Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Συνάντηση των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση.



Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ.Νικόλαος Ντίτορας, μαζί με τους υπόλοιπους έξι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με αφορμή και την συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση θεσμικού πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ») – Ρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας ΦΟ.ΔΣ.Α.» και άλλες ρυθμίσεις.
Στη συνάντηση, εκτός από τους Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη, Αττικής Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Νικόλαο Παπαθεοδώρου, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειο Μιχελάκη, Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κύριοι Αντώνιος Συρίγος και Κωνσταντίνος Μορφίδης, καθώς και το μέλος της ίδιας Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Ιωάννης Γκιόλας.
Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την διοίκηση, την  οργάνωση και την λειτουργία του κράτους, καθώς και με τον ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στη σύγχρονη δημόσια διοίκηση, ενόψει και της Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Από την πλευρά τους οι Συντονιστές, κατά την επιχειρηματολογία τους, εστίασαν πρωτίστως και κατ’ ουσίαν στο ότι ο θεσμός που υπηρετούν διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία του κράτους και εξυπηρετεί τα συμφέροντα πολίτη και δημοσίου.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με θεσμικούς παράγοντες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: