Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη σε Ιτέα και Δελφούς, μια Γαλλική παραγωγή, εικόνες από το 1959!    9 Μαίου 1959..... Ιτεα-Δελφοι....2:05 -3:26..... στο 3:06 o κεντρικός δρόμος της Ιτέας διακρίνεται ο Κοντοκοντής στο μπακάλικο αν το σταματήσετε στο 3:07,μετά το κατάστημα Θανασούλη και η συνέχεια εως την Μεταμόρφωση όπως ήταν τότε-3:22 το παραλιακό μέτωπο προς την περιοχή του Μαϊάμι..


producteur ou co-producteur
RADIODIFFUSION TELEVISION FRANCAISE

09 mai 1959 731 vues 12min 12s

Gilles SIMON, interviewé par Irène CHAGNEAU, commente les images qu'il a réalisées lors d'une croisière en Méditerranée.Le paquebot fait sucessivement halte à Corfou, Delphes et Corinthe (Grèce), sur les îles Delos et Mykonos, à Istanbul, Candie (Crête) et enfin, à Venise. Images de nombreux sites antiques.


και από το 1980!


http://www.ina.fr/video/AMX13000356/delphes-video.html

http://www.ina.fr/recherche/search?search=delphes3 σχόλια:

Καρτερία είπε...

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θανάση τον Αδαμόπουλο -

Ανώνυμος είπε...

Είναι αξιοπρόσεκτο και πρέπει να υπογραμμισθεί , προκειμένου να το καταλάβουν και οι θεσμικοί του σημερινού Δήμου Δελφών , πως το άρθρο που αφορά στους Δελφούς ξεκινάει με εικόνες από το λιμάνι των Δελφών , την Ιτέα . Είναι αναπόσπαστο τμήμα του Δελφικού ιερού το λιμάνι -μη ξεχνάμε και τον χώρο του ιπποδρόμου-.
Επομένως αν τα "σκατώσετε" με το λιμάνι και τα σημερινά χάλια που επικρατούν εκεί , θα τάχετε "σκατώσει" με το βαρύ όνομα των Δελφών και δεν θα έχει νόημα να συνεχίσετε να λέγεσθε ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ .-

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ 0 Κ0ΥΤΟΚΟΝΤΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