Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ


Έναρξη μαθημάτων με.. φωτοτυπίες.. Βιβλία; Κάποια στιγμή στο μέλλον!!(Νοέμβρη)..


Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιεί η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με τα στελέχη της και τη διοίκηση του Οργανισμού Διδακτικών Βιβλίων ,προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις ώστε τα βιβλία να είναι το συντομότερο στα χέρια των μαθητών.



Σύμφωνα με πληροφορίες του esos στις 12 Σεπτεμβρίου,

θα είναι τυπωμένοι περίπου 30 με 35 τίτλοι σχολικών βιβλίων συνολικά του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ευθύνη η οποία βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του ΟΕΔΒ. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μέχρι το Νοέμβριο οι μαθητές θα παραλαμβάνουν βιβλία.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας –που καλείται να βγάλει τα «κάστανα» από τη φωτιά , για τα σχολικά βιβλία που δεν θα παραδοθούν στους μαθητές έχει ήδη συζητήσει δύο λύσεις:
Α. Να δοθούν φωτοτυπίες στους μαθητές
Β . Να γίνει αναπαραγωγή των σχολικών βιβλίων σε DVD
Ήδη το υπουργείο Παιδείας αναζητά το κόστος και των δύο λύσεων , προκειμένου να ζητήσει τα σχετικά κονδύλια και να δοθούν στις σχολικές Επιτροπές .
Στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, «έπεσε» και η πρόταση από στέλεχος να «επιστρατευθούν» τα στρατιωτικά τυπογραφεία για την επίσπευση της εκτύπωσης των βιβλίων, με την συνομιλητές του έσπευσαν να τη σχολιάσουν ειρωνικά.
Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει, ιδιαιτέρως, τη σύσκεψη της Δευτέρας της υπουργού με τους Περιφερειακούς Διευθυντές είναι τα σχολικά βιβλία. Η κ. Διαμαντοπούλου αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.





1 σχόλιο:

δασκαλος είπε...

Κι όμως, έχει ξαναγίνει, το σωτήριον έτος 2007 π.μ. (προ μνημονίου).Ετσι
μαζί πλέον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε αγαστή συναίνεση βαδίζουν χέρι χέρι με το
Καρατζαφέρη, για μια Ελλάδα του Μεσαίωνα και στη Παιδεία! Δάσκαλος