Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΡΔΕΥΣΗ ΕΛΑΙΩΝΑ - ΦΩΤΟ


Παρά τις καταστροφές που έχουν δημιουργηθεί στα δέντρα παραγωγής, και παρά τις διαμαρτυρίες ιδιοκτητών και την αποστολή εξωδίκων,  η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ για το "καλό" του τόπου και την άρδευση του ελαιώνα συνεχίζει ακάθεκτη την επιτέλεση του έργου.


Εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την απόφαση - μελέτη του εν λόγω έργου καθόσον η μελέτη προβλέπει ο αγωγός άρδευσης ΑΝΤΙ να  περάσει επί του αγροτικού δρόμου , περνά εντός των ιδιοκτησιών και μάλιστα "σύριζα" στα δέντρα παραγωγής και σε βάθος 1.65 m με αποτέλεσμα να κόβεται η κεντρική ρίζα του δέντρου παραγωγής με αμφίβολα αποτελέσματα για την παραγωγή του δέντρου στο διηνεκές!! Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ιδιοκτησίες για το "καλό' του τόπου παραχώρησαν μέρος των ιδιοκτησιών τους προκειμένου χαραχθεί ο αγροτικός δρόμος.

Η παραχώρηση αυτή δεν ήταν αντί αντιτίμου καθόσον ο αγροτικός δρόμος ήταν για το κοινό καλό της διέλευσης των αγροτών - παραγωγών. Όμως ως αποτέλεσμα η χάραξη του δρόμου είχε ότι κάποια δέντρα ήταν ΚΟΝΤΑ στα όρια του δρόμου ο οποίος χαράχθηκε. Σήμερα ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ απαλλοτριώνει (?) με το έτσι θέλω ιδιωτική έκταση καταστρέφοντας ρίζες ελιές ενώ θα μπορούσε να σκάψει στους διερχόμενους αγροτικούς δρόμους χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή αλλά και στην διέλευση των αγροτών επί των αγροτικών δρόμων.

Μια φυσιολογική εξήγηση από την περιφέρεια ΔΕΝ έχει δοθεί για την απόφαση αυτή, αλλά σε πείσμα των αντιδράσεων από ιδιοκτήτες η περιφέρεια προσέφυγε στο ΚΑΣ για να νομιμοποιήσει το ανοσιούργημα της!! Επειδή οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ έχουν γνώση για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ τολμούμε να υποθέτουμε ότι ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΉΡΟΥ θα είναι πάντα επίκερος στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΛΛΑΣ με την γνωστή του ρήση επί του σεναρίου "ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ".... Αν είναι δυνατόν!!!!!






4 σχόλια:

Αετομάτς είπε...

"ενώ θα μπορούσε να σκάψει στους διερχόμενους αγροτικούς δρόμους χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή αλλά και στην διέλευση των αγροτών επί των αγροτικών δρόμων."

Εάν έσκαβε στους αγροτικούς δρόμους θα δημιουργούσε προβλήματα στην διέλευση των αγροτών, όχι τώρα που σκάβει δίπλα από το δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

αετοματς@,
καλα σκεφτεσαι, αλλα η εκσκαφη τωρα γινεται εντος της ιδιοκτησιας και συνιστα δουλεια με μονιμη παραμονη εκει του αγωγου, ασε που σε περιπτωση κακοτεχνιας παλι θα ξανασκαβουν.... μονο ο εργολαβος βολευεται ετσι, αλλα αφου τα βρηκαν ξεφραγα....

Ανώνυμος είπε...

απάντηση σε ΑΕΤΟΜΑΤΣ

Βλέπω ότι έχεις κατανοήσει απόλυτα την νοοτροπία όπως λέει το άρθρο "του μπατε σκυλοι αλέστε" ..Δηλαδή του "όσα προλάβουν και αρπάξουν' οι αετονυχιδες που κάνουν έργα για το καλό του λαού αλλά με τις ιδιοκτησίες του λαού και με τους φόρους του λαού.
ΣΣ: ΑΠΌ ΑΕΤΟΜΑΤΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΕ ΑΕΤΥΝΥΧΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ??

Αετομάτς είπε...

7:22,
Όντως τώρα είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει μια σωλήνα κάτω από το χωράφι του που δεν του ανήκει στην τελική. Ούτε είναι υποχρεωμένος να το έχει το χωράφι για πάντα στον παραδοσιακό ελαιώνα.

7:36,
Έχεις ξεφύγει.
Επεσήμανα ένα νοηματικό λάθος του κειμένου. Εάν σκάβει μέσα στα χωράφια δεν εμποδίζει τη διέλευση στο δρόμο, το καταλαβαίνεις αυτό;