Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τζανακόπουλος: Η κ.Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης για τους οκτώ


Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την εκπρόσωπο της ΝΔ να ακούσει πρώτα την τοποθέτηση της κυβέρνησης και να ξαναγράψει τη δήλωση της για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.
Πολιτική κόντρα σε υψηλούς τόνους με αφορμή το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών: Ο υπουργός  Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εγκάλεσε την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης για το θέμα πριν κάνει δήλωση και την κάλεσε να ακούσει πρώτα την τοποθέτηση της κυβέρνησης και να ξαναγράψει τη δήλωση της.
"Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.
Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης.
Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της", δήλωσε ειδικότερα ο κ.Τζανακόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κ.Σπυράκη είχε δηλώσει: «Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
 Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.
Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.
Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ  ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Απάντηση Σπυράκη

«Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήθελε προφανώς να γράφει και να εγκρίνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης. Του συστήνουμε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή…» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στα όσα δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: