Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Κόκα και χασίς σε βίλα στην Αγόριανη Παρνασσού, συνελήφθη 38χρονος - Αναλυτά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ


Θέμα συζήτησης τις ημέρες της πρωτοχρονιάς στην Αγόριανη η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε σπίτι μέσα στο χωριό... 



...όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, κοκαΐνης και χασίς αλλά και ένας Αλβανός που συνελήφθη που φέρεται ως ο αρχηγός μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις ντόπιων και επισκεπτών ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: 
Αρχικά, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη στην περιοχή της Αττικής.
Σε αστυνομική επιχείρηση σε Νίκαια, Κυψέλη και Άγιο Ιωάννη Ρέντη την Πέμπτη συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες ηλικίας 19, 23 και 23 ετών και μία 20χρονη γυναίκα), καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη σε περιοχή της  Αγόριανης Παρνασσού 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Αναλυτά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης καθώς και κοκαΐνης στην περιοχή της Αττικής.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.
Κατόπιν των ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 28-12-2017, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στη Νίκαια, στην Κυψέλη και στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις 4 ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 19, 23 και 23 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Επιπλέον, πρώτες πρωινές ώρες της 29-12-2017 συνελήφθη σε περιοχή της Φωκίδας, με τη συνδρομή του Τ.Α. Άμφισσας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Δ.Α. Φωκίδας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παραπάνω σπείρα προέβη σε άνω των 100 πράξεων διακίνησης ναρκωτικών.
Από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ.
Από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -33.396- γραμμαρίων

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -126,6- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -7.210- ευρώ και -23- δολαρίων Η.Π.Α.
Τρεις 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές
Ένα 1 ΙΧΕ αυτοκίνητο
Μία 1 μοτοσυκλέτα
Δώδεκα 12 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: