Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Μητσοτάκης: Οι παλιοί ολιγάρχες ήταν καλύτεροι – «Χαμός» στο Twitter


Image result for κυριάκος μητσοτάκης

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί ως εγγυητής των… θεσμών στην Ελλάδα έχει επιδοθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης o οποίος δεν διστάζει μάλιστα να δυσφημήσει τη χώρα στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος δηλώνει «ασυμβίβαστος» σε μια «μετασοβιετική δημοκρατία» με νέους ολιγάρχες που είναι πιο… κακοί από τους παλιούς.
Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Center Strategic and International Studies (CSIS) μια από τις σημαντικές δεξαμενές σκέψης (think tank) των ΗΠΑ, είπε:
«Εδώ και καιρό μιλάμε για μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση και οι οποίοι είναι χειρότεροι από τους παλιούς ολιγάρχες που είχαμε. Διότι είχαμε και στο παρελθόν ολιγάρχες. Όταν μιλούσαμε για αυτά τα ζητήματα δεν έδινε κανείς σημασία. Έχω ξεκαθαρίσει απολύτως τη θέση μου: Μόνο ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και δεν θα με εκφοβίσει κανείς. Αλλά χρειάστηκε να εισβάλλει κάποιος σε γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να γίνει και αυτό αντιληπτό. Αυτές οι σκηνές είναι ντροπή για τη χώρα, δεν είμαστε μια μετασοβιετική δημοκρατία. Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω και αυτό είναι πιο σημαντικό από την οικονομία ότι οι θεσμοί στη Ελλάδα δεν θα καταρρεύσουν».
Όπως ήταν φυσικό μετά από αυτό οι αντιδράσεις στο Twitter έπεσαν βροχή…



Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και σίγουρα δεν θα με εκφοβίσει κανείς. Δεν είμαστε μια "μετασοβιετική Δημοκρατία". Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα δεν θα καταρρεύσουν.

Αντιδράσεις στην ανάρτηση Μητσοτάκη

Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και σίγουρα δεν θα με εκφοβίσει κανείς. Δεν είμαστε μια "μετασοβιετική Δημοκρατία". Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα δεν θα καταρρεύσουν. pic.twitter.com/7kzbgFRIGg
Θυμάστε τι υπονοούσε μέχρι προχθές ο κ. Αλαφούζος για τον κ. Μαρινάκη; Είτε είχε δίκιο είτε είχε άδικο θα έπρεπε να προβληματίζεστε για τους ολιγάρχες που έχετε επιλέξει ως συμμάχους. (τουλάχιστον για έναν από τους δύο σε αυτήν την περίπτωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: