Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ)



Σε συνέχεια της διαβούλευσης μας με το Υπ. Πολιτισμού από τις αρχές του 2010 και της διαδικασίας συνεδρίασης του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ τον Μάρτιο του 2012 , όπου κατατέθηκαν θέσεις και προτάσεις μας, όπως και οι θέσεις και οι προτάσεις της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Παραγωγικών Εταίρων, Συλλόγων και Ιδιωτών, σας αποστέλλουμε το ΦΕΚ 147 Α.Α.Π 2 ΜΑΙΟΥ 2012 (ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ) όπου έχει δημοσιευθεί η υπ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/35829/1801 απόφαση του Υπ. Πολιτισμού κ. Γερουλάνου σχετικά με την Έγκριση ανακαθορισμού των ορίων των Ζωνών Α και Β Προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών και του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου.

Σε γενικές γραμμές και για αποφυγή κάθε είδους παρερμηνείας επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

1. ΔΕΝ αλλάζουν τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΡΙΑ του ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ.

2. Την απόφαση συνοδεύουν χάρτες και σύστημα συντεταγμένων.

3. Την απόφαση αυτή θα πρέπει να ακολουθήσει και η επόμενη διαδικασία καθορισμού όρων δόμησης και χρήσεων γης εντός της ζώνης Β (σημείο γ. της απόφασης).

4. Επίσης υπάρχει ειδική αναφορά (σημείο 10 της απόφασης) για ανάγκη σχεδίου διαχείρισης του ελαιώνα - ειδικά για τον ελαιώνα εντός της ζώνης Α.

link - ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ - ΦΕΚ 147 Α.Α.Π 2 ΜΑΙΟΥ 2012 (ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ)

www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL8RC-n_7hz1t15MXD0LzQTLWPU9yLzB8V6dxiWmYHFUbmCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtdJptH5c-UfEygdkbcWiDDuhQcaWeN3JvjV8WQ8WF2JC

Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσω την προϊσταμένη της Ι ΕΠΚΑ κ. Ψάλτη και το επιστημονικό προσωπικό -τους αρχαιολόγους της Ι ΕΠΚΑ, τον κ. Καμπουράκη και τον κ. Μπάκα από την Διεύθυνση Φωτογραμμετρίας του Υπ. Πολιτισμού, τον κ. Στρατή και την κ. Βαλάκου από το Υπουργείο, τμήμα Αρχαιολογικών Χώρων και φυσικά την κ. Μενδώνη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, για την μεγάλη βοήθεια τους στο έργο αυτό.

Αφροδίτη Παπαθανάση



Δεν υπάρχουν σχόλια: