Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κουράγιο. Μας έμειναν ακόμα 32 Eurogroup, 47 σύνοδοι κορυφής και 2.335 Euroworking group. Οπότε θα έχουμε συμφωνία ή ρήξη


Συντάκτης: Λάκης Μπέλλος

♦ Πρωί πρωί είχαμε 15 αυτοκτονίες, γιατί σήμερα δεν θα 'χουμε να δούμε ούτε Eurogroup ούτε σύνοδο κορυφής ούτε καν Euroworking group (το μάθαμε κι αυτό).
♦ Κουράγιο. Μας έμειναν ακόμα 32 Eurogroup, 47 σύνοδοι κορυφής και 2.335 Euroworking group. Οπότε θα έχουμε συμφωνία ή ρήξη.

♦ Μέχρι τότε το πράγμα θα κυλάει έτσι. Γέλια, γέλια, γέλια απέξω -με πρωταγωνιστή μάλιστα τον δικό μας- και «θρίλερ» μέσα.

♦ Εννοείται θρίλερ σε εισαγωγικά. Ξεφτιλίστηκε η λέξη. Ειπώθηκε 1.457.450 φορές. Και γράφτηκε άλλες τόσες. Τις μετρούσα μία μία. Παραλίγο να σηκωθεί ο Χίτσκοκ και να κάνει το καινούργιο «Ψυχώ» και να 'χουμε θρίλερ.

♦ Αυτό με το γέλιο γίνεται στις κηδείες. Πέφτει πολύ γέλιο μετά. Το θέμα είναι ότι εδώ έχουμε ξεραθεί στα γέλια πριν.

♦ Μέσα, τους τα λέει όμως χύμα και τσουβαλάτα ο Αλέξης. Είπε στον Τουσκ να μη μιλάει γιατί η Ελλάδα έχει 3.000.000 φτωχούς. Ξέχασε όμως και τα τρία εκατομμύρια βαθύφτωχους.

♦ Οι τρεις τελευταίες μέρες ήταν οι καλύτερες για την Ελλάδα. Ελειπαν στις Βρυξέλλες όλοι σχεδόν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ομως γύρισαν.

♦ Ο Τσίπρας έλειπε τόσο καιρό που το πρωί στο Μαξίμου δεν τον αναγνώρισαν και δεν του επέτρεψαν την είσοδο. Εγινε θρίλερ για να μπει μέσα.

♦ Ο Σαμαράς ήταν όλη τη μέρα χθες στην τοπική Παναγιά τη Βρυξελλιώτισσα και προσευχόταν να πέσουμε στα βράχια. Θρίλερ γιατί αργεί το πράγμα.

♦ Ο Αντώνης έχει πάει στις Βρυξέλλες επίσημος προσκεκλημένος από τους εσμούς. Με την ιδιότητα του εμψυχωτή τους, σαν τον Τάκη Τσουκαλά της Θύρας 7, ένα πράγμα.

♦ Φώναζε μάλιστα ρυθμικά «Βρυξέλλες/Βρυξέλλες/έρχονται οι κουρέλες» για την ελληνική αποστολή.

♦ Ο Θεοδωράκης έφαγε με τέσσερις πρωθυπουργούς. Του έκαναν οντισιόν για τη θέση του Καμμένου.

♦ Ο Σταύρος τούς εντυπωσίασε. Είπε ότι πρέπει να γίνει συμφωνία και μετά τη διορθώνουμε. Την κόβουμε δηλαδή και τη ράβουμε ύστερα. Ούτε στο μοντάζ στους «Πρωταγωνιστές» δεν γίνονται τέτοια.

♦ Περιέγραψε κατόπιν με δραματικά λόγια την κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν κουνιέται ούτε μπουλντόζα, τους είπε χαρακτηριστικά.

♦ Η Φώφη πήγε στη βελγική πρωτεύουσα για να νιώθει καλά στιλιστικά η Μέρκελ.

♦ Η καγκελάριος φορούσε ταγέρ κάτι ανάμεσα σε «Οι 50 αποχρώσεις του μελιτζανί» ή «Οι 50 αποχρώσεις του μοβέ». Μην περιμένουμε πολλά, δηλαδή. Προειδοποίησε.

♦ Η Φώφη με την πρώτη κέρδισε τίτλο. Είναι αρχηγός κόμματος με το μικρότερο ποσοστό που έχει επισκεφθεί ποτέ τις Βρυξέλλες.

♦ Σε σχέση με τον Βενιζέλο έχει κερδίσει 7 ψηφοφόρους, αλλά έχει χάσει 18.

♦ Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι το εκμεταλλεύτηκε το θέμα. Μετονόμασε τους τρεις αρχηγούς που πήγαν στις Βρυξέλλες, από τρόικα εσωτερικού, σε «θεσμούς εσωτερικού».

♦ Να μην αμελούμε τα εσωτερικά. Θρίλερ είχαμε με τη ληστεία στο «Σωτηρία». Ομως δεν ήταν τρομοκράτες αυτοί που έκλεψαν τα 125.000 ευρώ. Η κυβέρνηση ήταν, για να πληρώσει τις συντάξεις. Οπως και γίνεται από το πρωί.

♦ Και πού βρέθηκαν 125.000 ευρουδάκια σε ένα νοσοκομείο; Ή είχαν ληστέψει τους ασθενείς ή ήταν χρήματα από φακελάκια.

♦ Θρίλερ και με τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, φακές, μακαρόνια, αρακά, τραχανά κ.λπ. Κατάρτισα το πρόγραμμα διατροφής μου για την επόμενη εβδομάδα:
ΔΕΥΤΕΡΑ: Καραβίδες ψιλές
ΤΡΙΤΗ: Αστακομακαρονάδα χωρίς μακαρόνια
ΤΕΤΑΡΤΗ: Γαρίδες χοντρές
ΠΕΜΠΤΗ: Καλαμαροχτάποδα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σολομός σκέτος και Σολωμός Διονύσιος
ΣΑΒΒΑΤΟ: Σούσι
ΚΥΡΙΑΚΗ: Φακές στη σούβλα

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: