Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΚΝΕ: Μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις

Σε ανακοίνωσή του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία στις εξετάσεις.
Μια ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της...
Μια ακόμη χρονιά γεμάτη άγχος, δυσκολίες, τρέξιμο, προσωπικές και οικονοµικές θυσίες μαθητών, αλλά και γονιών. Φέτος όµως, αυτή η σχολική χρονιά σημαδεύτηκε από δυναµικούς αγώνες, σημαντικές μάχες, πλούσια συλλογική δραστηριότητα και μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις.
Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, κρατάµε όλα αυτά που µας έκαναν φέτος πιο δυνατούς, όλες αυτές τις μάχες που δώσαμε συλλογικά, ενώνοντας τη φωνή και τη δράση µας µε όλο το λαό, µε αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, δυναµώνοντας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για το σχολείο και τη ζωή που µας αξίζει.
Τη µάχη των εξετάσεων τη δίνουμε µε αισιοδοξία!
Οι εξετάσεις είναι µία ακόμα μάχη που δίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, που αποτελεί συνέχεια του αγώνα που δίνουν καθημερινά. Το μέλλον των μαθητών, όμως, δεν κρίνεται µόνο στα θρανία των εξετάσεων, κρίνεται και στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή µε δικαιώματα.
Τη μάχη των εξετάσεων τη δίνουμε µε καθαρό μυαλό!
Το μέλλον των μαθητών, είτε μέσα στο σχολείο, είτε μετά από αυτό, δεν εξαρτάται µόνο από την ατοµική προσπάθεια και τις ατοµικές θυσίες, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Γι' αυτό, όποιο δρόμο και αν πάρει ο καθένας μετά το σχολείο, είτε συνεχίζοντας τις σπουδές του, είτε ψάχνοντας για δουλειά, έχει συµφέρον να µη συµβιβαστεί µε τα προβλήματα και τα εµπόδια που θα συναντήσει: τις ακριβοπληρωµένες σπουδές, την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, τη δουλειά χωρίς δικαιώµατα για ένα κοµµάτι ψωµί.
Έχουµε συµφέρον να δυναµώσουµε τη συλλογική διεκδίκηση όπου και αν βρισκόμαστε!
Σαν μαχητές θα σταθούμε στη μάχη των εξετάσεων και σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά µας! Σαν μαχητές θα συνεχίσουµε τη ζωή µας!
Καλή επιτυχία!»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΑΣ......