Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Ιτιώτη υπερτριαθλητή Κων/νο Ζεμαδάνη στο Μεξικό (17-26/10/2023)




Στις 24-26 Οκτωβρίου 2022, ο Ζεμαδάνης Κων/νος συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra Triathlon, το Triple Ultra Triathlon, δηλαδή απόστασης τριπλού Ironman 678 χλμ. Κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνοντας τον γρηγορότερο χρόνο και τις τρεις ημέρες με αποκορύφωση την τελευταία ημέρα που ήταν και η γρηγορότερη. Μόλις τρεις ημέρες μετά το τετραπλό Ironman (17-20 Οκτωβρίου 2022), επέστρεψε δυναμικά και με ένα αρκετά δυνατό ποδήλατο και σταθερότητα στους μαραθώνιους, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα λαμβάνοντας την πρώτη θέση και το κλείσιμο της χρονιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Συνολικά, στις ημέρες στις οποίες αγωνίστηκε (17-26 Οκτωβρίου), κολύμπησε 30 χλμ. ποδηλάτησε 1440 χλμ. και έτρεξε 295 χλμ. Η τελευταία ημέρα ήταν το επιστέγασμα όλου του προπονητικού προγράμματος και η επιβεβαίωση-εξαργύρωση της δομής του σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος της πρώτης θέσης για την Χώρα μας αποτελεί για τον Έλληνα υπεραθλητή το ύψιστο συναίσθημα και το δια βίου κίνητρο για αέναη προπόνηση και αγωνιστικότητα.  

Το χρυσό μετάλλιο είναι το τρίτο από τις 5 συνολικά συμμετοχές του στο Μεξικό από το 2014. 

Ο Κωνσταντίνος ευχαριστεί την IDEAL BIKES MANIATOPOULOS για την πλήρη υποστήριξη του ποδηλατικού εξοπλισμού και τον συνοδό του Παπαλάιο Ηλία, προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, για την ουσιαστική βοήθεια επί 24ώρου βάσεως.

Επόμενος στόχος αγωνιστικός τον ερχόμενο Μάιο στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα International Ultra Triathlon Association, για τον οποίο ο Έλληνας υπερτριαθλητής ελπίζει στην χορηγική υποστήριξη ώστε να μπορέσει να βρίσκεται στην εκκίνηση εκπροσωπώντας τη Ελλάδα (20 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2023).





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς,για τον Κώστα,γεννηθηκε στην Ελλάδα......
Συγχαρητηρια,σε ευχαριστούμε,και ΣΥΓΧΝΩΜΗ!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Μην σας κάνει εντύπωση εάν τό φωνάξει ο Δήμος να τον βραβεύσει!!!. Μπορει να το δούμε και αυτό

Ανώνυμος είπε...

και μην παραξενευτείτε εάν τον φωνάξει ο Δήμος να τν βραβεύσει!!! χαχα Μπορει να το δούμε και αυτό

Ανώνυμος είπε...

Κώστα Μπράβο να είσαι πάντα υγιείς και να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση από τους τοπικούς παράγοντες. Καλή συνέχεια.