Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Δρομολόγια με ΚΤΕΛ και κυκλοφοριακές αρρυθμίες ( από αναγνώστη )

Καλημέρα και χρόνια πολλά, με υγεία.

ΚΤΕΛ Φωκίδος, Τρίτη 28/12/2021, πρωινό δρομολόγιο 05:00, Άμφισσα - Αθήνα.

Το λεωφορείο διέρχεται μέσα από τους Δελφούς. Στο μέσο της διαδρομής, στο μοναδικό και στενό δρόμο των Δελφών με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε όλο το μήκος του δεξιά και αριστερά, σε ώρα που η κυκλοφορία είναι μηδενική, το λεωφορείο "κολλά" και αναγκάζεται σε όπισθεν.

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά σε όλο το μήκος του δρόμου (επαναλαμβάνω την έκφραση μήπως και ιδρώσει κάποιο αυτί) παρακωλύουν την ελεύθερη διέλευση της μοναδικής δημόσιας συγκοινωνίας του νομού.

Κατά την όπισθεν του λεωφορείου, ένας καθρέφτης αυτοκινήτου σπάει και ο ιδιοκτήτης μαινόμενος αφού πεταχτεί ως δια μαγείας στο μπαλκόνι του και στολίσει με τα "γαλλικά" του τον οδηγό, έρχεται με τσαμπουκά να του ζητήσει και τα ρέστα και να του υποδείξει ότι δεν πρέπει να περνά μέσα από την πόλη, αφού υπάρχει πρόβλημα. Σαν να ήταν Πυθία ο οδηγός που να μπορούσε να μαντέψει τι τον περίμενε. Και δώσ' του όπισθεν με επιδέξιο χειρισμό για να ξεκολλήσει το λεωφορείο μετά από μισή ώρα.

Προειδοποιητική πινακίδα στην είσοδο καμία, πρόνοια από αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης καμία, εναλλακτική για τον οδηγό καμία.

Μετά οι Ελληνάρες θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι. Πόσο μάλλον μέσα σε μια περιοχή που θεωρείται λίκνο πολιτισμού.
Με το να είναι κάποιος διαχειριστής μιας περιοχής που κουβαλά τόση ιστορία, ιδιαίτερα τουριστικής, δε σημαίνει ότι χρίζεται αυτόματα άξιος, πόσο μάλλον όταν δεν ανταποκρίνεται στο κύρος της περιοχής που "διαφεντεύει". Θα είναι απλά ένας "διαχειριστής" και μάλιστα κακός.

Το έλλειμα σοφίας και η ανεπάρκεια στη διαχείριση χρόνιων προβλημάτων, αδιάψευστοι μάρτυρες παρόμοιων καθημερινών καταστάσεων.

Κάπου εκεί η Πυθία απλά συνεχίζει να μασά φύλλα δάφνης και γελά δυνατά...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά στην Αράχωβα πως πέρασε που γίνονται χαμός.Η λύση είναι ο περιφερειακός,το λέμε εδώ κ χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία της Φωκίδας φυλάει το Ευπάλιο και τα Κελλάρια Παρνασσού, που να προλάβει για τα υπόλοιπα..

ΓΝΩΣΤΗΣ είπε...

Πιστεύω πως έχουμε το χειρότερο ΚΤΕΛ στο πανελλήνιο. Καλοκαίρι του 2016 Ιτέα/Αθήνα 4,5 ώρες με νορμάλ κίνηση. Η απάντηση ήταν πως αυτός ο οδηγός έτσι πάει. Άμφισσα/ Πάτρα 3 ώρες και 15 λεπτά. Ιτέα/Άμφισσα και 25 λεπτά της ώρας. Πρέπει καλοκαίρι και γιορτές να υπάρχουν τουλάχιστον δύο δρομολόγια τη μέρα Άμφισσα/Αθήνα express μέσω Δεσφίνας. Αλλά με ποιον να συνεννοηθείς στο ΚΤΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου να μην ήσουν και ΓΝΩΣΤΗΣ.
Οι τουρίστες από Δελφούς και όλα τα παραθαλάσσια χωριά πως θα εξυπηρετούνται;
Πες μου σε ποιο σχολείο πήγαινες να τους στείλω λουλούδια.