Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Φαβορί για το γερμανικό υπουργείο Άμυνας μια Γερμανίδα που λατρεύει τα Δωδεκάνησα

Πρόκειται για τη Μαρί Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν πρώην δήμαρχο Ντίσελντορφ




Λάτρης των νησιών και της χώρας μας είναι  η κα Μαρί Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, η οποία φέρεται από τον Γερμανικό τύπο ως το  «φαβορί» για τη θέση της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, καθώς εδώ και 40 χρόνια επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα νησιά μας και κάνει τις διακοπές της.

Μάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram  η ίδια έχει αναρτήσει δύο φωτογραφίες που αφορούν το νησί της Σύμης:

Η πρώτη το 1981 στην οποία φαίνεται η ίδια και ο σύντροφός της και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2020 (39 χρόνια μετά) πάλι στο νησί της Σύμης, όπου είχαν έρθει για διακοπές.

Με τον σύζυγό της το 1981 στη Σύμη
Με τον σύζυγό της το 1981 στη Σύμη
Με τον σύζυγό της το 2020, επίσης, στη Σύμη
Με τον σύζυγό της το 2020, επίσης, στη Σύμη

Μία «φίλη της Ελλάδας» στο υπουργείο Άμυνας;
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο protothema.gr, αν  οι Φιλελεύθεροι εξασφαλίσουν και το υπουργείο Άμυνας, μάλλον θα δούμε υπουργό τη Μαρί Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, πρώην δήμαρχο του Ντίσελντορφ και γνωστή «φίλη της Ελλάδας», καθώς κάνει διακοπές επί 40 χρόνια στη χώρα μας, συνήθως με μηχανή μεγάλου κυβισμού. 

Αξέχαστο της έχει μείνει το καλοκαίρι του 2015, όταν η γερμανική Βουλή είχε συγκληθεί εκτάκτως για να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά η ίδια παραλίγο να χάσει την ψηφοφορία, καθώς είχε απομονωθεί με τη μηχανή της στους ...Αρκιούς και την Πάτμο και χρειάστηκε αρκετές ημέρες για να επιστρέψει στο Βερολίνο. 

Πάντως, υποψηφιότητα για το υπουργείο Άμυνας βάζει και ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ. Προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών, ο ίδιος δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό, αλλά αυτό δεν θεωρείται πρόβλημα, καθώς η Γερμανία έχει καταργήσει την υποχρεωτική θητεία.

Σε επίσκεψή της, με γερμανικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού
Σε επίσκεψή της, με γερμανικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού
Η Μαρί Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, «φαβορί» για την ανάληψη του γερμανικού  υπουργείου Άμυνας, σε μαχητικό αεροσκάφος της χώρας της
Η Μαρί Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, «φαβορί» για την ανάληψη του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, σε μαχητικό αεροσκάφος της χώρας της

Δεν υπάρχουν σχόλια: