Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Με το αριστερό ο Αστέρας .








Στο ξεκίνημα της διαδικασίας των μπαράζ ο Αστέρας Ιτέας δεν τα κατάφερε απέναντι στον συνονόματό του από τη Ναύπακτο γνωρίζοντας την ήττα με 0-2. Ωστόσο, το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι ήταν ευννοϊκό για τον πρωταθλητή Φωκίδας, αφού Τηλυκράτης και Αμβρακία έμειναν στην ισοπαλία, κάτι που δεν αλλάζει όμως τους στόχους για το παιχνίδι της Τετάρτης στο οποίο είναι επιτακτική η ανάγκη θετικού αποτελέσματος.
Στο σημερινό παιχνίδι ο σύλλογος της Ιτέας παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή του επί ένα ολόκληρο ημίχρονο. Μοιραίος παίκτης για το σύνολο του Κ. Λίβα ο Χαρδαλούπας που σε δύο περιπτώσεις τετ-ατετ δεν μπόρεσε να σκοράρει και να δώσει κεφάλι στην ομάδα του, στην πρώτη, ή να ισοφαρίσει στη δεύτερη. Ο Αστέρας προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, κάτι που έκανε όλη τη χρονιά στο τοπικό της Φωκίδας, και εν μέρει το πέτυχε αλλά δεν είχε τα κατάλληλα τελειώματα. Η επιλογή του παιχνιδιού με σέντρες από τα πλάγια ευννοούσε τον Ναυπακτιακό που έχει ψηλά κορμιά στο κέντρο της άμυνας με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία ελάχιστες φορές. Στην άμυνα όμως έδειξε αδυναμίες στις οποίες δεν μας έχει συνηθίσει αφού σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στο δεύτερο μέρος που είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα, υπήρξε επέτρεψε στους αντιπάλους του να δημιουργήσουν επκίνδυνες καταστάσεις. Εκεί ήταν ο Αλεξανδρής που, παρά την ήττα, είχε πολύ θετικές επεμβάσεις σταματώντας δύο φορές τους επιθετικούς του Ναυπακτιακού και διατηρώντας τις ελπίδες της ομάδας του για κάτι θετικό μέχρι το τέλος. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στη φάση του 93 οπότε και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, χρονικό σημείο που είχαν κριθεί όλα.
Από την άλλη πλευρά, καλύτερα διαβασμένος φάνηκε ο Ναυπακτιακός που κατέβηκε στο γήπεδο με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και αναζητώντας τις αντεπιθέσεις. Από αντεπίθεση βγήκε άλλωστε και η πρώτη του καλή ευκαιρία αλλά και το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε. Από αντεπιθέσεις έκανε επίσης και τις λιγοστές ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου που απέδωσαν τελικά ένα ακόμη γκολ με τη λήξη του αγώνα. Εκεί που πέτυχε όμως η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν στην άμυνα αφού δεν επέτρεψε στον Αστέρα να διασπάσει την πολυπρόσωπή άμυνα της με τη μπάλα να φτάνει ελάχιστες φορές στον τερματοφύλακα που αντέδρασε σωστά όταν χρειάστηκε. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες του Θεοδοσίου δεν φοβήθηκαν το σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τις επιθέσεις του Αστέρα Ιτέας, πρακτική ωστόσο που είχε σαν αποτέλεσμα να φορτωθούν με αρκετές κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα.
Κρίσιμος παράγοντας ήταν και η φυσική κατάσταση των δύο ομάδων αφού στο τέλος η ομάδα του Κ. Λίβα φάνηκε πιο καουρασμένη παρότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, αυτό που έπειξε τον μεγαλύτερο ρόλο, πέρα από την όποια διαφορά δυναμικότητας με τον Ναυπακτιακό να είναι σαφώς ανώτερος ποιοτικά, ήταν η έλλειψη εμπειρίας του Αστέρα Ιτέας σε δύσκολες καταστάσεις. Κάτι που είχαμε επισημάνει και κατά το παρελθόν, αφού η ομάδα της Ιτέας τη φετινή σεζόν ούτε σφιχτές άμυνες συνάντησε ούτε και βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ σε κρίσιμο αγώνα με μοναδική εξαίρεση τον τελικό του κυπέλλου που ηττήθηκε στο τέλος.
Από εκεί και πέρα, στο θέμα της εξέλιξης του αγώνα, για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μάλλον καλύτερα δημιουργώντας την πρώτη ευκαιρία τους μόλις στο πέμπτο λεπτό με τον Αστέρα Ιτέας να ισορροπεί γρήγορα το παιχνίδι και να παίρνει τα ηνία χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά από λίγα λεπτά. Το παιχνίδι έγειρε προς την πλευρά του Ναυπακτιακού όταν ο Αλεξανδρής ανέτρεψε τον επιθετικό των φιλοξενουμένων και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα της Ιτέας συνέχισε να έχει την κατοχή με τα πράγματα να φαίνεται ότι αλλάζουν υπέρ της στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Ναυπακτιακός έμεινε με δέκα παίκτες. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Ιτέας χάθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης όταν η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Ναυπακτιακού αλλά ο Χαρδαλούπας δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Το υπόλοιπο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μονόλογος του Αστέρα Ιτέας με τον αντίστοιχο από τη Ναύπακτο όμως να είναι πιο επικίνδυνος στις ελάχιστες αντεπιθέσεις του και να κλείνει το σκορ στις καθυστερήσεις σε μία από αυτές και ενώ όλα είχαν κριθεί.

