Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας Δελφοί - Δίστομον Α.Μ.Ε. για έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη στα Μέγαρα Αττικής.


Απορρίφθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τις έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη στα Μέγαρα




Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας Δελφοί - Δίστομον Α.Μ.Ε. για έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη στα Μέγαρα Αττικής.

Οι έρευνες προβλέπουν τη διάνοιξη 15 γεωτρήσεων σε χώρο έκτασης περίπου 50.000 στρ. που περιλαμβάνει εντός των ορίων του τον οικισμό της Κινέττας, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 1,5χλμ από το κέντρο της πόλης των Μεγάρων.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το αίτημα της μεταλλευτικής εταιρείας για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων απορρίπτεται διότι:



  • η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από συγκεντρώσεις ιδιαίτερα οχλουσών δραστηριοτήτων με κίνδυνο να ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητα της
  • οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα που απαντώνται στις απομακρυσμένες ημιορεινές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής (δεντροκαλλιέργειες και ετήσιες καλλιέργειες, μικρές κτηνοτροφικές μονάδες μη σταβλισμένες, μελισσοκομία) εξακολουθούν να αποτελούν έναν από τους βασικούς τομείς της οικονομίας , διαδραματίζοντας έναν ιδιαίτερο κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό ρόλο μη έχοντας την δυνατότητα να δεχτούν άλλες πιέσεις από τον δευτερογενή τομέα
  • οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη, κρίνονται ως μη αναστρέψιμες γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία των βιοτόπων, τμήμα των οποίων ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000


  • 4 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΔΩ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙ .... Ή ... ΤΙ ΆΛΛΟ; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ; ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

    Ανώνυμος είπε...

    Καλο πασχα καλη ανασταση σε ολους.. τα μεταλεια η η βωξοιτες πρεπει να τα αγκαλιαζουμε να τα εχουμε διπλα μας και οχι εχθρους μας.!!!ποσοι τσοπανιδες γελαδαρεοι τσελιγγες φοροις ειναι ευνοουμενοι ας σκευτουμαι θετοικα για ολους και για τοις οικογενειες μας.και ας βγειτε μια βολτα να δουμε ποιοι ειναι καθε μερα στης τοποικες αγορες

    Ανώνυμος είπε...

    ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟ-ΨΕΥΤΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΩΚΟ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ..

    Ανώνυμος είπε...

    ΠΌΤΕ ΈΓΙΝΕ ΑΥΤΌ?