Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Φορολογούν και το πτυχίο: Tί προβλέπει το νέο τεκμήριο


Το Υπουργείο Οικονομικών κρατά στα συρτάρια του Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την φορολόγηση του τίτλου σπουδών...
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ενθαρρύνεται να σπουδάσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα κληθεί να πληρώνει φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού.

Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές προβλέπει την φορολόγηση των πτυχίων των Ελλήνων πολιτών.
Μάλιστα, η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά. Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.
Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσα πιο πολλά πτυχία έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή(!)
Μετά από επικοινωνία δημοσιογράφου με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση περί της εγκυρότητας του δημοσιεύματος για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, όχι απλά δεν διαψεύστηκε αλλά θεωρώντας το αυτονόητο τονίζουν ότι «βρίσκεται υπό εξέταση από τη σύσταση της επιτροπής των κομμάτων για να δούμε ποια από αυτά τα νέα φορολογικά τεκμήρια θα συμπεριληφθούν τελικά στο νέο σύστημα φορολόγησης».

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να φορολογησουν και τα α@@@@@@α μας....γιατι αυτα θα παρουν....

Ανώνυμος είπε...

Να τα πάρουν απο αυτούς που τα πτυχία τους τους τα έκαναν δωράκι. Εμείς βρέξαμε κώλο κα χαλάσαμε μια περιουσία να σπουδάσουμε. Μόνο μας χρωστάνεοχι και να πληρώσουμε επειδή μας κατήντησαν άνεργους

Ανώνυμος είπε...

ας ετοιμαζονται να φυγουν γιατί εφτασε η ωρα και ο λαος θα τους παρει με τις πετρες

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΓΑ Σ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΚΙ ΑΝΕΠΝΕΥΣΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ! ΚΑΘΗΣΑ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ! ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ??? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ? ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΕΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ! ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ! ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ! ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!