Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Απάντηση στο από 13.02.2013 Ενημερωτικό Δελτίο «των πολιτών στο προσκήνιο» με τίτλο: «μία ερώτηση ζητάει απάντηση».


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.02.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο από 13.02.2013 Ενημερωτικό Δελτίο «των πολιτών στο προσκήνιο» με τίτλο: «μία ερώτηση ζητάει απάντηση».

Σε απάντηση του δημοσιεύματος του θέματος σας γνωρίζουμε τα κατωτέρω:

1. Η υπόθεση στα «Τουμπανάρια» είναι θέμα ολίγου εναπομείναντος χρόνου να αποδειχθεί, πόσο αφορά το Δήμαρχο Δελφών. Προς το παρόν και επειδή η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν πρόκειται να αναφέρουμε τίποτα περισσότερο. Πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, όλοι ανεξαιρέτως, γνωρίζουν καλά τι ακριβώς έχει συμβεί. Καλό επίσης θα ήταν να είχατε αναγνώσει με προσοχή και την από 06.11.2012 απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Ρουπακιώτη για το ίδιο θέμα. Αν το είχατε πράξει, πιθανώς να μην είχατε δημοσίως υποστηρίξει όσα υποστηρίξατε με το από 13.02.2013 ενημερωτικό σας δελτίο. Καθιστούμε επίσης σαφές ότι επειδή ο Δήμαρχος Δελφών έχει ταλαιπωρηθεί αδίκως και επί σκοπόν, περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλον από την υπόθεση αυτή όταν έρθει η ώρα, θα αναζητήσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα για αυτήν την λασπολογία και θα ζητήσει να καταλογισθούν οι αναλογούσες στον καθένα ευθύνες.

2. Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Δελφών έχει πράξει όλα τα δέοντα. Για το λόγο αυτό και παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον της με κάθε είδους επιστολή σε όλες τις υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές, δεν έχει εγκληθεί για καμία δήθεν παράλειψή της.

3. Τέλος και επί της ουσίας, οι προτάσεις του Δήμου Δελφών για την αναθεώρηση των χρήσεων γης εντός της Β΄ Ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών προέκυψαν κατά τον πλέον ορθολογικό τρόπο από τον χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου μας που βρίσκεται αυτή την εποχή σε εξέλιξη. Οι προτάσεις αυτές, πριν εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασης ήταν αναρτημένες στο διαδίκτυο επί τρίμηνο περίπου. Πολλοί Σύλλογοι, φορείς και φυσικά πρόσωπα εντός του τριμήνου αυτού κατέθεσαν τις απόψεις τους. «Οι πολίτες στο προσκήνιο», τι απόψεις έχουν; Πέρα από τη στείρα άρνηση, να μην προχωρήσει δηλαδή τίποτα, ποια είναι η συνολική σας πρόταση για το θέμα; Αν τελικά συγκροτήσετε τέτοια πρόταση πράγμα το οποίο ευχόμαστε, μπορείτε να τη στείλετε στο καθ΄ ύλιν αρμόδιο Υπουργείο για να αξιολογηθεί μαζί με τις υπόλοιπες που εστάλησαν ή υπάρχουν ήδη εκεί. Μέχρι τότε «κρείττον σιγάν παρά λαλείν». 

                                                      ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δείτε ακόμη:


«ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ» - ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

7 σχόλια:

Π.Λ. είπε...

"ΤΡΕΜΟΥΝ"!
==========
ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ
Και για τους αφελείς που δεν το αντιλαμβάνονται, ο "φιλικά προσκείμενος τύπος" φροντίζει να τους το υπενθυμίσει...

Το δημοσίευμα της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" που παραθέτω είναι αποκαλυπτικό. Τρέμουν...
Τρέμουν γι αυτό που έρχεται και δε θα μπορούν να το χαλιναγωγήσουν.
Τρέμουν για την πιθανότητα της ανατροπής, και ξέρουν καλά πως όταν αυτό θα συμβεί με την κοινωνία χειραφετημένη, η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική.
Τρέμουν και τα κέντρα που τους αβαντάρουν και τους χειραγωγούν, πως μια τέτοια εξέλιξη δε θα ανατρέψει μονάχα τα προσκυνημένα ανδρείκελα...
Αλλά θα ανατρέψει συνολικά το δολοφονικό τους σχέδιο σε βάρος του τόπου. Τρέμουν γιατί κατανοούν πως η κατρακύλα του γενιτσαρισμού δεν έχει πάτο, και τώρα πιά όλοι φοβούνται για τα "χειρότερα". Και έχουν κάθε λόγο να τρέμουν οι γενίτσαροι, την πραγματική αφύπνιση της κοινωνίας που της τσαλάκωσαν την αξιοπρέπεια, και που μια χούφτα αποφασισμένοι συμπολίτες μας, αργά ή γρήγορα θα την αφυπνίσουν από τον λήθαργο στον οποίο προσωρινά την έχουν καταδικάσει.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
"Η απίστευτη μαζική επίθεση που έγινε στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής και τα επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αγροτών μαρτυρούν την επικίνδυνη κλιμάκωση μιας ήδη βαριάς κρίσης. Η οικονομική ανέχεια, η απελπισία, η αίσθηση των ατελέσφορων θυσιών, η ξενοκρατία, η έλλειψη συλλογικού στόχου και οι αδιάκοπες επιθέσεις των «δανείων δυνάμεων» στα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων είναι το προσάναμμα.

Κάποια ημέρα, από κάποιο τυχαίο ή σκόπιμα προκληθέν περιστατικό, θα ξεπηδήσει η φλόγα που θα κατακάψει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην πατρίδα μας. Oποιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να το δει είναι είτε συστηματικός ψεύτης είτε κοινωνικά αναλφάβητος. Κάθε επικοινωνιακή και προπαγανδιστική καμπάνια είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε παταγώδη αποτυχία, αν έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και το «βούλωμα» του πολιτικού και οικονομικού κενού με... αέρα.
Διανύουμε την περίοδο των οξύτατων και χειροπιαστών προβλημάτων, τα οποία απαιτούν απτές, άμεσες και πρακτικές λύσεις. Τα λόγια δεν περνούν εκεί όπου δεν υπάρχει πιάτο με φαγητό στο τραπέζι, ούτε στα σπίτια όπου έχει γίνει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Χρειάζονται επιτυχίες και χρειάζονται από... χθες. Ολοι οι εμπλεκόμενοι στη διαχείριση των ελληνικών υποθέσεων μιλούν αόριστα για κάποιο «φως στην άκρη του τούνελ», χωρίς να γνωρίζουν ότι η χρονική μετάθεση των ευθυνών είναι κάτι που εξοργίζει και δεν καταπραΰνει τους πολίτες.
Η πραγματικότητα είναι πιο επίμονη από τα φληναφήματα όσων προσπαθούν να την κουκουλώσουν. Εκδηλώνεται με τρόπους ανεξέλεγκτους και σχετικά απρόβλεπτους. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος τις κοινωνικές τάξεις που... δυσφορούν και τον δυναμισμό των ενεργειών τους στην αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ασφαλείας, για να συνειδητοποιήσει ότι το χείλος του γκρεμού απέχει ελάχιστα από το τωρινό σημείο.

Οι πολιτικοί διαχειριστές δεν πρέπει να καταντήσουν σαν τους προέδρους ποδοσφαιρικών συλλόγων που έχουν την αυταπάτη ότι στο ποδόσφαιρο κατακτάς βαθμούς με αναρτήσεις στο... twitter. Πάντα και παντού χρειάζονται τα γκολ!"

Ανώνυμος είπε...

Απο πότε το γραφείο Τύπου του Δήμου ανέλαβε εργολαβικά να περιχαρακώσει την επαγγελματική ''ακαιρεότητα'' του Δημάρχου; Είναι μήπως ιδιωτικό γραφείο Τύπου ενός Πολιτευτή; Από πότε ο κατ'εξακολούθηση διαστρεβλωτής της αλήθειας έχει το δικαίωμα να απειλεί με υποσχόμενες κατηγορίες όσους τόλμησαν να αποδείξουν την γνώμη τους εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων, μιάς και δεν τους επέτρεπε να αναφερθούν εκεί σε δικές του εκκρεμότητες;
Δεν φοβάται τους τόσους φουκαράδες που κορόϊδεψε με τις αιτήσεις για τα μεταλλεία, δεν φοβάται ότι με την απομάκρυνσή του από εκεί που ελέχει τα πάντα, θα ''ανοίξουν'' στόματα και θα χρειασθεί να πάρει δυό αλλαξιές ρούχα μαζί του; Και βεβαίως η Πολεοδομία δεν θα την γλυτώσει, εκτός και άν με την υπογραφή του ''κάποιος'' έχει δώσει εντολή για τάπωμα. Θα φανεί όμως.
Με τα λεφτά που χρωστάει στα Ξενοδοχεία, στους προμηθευτές, στις εφημερίδες και σε τόσους άλλους, πιστεύει ότι θάρθει ο τοπικός χορηγός και θα καθαρίσει; Δεν πήρε είδηση ότι αυτός την ''έκανε'' με ελαφριά πηδηματάκια και τους αφήνει όλους ξεκρέμαστους;
Ερχεται η ώρα όμως, τρέμε Φουσέκη και εσύ και τα δεκανίκια σου και οι υποτακτικοί σου! Και άν πιστεύεις ότι υπάρχει κανένα κόμμα που θα στεγάσει το ''δίκιο'' σου, είσαι πολύ γελασμένος.

