Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η ΕΥΔΑΠ Παγίων κατάσχει τους λογαριασμούς του δήμου Δελφών: Ακαριαίος θάνατος στην κοινωνία (από την ΩτΦ)



Ημερομηνία δημοσίευσης:13/03/2018

 -Δημόσιο στρέφεται κατά δημοσίου και δεν περιμένει καν την απόφαση στην αίτηση ανακοπής. –Ζητεί κατασχέσεις εδώ και τώρα!
-Δεν δίνουν καν το περιθώριο διακανονισμού λες και απευθύνονται σε επαγγελματίες μπαταχτσήδες.
-Απαιτείται άμεσα πολιτική παρέμβαση. Δεν γίνεται Υπουργός και Βουλευτής να συμπεριφέρονται ως Πόντιοι Πιλάτοι «νίπτοντας τας χείρας τους»!!!



Πηγή: Έντυπη έκδοση της «Ωρα της Φωκίδας»

Το κατασχετήριο της ΕΥΔΑΠ Παγίων επιδόθηκε χθες το μεσημέρι στο δήμο Δελφών, βάσει του οποίου γίνεται άμεσα απαιτητό συνολικό ποσό 3.200.000 ευρώ, το οποίο διεκδικεί ισχυριζόμενη οφειλές από το 2012, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος!
Συγκεκριμένα, τα διεκδικούμενα ποσά είναι 2 εκ ευρώ έως το 2014 και το υπόλοιπο αφορά υποτιθέμενες οφειλές που προκύπτουν από τη θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής.

Η αίτηση ανακοπής

Η ΕΥΔΑΠ Παγίων είχε λάβει απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου να διεκδικήσει το ποσό που η ΕΥΔΑΠ ΑΕ έχει καταγράψει ως οφειλόμενο και είχαν κοινοποιηθεί εξώδικα στο δήμο Δελφών, ο οποίος προέβη σε αίτημα ανακοπής. Η απόφαση επί τους αιτήματος ωστόσο, θα έβγαινε σε περίπου ένα μήνα. Η ΕΥΔΑΠ σε μια πρωτοφανή κίνηση εξόντωσης του δήμου, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας κίνησε άμεσα τη διαδικασία άμεσης αναγκαστικής είσπραξης, μη περιμένοντας καν την έκδοση απόφασης. Κάτι που αναφορικά με διεκδίκηση δημόσιου φορέα από δημόσιο φορέα είναι πρωτάκουστο και πρωτοφανές!Στην πραγματικότητα η ΕΥΔΑΠ επιδιώκει να αδειάσει τους λογαριασμούς του δήμου Δελφών, τινάζοντας στον αέρα τα έργα, τη λειτουργία του, τις προμήθειες, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, αφού η πλειονότητα των λογαριασμών του είναι ντόπιοι.«Η κατάσχεση των λογαριασμών μας ισοδυναμεί με ακαριαίο θάνατο», δηλώνει ο Δήμαρχος και εξηγεί ότι κινείται νομικά να δει πως μπορεί να «παγώσει» προς το παρόν την αξίωση της ΕΥΔΑΠ Παγίων.

Φουλ επίθεση

 Η κίνηση αυτή της ΕΥΔΑΠ είναι πρωτοφανής και πέρα από ένα αναγκαστικό μέτρο που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένοι να λάβουν, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η διοίκησή της, όταν αποφάσισε τη δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων.Απεναντίας δείχνει να κινείται άμεσα, στερώντας από το δήμο το δικαίωμα αντίδρασης, κάτι που κάνει πολλούς στο δήμο να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι δεν είναι καθόλου αθώα κίνηση, αλλά μια πολιτική επίθεση στη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο. Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, οι σχέσεις μεταξύ Δημάρχου και Βουλευτή είναι ιδιαίτερα διαταραγμένες με τους δυο άντρες να μη συνεννοούνται ούτε για τα βασικά. Αιτία στάθηκε η σαφής προτίμηση του κ. Μακάριου Λαζαρίδη, συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του δημάρχου με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνάντηση κατά την εδώ επίσκεψή του, αλλά και η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών για τα δυο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, όπου πέταγε τη «μπάλα» στο Βουλευτή.Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ δε μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί πολιτικά θα γυρίσει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες διαπιστώνονται μεταξύ Δημάρχου – Βουλευτή, δεν αφορούν και δεν πρέπει να τις πληρώσουν οι δημότες. Κατάσχεση στο δήμο σημαίνει ξαφνικό θάνατο ολόκληρης της κοινωνίας, αφού από τη μια δε θα μπορεί να πληρώσει τίποτε και κανέναν, από την άλλη δεν θα μπορεί να παρέχει καμιά απολύτως υπηρεσία στους κατοίκους του.Η κυβέρνηση, ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης που κρύβεται όλο αυτό το διάστημα και απέχει συνειδητά από τις δίκαιες αξιώσεις των δήμων Δελφών και Δωρίδας απέναντι στην ΕΥΔΑΠ, αλλά και ο Βουλευτής θα χρεωθούν εξολοκλήρου το Βατερλό του δήμου, ακόμη και αν από την πλευρά του έχουν γίνει κάποιοι λάθος χειρισμοί.Καλό είναι να μην ξεχνούν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην ΕΥΔΑΠ, αλλά ούτε και στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, έχει την κοινωνία στο πλευρό του, η οποία δεν αποδέχεται τέτοιου είδους οφειλή, γιατί η περιοχή μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά την δημιουργία και συντήρηση της λίμνης του Μόρνου. Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες που δημιουργεί είναι τεράστιες και δεν καλύπτονται ούτε με τη δωρεάν παροχή νερού, αλλά ούτε και με τη διάθεση αντισταθμιστικού τέλους. Ζούμε μια συνεχή υποβάθμιση και είναι απολύτως υπεύθυνοι.