Επόμενος σταθμός για τον Αστέρα οι Κωστακιοί όπου θα αντιμετωπίσει την Αμβρακία. Ομάδα χωρίς εμπειρία μεν στη διαδικασία των μπαράζ που έδειξε όμως σήμερα στη Λευκάδα ότι είναι υπολογίσιμος αντίπαλος αν και θεωρητικά το αουτσάιντερ του ομίλου. Ο Αστέρας θα ψάξει για ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού ακόμη και η ισοπαλία τον κρατάει για καλά στο κυνήγι της δεύτερης τουλάχιστον θέσης η οποία μετά και την επόμενη αγωνιστική δεν θα είναι πάνω από τους τρεις βαθμούς.

Δείτε φωτογραφίες και (σε λίγο) βίντεο με τις καλύτερες φάσεις από τον Ν. Αβραμίκο…
Ακούστε τις δηλώσεις των προπονητών μέτα το τέλος του αγώνα στο Ράδιο Άμφισσα

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία του 8ου ομίλου
Αστέρας Ιτέας – Ναυπακτιακός Αστέρας 0-2
Τηλυκράτης Λευκάδας – Αμβρακία Κωστακιών 1-1
ομάδα αγώνες Ν-Ι-Η τέρματα βαθμοί
 Ναυπακτιακός Αστ. 1 1-0-0 2-0 3
 Αμβρακία Κωστ.  1  0-1-0  1-1 1
 Τηλυκράτης Λευκ.  1  0-1-0  1-1  1
 Αστέρας Ιτέας  1 0-0-1 0-2  0

Στον άλλο όμιλο που μετέχουν ομάδες της Στερεάς (7ος) κεφάλι πήρε η Ένωση Απολλώνιο/Ιστιαίας που νίκησε εκτός έδρας τον Αίολο Πρ. Ηλία, ενώ Ολυμπιακός Λαμίας και Θήβα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.
Αίολος Προφήτη Ηλία – Ένωση Απολλώνιου/Ιστιαίας 0-2
Ολυμπιακός Λαμίας – ΑΟ Θήβα 1-1
ομάδα αγώνες Ν-Ι-Η τέρματα βαθμοί
 Ένωση Απολ./Ιστ. 1 1-0-0 2-0 3
 ΑΟ Θήβα  1  0-1-0  1-1 1
 Ολυμπιακός Λαμ.  1  0-1-0  1-1  1
 Αίολος Πρ. Ηλία  1 0-0-1 0-2  0



http://www.amfissaface.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: