Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης: Χαιρετίσματα στη Μέρκελ! Το κούρεμα δεν περνάει! - VIDEO


- Τα τηλεφωνήματα του Αναστασιάδη στον Όλι Ρέν και στον στενό συνεργάτη της Μέρκελ
- Θρίλερ με τις ψήφους! Μόνο 20 βουλευτές ψηφίζουν ναι
- Από αναβολή σε αναβολή η Ολομέλεια της Βουλής που θα ψηφίσει για το κούρεμα
- Στις 20:30 η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο
- Γλιτώνουν οι μικροκαταθέτες με το νέο σχέδιο του Αναστασιάδη αλλά "λείπουν" 300 εκ. ευρώ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο! Πριν λίγο έγινε γνωστό πως ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης τηλεφώνησε στον Όλι Ρεν και σ' εναν ευρωβουλευτή στενό συνεργάτη της γερμανίδας καγκελαρίου μέσω του οποίου έστειλε χαιρετίσματα στη Μέρκελ και το μήνυμα πως το "κούρεμα" των καταθέσεων που αποφάσισε το Eurogroup δεν "περνάει" από τη Βουλή!

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυπριακή Βουλή ήταν οριακή. Συγκεκριμένα χρειάζονται 29 ψήφοι για να υπερψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο και μέχρι και χτες οι βουλευτές που θα ψήφιζαν "ναι" ήταν 28-29. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες τα πράγματα άλλαξαν με τη θετική ψήφο των 8 βουλευτών του ΔΗΚΟ να θεωρείται αμφίβολη και δεδομένου ότι η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, μένουν μόνο 20 "ναι" των βουλευτών του ΔΗΣΥ. Αυτό ώθησε τον Κύπριο Πρόεδρο να στείλει τα "χαιρετίσματά" του στη Μέρκελ.

Όσο για το νέο σχέδιο του Νίκου Αναστασιάδη για το κούρεμα καταθέσεων, φαίνεται πως περιλαμβάνει εξαίρεση των μικροκαταθετών. Αναλυτικότερα, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει "κούρεμα" για καταθέσεις από 20.000 με τις εξής δυο κλίμακες:

- Από 20.000 έως 100.000 ευρώ συντελεστής 6,75%
- Από 100.000 ευρώ και πάνω συντελεστής 9,9%

Όμως έτσι φαίνεται να "λείπουν" 300 εκατ. ευρώ αφού ουσιαστικά με το νέο σχέδιο συγκεντρώνονται 5,5 δισ. και όχι 5,8 που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι.

Δείτε το βίντεο

 


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ! ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ! Ο ΤΖΕΦΡΥ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ? Η ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ???