Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ





ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
ΑΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. 
ΒΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΤΕΑΣ.


Α. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. 
Η δημοτική αρχή προσπαθεί λίγο να «θολώσει τα νερά». Το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο. Κανέναν ρόλο δεν παίζει (κατά πάγια αρχή στα δημόσια έργα) η αλλαγή νομοθεσίας που έγινε μετά την αδειοδότηση και δημοπράτηση του έργου (όπως εν προκειμένω, μέσα στο καλοκαίρι του 2019), άρα το έργο πρέπει να εκτελεστεί κανονικά. 
Στη συνέχεια ας ετοιμαστεί η δημοτική αρχή για να επιφέρει τυχόν απαραίτητες προσαρμογές με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
Και επειδή η σύμβαση (όπως ξαναείπαμε) έχει επιστρέψει εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (ωστόσο ακόμη δεν έχει υπογραφεί), είναι σαφές ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο.
Για την ώρα κρατάμε τη δέσμευση για υλοποίηση του έργου και αναμένουμε

Β. ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΤΕΑΣ.
Η μελέτη του έργου είναι πλήρως ολοκληρωμένη και αδειοδοτημένη (έπειτα από προσπάθεια τριών και πλέον ετών). Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι απόλυτα έτοιμη να χρηματοδοτήσει το έργο, όπως είχαμε συμφωνήσει και όπως πρόσφατα επιβεβαιώθηκε εκ νέου.
Ωστόσο η δημοτική αρχή επέλεξε να αγνοήσει την Περιφέρεια και να ζητήσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Πέραν των άλλων σοβαρών προβλημάτων που επισημάναμε προ μηνός, πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος».
Προτείνουμε την άμεση επαναφορά της πορείας του έργου στην αρχική ρότα (χρηματοδότηση από Περιφέρεια), για να διασφαλιστεί η υλοποίησή του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καποιος να πει στον Ταγκαλη οτι δεν ειναι ακομα αντιπολιτευση και δεν πρεπει να βαζει φρένο στα εργα. Δημαρχος εγινε και πρεπει να τα ολοκληρωσει.