Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!!! – ΦΩΤΟ

 
Ώρα 8:30 πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2012.
Ιτέα Φωκίδος, τουριστική πόλη με Π.Δ. από το 1976, τοποθεσία ''Λαρνάκι'' περιοχή προστατευόμενη από το Δελφικό Τοπίο, κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας εντός της οποίας υπάρχουν Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία, όπου οι Ταγοί κομπάζουν για την επικρατούσα ευνομία και την ισονομία την οποία έχουν προσφέρει στον τόπο.
Τετάρτη πρωί και δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα! Ο κόκκινος κονιορτός να απλώνεται σαν πέπλο πάνω απ' τον κόλπο της Αγκάλης, οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης και επεξεργασίας του βωξίτη να πραγματοποιούνται αδιαλείπτως και απροσχηματίστως, ωσάν οι εργαζόμενοι να έχουν την εντύπωση, ότι ρίχνουν νερό στα βάζα με τα λουλούδια του σαλονιού τους! Εφ' όσον τους έχουν δώσει τέτοιες εντολές και τους έχουν εξηγήσει ότι έτσι είναι το σωστό, τότε καλά κάνουν.
Τετάρτη πρωί και ο κατ' εξακολούθηση βιασμός του περιβάλλοντος και της Ιτέας, είναι σε κοινή θέα! Αδίστακτα και χωρίς ενδοιασμούς. Ας δημοσιεύθηκε προσφάτως η εξέλιξη με την ρύπανση της Μήλου από την ίδια την εταιρεία και ας εκκρεμεί η επίσκεψη των ελεγκτών του ΥΠΕΚΑ, για επιτόπιο έλεγχο των εγκαταστάσεων μετά από καταγγελίες. Δεν υπάρχει φραγμός κατά τα φαινόμενα. Δεν υπάρχει η αίσθηση του τί γίνεται από ποιόν και σε ποιόν!
Είναι γνωστή η περιπέτεια της τελευταίας Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) την οποία είχε καταθέσει η εταιρεία S&B προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεών της στην Ιτέα. Είχαμε περιγράψει εκείνη την φαρσοκωμωδία και τους πρωταγωνιστές της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όπου συζητήθηκε το θέμα της Μ.Π.Ε. Έχουν δε περάσει 10 (δέκα) μήνες από την καταγγελία μας στην Γ.Γ.
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας για την ακύρωση της απόφασης της παραπάνω επιτροπής, αλλά η κα Γερακούδη ΔΕΝ την έχει ακυρώσει ακόμη. Για το θέμα της όμως θα επανέλθουμε, καθ' όσον εκκρεμούν δρομολογηθείσες διαδικασίες, αλλά και χρήζει ειδικής μνείας. Επίσης θα ενθυμείσθε την ημερήσια εκδρομή της ολομέλειας του Κ.Α.Σ. στην περιοχή μας, προκειμένου να πεισθούν τα μέλη του, ότι έπρεπε να ανατρέψουν προηγούμενη απόφασή τους. Τότε όπου η σοβαρότητα και η νομιμότητα, διαχώρισαν την θέση τους από εκείνο το περιφερόμενο group επιστατών της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Και το αποτέλεσμα : Μιά Υφ-υπουργική απόφαση από τον ένδοξο κο Αλιβιζάτο (θυμίζουμε ότι στην θητεία του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε υπογράψει μόνον τις ΜΠΕ του Ελληνικού Χρυσού και της S&B) και μία ενοικίαση του μπαζωμένου κόλπου ''Λαρνάκι'' από τον επίσης ένθερμο Ιτιώτη πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Κατσαρό.
Τό σημερινό θέαμα, για έναν ο οποίος αγαπάει τον τόπο του, άρα και τον σέβεται, ήταν αποκαρδιωτικό :
Να παρακολουθείς το περιβάλλον σου, το σπίτι σου, τον πολιτισμό σου και την ιστορία σου, να έχουν μετατραπεί σε κοινής θέας απόπατο και να μην έχεις την δύναμη να κάνεις τίποτα. Να σε χλευάζουν, ρίχνοντας νερό, σε έναν μικρό και μόνιμο για αυτήν την χρήση, λόφο μεταλλεύματος, όταν κατόπιν ειδοποιήσεως, έπρεπε να δειχθεί και το σχετικό ...ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Να παρακολουθείς τη ελπίδα για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου σου, να είναι πλήρωμα σε ένα ιστιοφόρο και στο θέαμα του νέφους, να σηκώνει άγκυρα και να αναχωρεί.
Και εσύ να κάθεσαι εκεί, να αναπνέεις εκεί, να προσδοκάς το μέλλον σου από εκεί και να σε παίρνει το παράπονο, γιατί ετούτο εδώ το ''χτικιό'', δεν φαίνεται ούτε απ' την Άμφισσα, ούτε απ' το Γαλαξίδι, ούτε βέβαια κι απ' τους μακάριους Δελφούς.
Εμείς, δεν είναι δυνατόν, να αποκαταστήσουμε την τάξη. Άλλοι είναι διαθέσιμοι και πληρώνονται για αυτό. Εμείς όμως, έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση, όπως και όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, εκτός από το να απευθυνθούμε εκεί όπου πρέπει, να διατυπώσουμε και κάποιες απορίες, οι οποίες εν ευθέτω χρόνω, θα πρέπει να διαλευκανθούν και να απαντηθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους με το θέμα.:
Έχει χορηγηθεί άδεια και από ποιόν, για την συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας S&B στις εγκαταστάσεις της Ιτέας; Γνωρίζουμε ότι έληξαν στις 31-12-2011.
− Προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια απαιτείται Υπουργική Απόφαση από το ΥΠΕΚΑ. Την στιγμή όμως κατά την οποία εκκρεμεί η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπ. Απόφασης του Υπ. Πολιτισμού για την ΜΠΕ, λογικά δεν υφίσταται. Εκτός εάν έχει δοθεί προσωρινή άδεια, αλλά από ποιόν;
− Η κατατεθείσα ΜΠΕ δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη. Εκτός και εάν όντως έχει εγκριθεί και το γνωρίζουν μόνον οι ενδιαφερόμενοι.
− Σύμφωνα με την Σύμβαση ενοικιάσεως του γηπέδου ''Λαρνάκι'' (προηγούμενη και κατατεθείσα) για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων οι οποίοι έχουν ''επιβληθεί'' από την έγκριση του ΥΠΕΚΑ, υπεύθυνο είναι το Λιμενικό Ταμείο κάνοντας χρήση : α/ Του Λιμενικού Σώματος και της Τροχαίας και β/ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδος. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Λιμενάρχης, και ο Δ/ντής της Τροχαίας , δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτε; Εάν κάποιος θελήσει να καταγγείλει το φαινόμενο στον κο Εισαγγελέα, δεν θα πρέπει να ακουστεί δημοσίως και η άποψη των 3 παραπάνω; Ή μήπως προτιμότερο είναι να στραφεί εναντίων αυτών και όχι κατά της εταιρείας! Από κάπου θα πρέπει να γίνει κάποια αρχή !
Τα αναγραφόμενα και σε όλες τις προηγούμενες Μ.Π.Ε. περί κλειστών ταινιόδρομων, περί δεν δενδροφυτεύσεων περί καταιονισμού ύδατος, περί λίμνης εισόδου-εξόδου κ.τ.λ. σήμερα απεδείχθησαν ότι ήσαν γιρλάντες σε έναν όμορφο κεντητό καμβά με βουκολικό θέμα και ο οποίος είναι καδραρισμένος και ανηρτημένος στο σαλόνι υποδοχής μιάς σχολής τυφλών : Στον Νομό Φωκίδος!
 