Απαιτείται άμεσα πολιτική λύση

 Αυτονόητο είναι ότι ο δήμος Δελφών δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα 3,2 εκ ευρώ και πολύ περισσότερο δεν είναι σε θέση να τα καταβάλλει άμεσα. Αν προχωρήσουν οι κατασχέσεις δε θα σημάνουν μόνο την καταστροφή του δήμου και της Δημοτικής Αρχής αλλά και την οριστική καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη μονοεδρική Φωκίδα που δεν ξεχνά και δε συγχωρεί. Δεν ξεχνά ότι η παρούσα κυβέρνηση ουδέποτε έσκυψε σε ένα σοβαρό πρόβλημα και αρνήθηκε να εξετάσει μια καθόλα δίκαιη διεκδίκηση. Δεν είναι δυνατόν τόσο καιρό ο κ. Σπίρτζης να υπεκφεύγει μια συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και να μην απαντά ούτε καν σε έγγραφα αιτήματα των δυο δήμων για συναντήσεις.Επιπλέον, δεν μπορούν να αφήσουν ένα δήμο και μια κοινωνία να καταρρεύσουν από τη μια μέρα στην άλλη για μια χρέωση που γίνεται ετσιθελικά και πέρα από κάθε λογική. Μια χρέωση άδικη και ανεδαφική.Η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ Παγίων είναι άμεσα εκτελεστέα και δεν υπάρχει χρόνος, ούτε για ευχολόγια, ούτε για ροκάνισμα, ούτε για αγορά από καμιά πλευρά.  Ο Δήμος Δελφών στο θέμα αυτό έχει αρωγούς και συμπαραστάτες σύσσωμη την τοπική κοινωνία, όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην του κ. Δρακάκη που έχει πολλές φορές ψέξει το δήμαρχο γιατί δεν πληρώνει την ΕΥΔΑΠ, αλλά και το κοινό αίσθημα δικαίου.Ο Βουλευτής και σύσσωμη η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιερή υποχρέωση να προτάξουν το συμφέρον της περιοχής και να υπερασπιστούν τους κατοίκους της σε αυτή την άνιση μάχη που καλείται να δώσει, στην οποία δυστυχώς οι νόμοι δεν είναι με το μέρος της. Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι δεν μπορεί να εξετάζεται το νόμιμο, αν δεν είναι ηθικό. Και η διεκδίκηση της περιοχής μας είναι και δίκαιη και ηθικά σωστή! Η λύση απαιτείται εδώ και τώρα!

Υ.Γ. Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ διαχειρίζεται κοινωνικό αγαθό, που δεν ανήκει σε κανένα, αλλά σε όλους μας. Στο δήμο Δελφών το παρέχει αδιύλιστο, όπως ακριβώς θα το παίρναμε μόνοι μας από τα ποτάμια της περιοχής μας. Δεν μπορεί να καταστρέψει μια κοινωνία για κάτι που δεν της ανήκει, αλλά το διαχειρίζεται και οι νόμοι της επιτρέπουν να το αντιμετωπίζει ως «κοινό εμπόρευμα». Ας της το πει κάποιος επιτέλους!

http://www.orafok.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

--Την αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης να εισπράξει τεράστιους λογαριασμούς ύδρευσης από "μπατάκια" θα την μετακυλήσουν στους πολίτες της πολύπαθης περιοχής. Κανονικά ο εισαγγελέας θα έπρεπε να ασκήσει δίωξη στους αιρετούς για διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από ανείσπρακτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (βλέπε ξενοδοχεία και επώνυμους συμπολίτες μας, φεύ!)

Ανώνυμος είπε...

οι ...κολλητοί και οι μυημένοι , γνώριζαν και γνωρίζουν τη διαδικασία . ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΌ ΕΙΣΗΓΉΣΕΙΣ του αρμοδίου Αντιδημάρχου και στη συνέχεια αποφάσεων του Δ.Σ διαγραφή οφειλών !!!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι όπως τα γράφεις, καλά κάνει η ΕΥΔΑΠ