Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Στη Δημητσάνα "τρώνε ψωμί" ….. από την ιστορία της Άμφισσας. Εμείς γιατί ; (άρθρο αναγνώστη)




Είμαι ένας πολίτης αυτής της πόλης .
Πρόσφατα επισκέφτηκα μαζί με τη σύζυγό μου  ένα χωριό με μεγάλη ιστορία τη Δημητσάνα στην ορεινή Αρκαδία. Εκεί λοιπόν  επισκεφθήκαμε το ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ το οποίο δόθηκε σε λειτουργία το 1997, με αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα.
Και  έμεινα έκπληκτος όταν αντίκρυσα σε μια οθόνη στην αίθουσα βυρσοδεψίας την ιστορία επεξεργασίας του δέρματος στα Ταμπάκικα στην Άμφισσα! Το ντοκιμαντέρ διήρκεσε 16 λεπτά.(Διαφήμιση μας έκαναν οι άνθρωποι!!) . Και αρχικά διερωτήθηκα; Είναι δυνατόν στη πόλη της Άμφισσας την τόσο μεγάλη ιστορία στο τομέα αυτό (επεξεργασία δέρματος) να μην έχει δημιουργήσει ο Δήμος Δελφών , ένα σχετικό Μουσείο; Και μόλις το σκέφτηκα λίγο ακόμα εξοργίστηκα.   

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και βουλευτές , αυτοί που πέρασαν και αυτοί που έχουμε σήμερα, και σύντομα θα ξαναζητήσουν τη ψήφο μας,  να έχουν άραγε μια απάντηση έστω και παιδική σε αυτό το ερώτημα; Να έχουν άραγε μια  απάντηση ως απόλυτα υπεύθυνοι για τη σημερινή οικονομική κατάντια  στην Άμφισσα και στο Δήμο Δελφών;
Οι σημερινοί εκλεγμένοι μας, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, τέσσερα χρόνια στην εξουσία, με τι έργο θα ισχυριστούν ότι κάτι έκαναν; Θα έχουν τσίπα πάνω τους να ξαναζητήσουν ψήφο, τάζοντας όσα έταζαν και πριν πέντε χρόνια και από τα οποία δεν έκαναν τίποτα; Τελικά ποια συμφέροντα υπηρετούν τόσα χρόνια; Το συμφέρον του τόπου δεν το υπηρετούν σίγουρα  γιατί ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο ενώ έχει στοιχεία πάνω στα οποία πάνε άλλοι τόποι μπροστά όπως η Δημητσάνα (να είναι καλά οι άνθρωποι που κάποιοι μαθαίνουν την ιστορία μας).


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα είχε ενδιαφέρον να "ανιχνευτεί" το πόσα χρήματα έχουν κατά καιρούς "απορροφηθεί" για τη Χάρμαινα και την ...αναβάθμιση της πόλης, και να αναζητηθεί το ΠΟύ πήγαν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ... ΜΗΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΑΝ ΟΙ ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΦΘΟΝΟ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΙΔΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΟΛΗ ΕΙΤΕ ΟΙΚΙΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΛΛΟΥΣ Ή ΛΙΓΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΣΡΟΦΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΓΙΑΤΡΟ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΑΠΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΣ ΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙ Ή ΚΩΛΟΧΩΡΙ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ), ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΑΖΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΞΚΙΝΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ!
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Υ.Γ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