 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σκάφος που φαίνεται στην φωτογραφία, είναι τουριστικό που πήγε να δεί τα αξιοθέατα, ή του Λιμεναρχείου και πήγε να διώχνει τις βάρκες για να μην σκονιστούν; Ρε κάντε τους ρόμπες και να ξέρετε εκεί που πονάει το σύστημα είναι στους Υπηρεσιακούς "παράγοντες" γιατί άν αυτοί ΔΕΝ κάνουν την δουλειά τους, τότε ο κάθε ένας μεγαλομεγάλος μπορεί να λαδώνει και να κονομάει. Αυτούς κυνηγείστε μπας κι αρχίσει ο φόβος να γυρνάει εκεί που πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

μαζεψτε και τα ποσοστα παθησεων του θυροειδη στην ιτεα ακομη και σε μικρα παιδια!ο θυροειδης θεριζει.............

Ανώνυμος είπε...

4:20,

Η σκόνη του βωξίτη φταίει για τις παθήσεις του θυροειδή;
Πως το δικαιολογείς;

Ανώνυμος είπε...

θελω να ξερω τι ανθρωποι ειστε εσεις που τα λετε αυτα αυτο κανετε καθε μερα?βγαζετε φωτογραφιες?ειστε κοπριτες ρε αλητες που κρυβεστε πισω απο τις κληρονομιες σας πισω απο τις συνταξεις που πηρατε απο την δουλεια σας εκει στην πρωτευουσα τωρα σας επιασε ο πονος για την ιτεα?ξεκουμπιστειτε απο δω και αφηστε τους ανθρωπους να παρουν κανενα μεροκαματο

Ανώνυμος είπε...

9.32....εγω δεν ειπα οτι ειναι..
εσυ πες μας σιγουρα οτι δεν ειναι

http://www.slideshare.net/karteria/11-112011-2

Ανώνυμος είπε...

12.04 π.μ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ! ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ! ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ! ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ {συν τα μπονους για το υβραιολογιο } ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΙ ! ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ! ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΟΤΙ Η ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ! ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΜΠΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΡΧΙΚΟΠΡΙΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ???

Ανώνυμος είπε...

Στον φίλο 12:04
Παρότι φαίνεται ότι είσαι... κάπου προσκολημένος, δεν μας είπες, πόσοι θα παίρνουν και για πόσο καιρό μεροκάματο; Αυτή τη στιγμή δουλεύουν 40 άτομα στο Λαρνάκι και μόνον οι 10 είναι Ιτιώτες. Σε όλον το Νομό δουλεύουν άλλοι 300 και μόνον οι 15 είναι Ιτιώτες. Αυτοι που έχουν μαγαζιά καφενεία εμπορικά ταβερνες και τόσα άλλα, πρέπει να πεθάνουν γιατί εσύ θέλεις να μην ενοχληθεί το ...αφεντικό σου; Και όποιος έχει αλλη άποψη για το περιβάλλον του απο την δική σου, πρέπει να κατηγορηθεί και να φύγει; Πάμε καλά;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπες ότι είναι υπεύθυνη η σκόνη; Τότε τι σχέση έχει το σχόλιο σου με το θέμα για τη σκόνη του βωξίτη;

Όσο για να αποδείξω ότι δεν είναι υπεύθυνη η σκόνη για το θυροειδή, περίεργη αντίληψη έχεις για την εις άτοπο απαγωγή.

Ανώνυμος είπε...

GIA OLA FTAIEI O FOTOGRAFOS^
AINTE GINATE OLOI *PAPARATSI* TIS SYMFORAS^
KAI NA *ANAFERESTE* AN THELETE NA SAS PAROYN STA SOBARA^