Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

«Ντροπή σου που λες ψέματα»: Επίθεση του προέδρου της Σερβίας στην Ντόρα Μπακογιάννη για το Κόσοβο

 

«Ξέρω καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας»



Στο «στόχαστρο» του Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο της Σερβίας να κατηγορεί την πρώην υπουργό Εξωτερικών και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ότι άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της για το Κόσοβο.

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO (σ.σ. Ένωση Σερβικών Δήμων, με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο) δεν είναι σημαντικό. Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας», είπε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα σχόλια Βούτσιτς εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια διαγγέλματος από το Παλάτι της Σερβίας.  


Ο Βούτσιτς είπε ακόμα ότι οι δυτικοί νομικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι το ZSO δεν είναι μόνο ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά μια διεθνής νομική υποχρέωση της Πρίστινα. «Στη συνέχεια έλαβαν μια επιστολή από τον Κούρτι και τον Οσμάνι με την οποία αναλαμβάνουν να σχηματίσουν το ZSO, μόλις γίνουν δεκτοί ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Λένε ψέματα για χιλιοστή φορά. Και η ουσία είναι ότι όσοι το εγκρίνουν, ξέρουν ότι λένε ψέματα. Και δείτε το παράδοξο, όπως και με το πρώτο ραντεβού.

»Είναι πιθανό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να πραγματοποιηθεί την 11η επέτειο, στις 18 ή 19 Απριλίου, 11 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών και τη μη συγκρότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακριβώς για να δείτε ότι το παιχνίδι με τα ''ραντεβού'' δεν είναι τυχαίο: Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώσουν τους Σέρβους για πάντα» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του, στο οποίο αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Κοσσσυφοπεδίου.

πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στη σωστη πλευρά της ιστορίας ειμαστε

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια δεν έκανε η κα αυτή το 2004 και με τη Κύπρο, όταν υποστήριζε το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Κύπρου τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, σε κοινή γραμμή, πετώντας το στα μούτρα της διεθνούς διαπλεκόμενης οικονομικής και πολιτικής ελίτ....
Σήμερα ποιος ξέρει πως θα ήταν η Κύπρος....!