Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

"Απλήρωτοι οι 5μηνίτες συμβασιούχοι στην Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας " καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν.Φωκίδας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50, ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23 , ΤΗΛ & FAX:22650 23048

Άμφισσα 12/03/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μισή δουλειά, μισά δικαιώματα αλλά και ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
 
Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας με 5μηνη σύμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο πολιτισμού αφήνουν εδώ και 3 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που πριν προσληφθούν ήταν άνεργοι, αρκετοί από αυτούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι 17 συμβασιούχοι συνάδελφοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει φράγκο για τις υπηρεσίες τους στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών αλλά βάζουν και από την τσέπη τους για την μετακίνησή τους. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι προσλήφθηκαν με σκοπό να καλύψουν έστω και για 5 μήνες ορισμένα μόνο από τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Ο κίνδυνος το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος να κλείσουν ορισμένες μέρες την εβδομάδα μπορεί να ξεπεράστηκε, αλλά τα προβλήματα επι της ουσίας δεν λύθηκαν, ούτε για το μουσείο αλλά ούτε και για τους εργαζόμενους. Πριν προλάβουν να κοπάσουν τα πανηγύρια των τοπικών πολιτικών παραγόντων ότι «κατόπιν προσωπικών ενεργειών» τους προκηρύχθηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας 5μηνης διάρκειας, η σκληρή πραγματικότητα με την απληρωσιά αποδεικνύει την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια που ζουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Απαιτούμε εδώ και τώρα
·         Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, να γίνει ΑΜΕΣΑ η καταβολή των δεδουλευμένων.
·         Να γίνουν άμεσες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας
·         Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 5ΜΗΝΙΤΕΣ;;;;ΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΑΑΧΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΑΟΥΧΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Η ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΔΕΛΦΩΝ?
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ?ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ.ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας ώστε να τρώνε πρόστιμα οι εφορίες αρχαιοτήτων κ να λυθεί το θέμα. Η έκδοση απόφασης πρόσληψης προϋποθέτει τη δέσμευση πιστώσεων καε με συγκεκριμένο κωδικό για τις εποχικές προσλήψεις. Το Μουσείο πριν κάνει τις προσλήψεις έχει εξασφαλίσει όλο το ποσό για τη διάρκεια των συμβάσεων. Είναι θέμα λογιστηρίου Μουσείου Δελφών ποτέ θα στείλει μθσθοδοσιες στηβ ΥΔΕ Φωκίδας κ πότε η ΥΔΕ θα εγκρίνει τη πληρωμή του εντάλματος μισθοδοσίας

Ανώνυμος είπε...

Για τους κύριους ανώνυμους : Οποίος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα, δεν κοστίζει τίποτα. Ενημερωτικά η δέσμευση της συγκεκριμένη πίστωσης έγινε 26 Ιανουαρίου, διότι τότε πίστωθηκαν τα χρήματα, εφόσον με την αλλαγή του έτους οφειλαμε να κάνουμε ανάκληση του ποσου του παρελθοντος ετους.
Αθ.Ψάλτη

Ανώνυμος είπε...

Προς κα Ψάλτη:
Το ποσό δεσμεύτηκε την 26η Ιανουαρίου διότι τότε έγινε το αίτημα.Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ΑΔΑ:67ΜΟ4653Π4-ΒΥΩ , και συγκεκριμένα "Το υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΦΩΚ/35573/24279/575/26/1/2018 τεκμηριωμένο αίτημα της της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος του ΥΠ.ΠΟ.Α. περί της αναγκαιότητας δέσμευσης πίστωσης ύψους 86.000,00 € στον Ειδικό Φορέα 21/110 και ΚΑΕ 0342 του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α. για ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ" το οποίο έχει ημερομηνία 26/01/18.

Αντίστοιχα σε άλλη εφορεία αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης ,το αντίστοιχο αίτημα για την πίστωση ποσού για τους εκεί 5 μηνών συμβασιούχων έγινε 16/01/2018 και η πρόσληψη αυτών 19/01/2018.ΑΔΑ!ΨΥΖ24653Π4-ΨΩ9.Δύο ημέρες δηλαδή πριν γίνει η πρόσληψη και πολύ νωρίτερα από το αίτημα της εφορείας αρχαιοτήτων Δελφών , παρ΄όλο που οι συμβάσεις υπογράφτηκαν πολύ αργότερα (της Θεσσαλονίκης).

Για ποιό λόγο αυτή η καθυστέρηση;
Έλλειψη προσωπικού;
Έλλειψη ενδιαφέροντος;

Πιστεύω ότι εσείς θα πληρωθείτε στην ώρα σας , κάτι που δυστυχώς δεν θα γίνει για τους 17 ημερησίους φύλακες.

Περιμένω με ανυπομονησία το σχόλιό σας.Εξάλλου είναι δωρεάν, δεν κοστίζει....