Ανώνυμος είπε...

«Καθιστούμε επίσης σαφές ότι επειδή ο Δήμαρχος Δελφών έχει ταλαιπωρηθεί αδίκως και επί σκοπόν, περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλον από την υπόθεση αυτή όταν έρθει η ώρα, θα αναζητήσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα για αυτήν την λασπολογία και θα ζητήσει να καταλογισθούν οι αναλογούσες στον καθένα ευθύνες»
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ «ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ». ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΜΕΓΑΛΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΜΑΖΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΥΨΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΝΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ , «ΑΒΕ ΚΑΙΣΑΡΑ ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ». ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΦΙΑΛΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

για το συγκεκριμενο θεμα μακαρι ο φουσεκης να αθωωθει,1ον γιατι εχει οικογενεια και παιδια και κατα 2ον γιατι ΑΝ εκανε κατι λαθος σε λιγα μετρα-μετρημα, αυτο το κατι επρεπε η ιδια η πολιτεια και το κρατος να το εχει κανει νομο απο καιρο στη περιοχη και να δημιουργησει ζωνες οικισμων στη φωκιδα ωστε να εχουμε με συγκεκριμενους ορους αναπτυξη οικοδομικη που ειναι το Α και το Ω...δεν εχω καμια σχεση μαζι του προς αποφυγην παρεξηγησεως και ουτε τον ψηφισα

Ανώνυμος είπε...

Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Ο κ. Δήμαρχος αρνείται, πεισματικά, να αναλάβει τις ευθύνες του, έχοντας βρει εξιλαστήριο θύμα για την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του προβλήματός του, εμένα και κατ΄ επέκταση την οικογένειά μου.
Απλά εγώ διαπίστωση έκανα ότι σύνταξε τοπογραφικό διάγραμμα που παραβιάζει το υπάρχον θεσμικό καθεστώς που διέπει τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν τεραστίων διαστάσεων κτιριακές εγκαταστάσεις.
Αλήθεια ποιος απλός Πολίτης θα είχε την δυνατότητα να ταλαιπωρεί επί έξη χρόνια Δικαιοσύνη και Δημόσιες Αρχές, έχοντας διαπράξει πολύ μικρότερης έκτασης παρανομίες;
Πριν από ένα μήνα ο Υπουργός Πολιτισμού κύριος Κωνσταντίνος Τζαβάρας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τοπικό τύπο), την αλήθεια των γεγονότων.
Επιτέλους ο κ. Δήμαρχος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραδεχθεί την αλήθεια των γεγονότων και να σταματήσει να παίζει με την δική μου υπόσταση και κατ΄ επέκταση της οικογένειάς μου.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΦΡΥΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Τυχαία δεν φτάσαμε στο σημερινό σημείο ντροπής σαν χώρα.
Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ. Δήμαρχος δεν διστάζει να καταστρέψει οικογένειες, μέσω άδικου διασυρμού και όχι μόνον, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του από τις πρωτοφανείς στα χρονικά, για άτομο που φέρει τα αξιώματα που υπηρέτησε και υπηρετεί, παρανομίες που διαπράχθηκαν είτε από τον ίδιο είτε από τους ενδεχόμενους πλαστογράφους της υπογραφής του, με τους οποίους διατηρεί αγαστές σχέσεις!
Έλεος κύριε Δήμαρχε.
Μπείτε στο site της Βουλής των Ελλήνων και ανοίξτε τα συνημμένα έγγραφα:
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=d56dcfab-980e-4022-80c2-4221acac24cd

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ..ΛΕΓΕ ΜΕ ..ΣΥΡΙΖΑ..
ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ.. ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ!!!
ΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ..
ΧΑΡΗ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ..ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΑΓΙΑΖΕ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ????

Ανώνυμος είπε...

Μην τους ακούς Δήμαρχε.Μόνο για τα blog είναι.Στην κάλπη δεν μπορούν να σε αντιμετωπίσουν.Είσαι και θα είσαι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας!Σαν κι εσένα δεν υπάρχει άλλος.Bir Allah!