορίου …τέσσερα χρονια νωρίτερα. Η σπουδή των καλοθελητών της ΝΔ να συνδέσουν το πρόστιμο με τον σημερινό ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ είναι απλως επικοινωνιακή ίντριγκα, για να δέσει το γλυκό του Ανδρέα Λοβέρδου με το "τσιγαράδικο" των Χανίων. Αλλα αυτό είναι άλλη υποθεση.
Ο Σαμαράς είναι καθ όλα αρμόδιος να αποσύρει τη ΝΔ από το λαθος δρόμο που πηρε ο Μητσοτάκης σ αυτό το θεμα. Οσοι ξέρουν τον δείχνουν."Ο Σαμαράς κορόιδεψε τον Σαββίδη κατά την πώληση της ΣΕΚΑΠ", ειπε ευθέως ο Μπουτάρης "Ο Σαμαράς μου πούλησε τον πονοκέφαλο του" ειπε ο Σαββίδης. "Να με κοιτάνε στα μάτια και να μου πούνε τι κέρδος εγώ έχω από αυτή την ιστορία". Δεν θα του πουν. Κι ας ξέρει τι κέρδος ειχαν οι ίδιοι- ως ικέτες του 2013.
Ο Κυριάκος μπέρδεψε τη ΣΕΚΑΠ με τα τηλεοπτικά πιστεύοντας ότι χτυπάει τον Τσιπρα μέσω του Σαββίδη και τώρα του προκύπτει ότι χτυπάει τον Σαμαρά. Τον ακολουθεί η δήλωση: "Η Βουλή, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου, έχει ψηφίσει μια χαριστική τροπολογία, που χαρίζει στην επιχείρηση του κ. Σαββίδη 38 εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα λαθρεμπορίου και, τέσσερις μέρες μετά, βγαίνει αυτή η συνέντευξη- (σσ.: του Σαββίδη) άκρως υποστηρικτική στον πρωθυπουργό και δεν θα πω επικριτική, αλλά στα όρια του προσβλητικού, για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, τότε νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα". Ράβδος εν γωνία.
Τωρα αποδεικνύεται ότι αν υπάρχουν θέματα με την αγορά της ΣΕΚΑΠ από τον Σαββίδη, δεν είναι ότι του χάρισαν πρόστιμα οι Συριζαίοι, αλλα ότι τον έπιασαν κοροΐδο οι Νεοδημοκράτες. Ο Αντώναρος έστειλε τη δήλωση του Κοντού συστημένη στον προεδρο της ΝΔ. Ε ρε γλέντια που έλεγε και ο Καραγκιόζης.
Πρώτη δημοσίευση στο Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: