Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Υστερία Σαμαρά – Βενιζέλου για το δημοψήφισμα!



Συγκυβέρνησαν, εφάρμοσαν τα μνημόνια που προκάλεσαν τόση κοινωνική και οικονομική καταστροφή και τώρα συμπίπτουν στην ίδια εκτίμηση: 

 Ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην ουσία είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη» κι όχι τοποθέτηση για τις αξιώσεις των δανειστών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέτουν, λοιπόν, το… δικό τους κοινό ερώτημα (προτού καν το πράξουν οι εκπρόσωποι των δανειστών) ως αντικείμενο του δημοψηφίσματος, η εξαγγελία του οποίου προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδρασή τους.  
 
Ο κ. Σαμαράς μάλιστα δήλωσε μεταξύ άλλων με στόμφο ότι η ΝΔ τάσσεται με «το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης». Αξιοθαύμαστη δημοκρατική…  συνέπεια ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος έως τώρα δεν κατόρθωσε να δει κανένα αντιδημοκρατικό στοιχείο στους παρατεταμένους εκβιασμούς των πιστωτών, ούτε φυσικά στην καταφανή εκ μέρους τους περιφρόνηση για τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις 25 Ιανουαρίου.
 
Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, ο Αλ, Τσίπρας « προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ»… «Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος», προσθέτει.
 
Ακόμη οξύτερος, ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την εξαγγελία του δημοψηφίσματος ως… πραξικόπημα, καλώντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να «μπλοκάρει» τη διεξαγωγή του. «Μέσα σε πέντε ημέρες δεν διεξάγεται ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος»,  ανέφερε ο υπαρχηγός της κυβέρνησης που κατέφευγε διαρκώς σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου… 

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος: «Αποδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε. Σπατάλησε  έξι πολύτιμους μήνες, επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυνάμωσε την θέση της χώρας και την εξέθεσε σκόπιμα σε ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών έχοντας στο μυαλό της εξαρχής την καταστρατήγηση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος». Μια διαδικασία που, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, είναι «καρικατούρα δημοψηφίσματος κατά παράβαση του Συντάγματος».

Στο δια ταύτα:
 
«Συνεπώς το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου είναι να παραιτηθεί...»


stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: