Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κινηματογραφική λέσχη Ιτέας : Προβολή ταινίας Τετάρτη 19/7 και Παρασκευή 21/7


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 19/7 στις 9.30μμ
Παρασκευή 21/7 στις 9.30μμ
«Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ» (2017) του Ότο Μπελ
Η ταινία του Ότο Μπελ που έφτασε κοντά στα Όσκαρ, έκανε τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη και την Αμερική και σύστησε στον κόσμο ένα κορίτσι που άλλαξε τους κανόνες
Μια εκπληκτική αληθινή ιστορία για την οικογένεια, την παράδοση και το θάρρος που χρειάζεται για να πετάξεις!
Το trailer της ταινίας:  https://www.youtube.com/watch?v=6lIjRJtb7UY
ΥΠΟΘΕΣΗ        
            Γυρισμένη στις απέραντες εκτάσεις  της Μογγολικής στέπας, η ταινία  προκαλεί δέος, εμπνέει και αφηγείται με επικό τρόπο την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που πίστεψε στη δύναμή του -έτσι όπως διδάχθηκε από την οικογένειά της- και κατάφερε να «πετάξει».
Η δεκατριάχρονη Αϊσολπάν έχει αποφασίσει να γίνει κυνηγός με αετό, μια παράδοση αποκλειστικά αντρική στο Καζακστάν εδώ και πολλούς αιώνες. Είναι το πρώτο κορίτσι σε 12 γενιές της οικογένειάς της που το επιθυμεί και έχει απόλυτη πίστη ότι θα καταφέρει, καθώς κι ο πατέρας της  πιστεύει ότι κάθε κορίτσι μπορεί  -εφόσον δείξει αφοσίωση-  να πετύχει ό,τι ακριβώς και ένα αγόρι.
Η Αϊσολπάν εκπαιδεύει τον αετό της που μετά από επτά χρόνια θα τον αφήσει ελεύθερο ώστε να συνεχιστεί ο κύκλος της ζωής του. Μετά από μήνες προπόνησης, ο πατέρα της είναι έτοιμος να θέσει τις ικανότητές της σε δοκιμασία. Έτσι, η Αϊσολπάν συμμετέχει σε ένα διάσημο διαγωνισμό, το φεστιβάλ του Χρυσού Αετού, και αντιμετωπίζει 70 από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του Καζακστάν στη Μογγολία.
Με πλάνα που κόβουν την ανάσα με την αγριότητα και την ομορφιά του φυσικού τοπίου, ο Μπελ αφηγείται την ιστορία σαν ένα παραμύθι χειραφέτησης βγαλμένο από την πραγματική ζωή. Ξεκινά από τα πρώτα βήματα της εκπαίδευσής της στο πλευρό του προοδευτικού, αλλά ανήσυχου για τις αντιδράσεις του συντηρητικού περίγυρου πατέρα της, την σιωπηλή, αλλά εμψυχωτική παρουσία της μητέρας της και κυρίως την ίδια την χαρισματική μπροστά στο φακό 13χρονη Αισολπάν, η οποία σπάει ταμπού και προκαταλήψεις αιώνων, παρά τις αντιδράσεις των γηραιότερων κυνηγών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «οι γυναίκες είναι πολύ εύθραυστες» ή «δεν είναι αρκετά γενναίες» ή «είναι ντροπή για το πουλί»(!!!).
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
«Απόλαυση» The New York Times
«Μια ταινία που σου κόβει την ανάσα και δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας» VICE
«Μια από τις ομορφότερα γυρισμένες ταινίες που έχω δει ποτέ μου» Indiewire
«Μια μαγευτική ιστορία για τη δύναμη ενός κοριτσιού» Los Angeles Times


Δεν υπάρχουν σχόλια: