Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Φαλτσιανί: Τραπεζικοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, στην «πυραμίδα» της φοροδιαφυγής (video)



Στα νέα στοιχεία που πρόσφατα έδωσε στους Έλληνες εισαγγελείς και στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλη Καλογήρου, αναφέρθηκε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα «πυραμίδα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και στην εκπομπή «Chechpoint», ο Φαλτσιανί, αφού δήλωσε ευτυχής που συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν βρεθεί στοιχεία και ονόματα όχι μόνο πολιτικών αλλά και προσώπων που ασκούν επιρροή και βρίσκονται πίσω απόσημαντικά πρόσωπα. Με βάση αυτά τα στοιχεία δήλωσε αισιόδοξος για τοαποτέλεσμα της έρευνας και την απονομή της δικαιοσύνης.


Αναφέρθηκε με έμφαση στο δίκτυο των μεσαζόντων, που είναι και το πιο σημαντικό για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή αν θέλει κάποιος να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να προστατέψει τηνοικονομία».
Χαρακτήρισε το σύστημα των παράνομων συναλλαγών ως πυραμίδα και ανέφερε ότι όλες τις συναλλαγές έκαναν πέντε στελέχη τραπεζών, που επιτηρούνταν από μια ομάδα δέκα προσώπων, μεταξύ των οποίων τραπεζίτες,πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες.
Τέλος ο Εβρέ Φαλτσιανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τηνΑθήνα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ. ΕΜΑΣ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΚΥΡΙΩΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΥΜΠΕ ΘΕΟΥΣ,ΜΗΔΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ Η ΟΣΣΑ,
ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΝΑ ΓΗ,ΣΚΥΦΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
ΚΟΥΦΙΟΙ ΚΙ ΟΚΝΟΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΟΥΝ,
ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΡΑΧΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΩΣΣΑ,
ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ.

ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ, ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.
ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ,ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ -ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ- ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ...