Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

«Truth Social»: Ο Donald Trump προανήγγειλε τη δική του πλατφόρμα social media - Στο +320% η μετοχή της εταιρείας

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανήγγειλε την ίδρυση του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, που βάπτισε «Truth Social», αφού εκδιώχθηκε τον Ιανουάριο από τις πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, που τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.
«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, διευκρινίζοντας ότι ο νέος ιστότοπος θα λειτουργήσει εντός 2022.
Εξέφρασε την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται.

Αυτό είναι απαράδεκτο», εξήγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου ιστότοπου θα είναι να «δώσει φωνή» σε «όλους».
Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και η πιλοτική («beta») λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας.
Θα προσφερθεί επίσης συνδρομητική υπηρεσία βίντεο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Trump επιδιώκει την επιστροφή του στα social media.
Μια από τις προηγούμενες προσπάθειες περιλάμβανε τη δημιουργία online εργαλείου επικοινωνίας, το «From the Desk of Donald J Trump», αποκαλούμενο και «δοξασμένο ιστολόγιο».
Η νέα εταιρεία - η επίσημη διεύθυνση της οποίας είναι το ιδιωτικό κλαμπ του Trump στο Mar-A-Lago, θα έχει πρόεδρο τον... πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίο δήλωσε σχετικά πως «η αποστολή της εταιρείας είναι να δημιουργήσει έναν αντίπαλο στη δημοκρατική κοινοπραξία μέσων (σ.σ. ενημέρωσης και ψυχαγωγίας)».
Η ανακοίνωση δεν προκαλεί έκπληξη καθώς εδώ και μήνες ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν κάνει αναφορές για τη δημιουργία νέας κοινωνικής πλατφόρμας.

Trump Media & Technology Group

Ο πρόεδρος Trump προσπαθεί να αξιοποιήσει το επενδυτικό όχημα των SPAC για να ξεκινήσει μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, όπως προγραμμάτιζε από τις ημέρες του στο oval office.
Η πλατφόρμα TRUTH Social θα ανήκει στην Trump Media & Technology Group, μια νέα εταιρεία που θα προσπαθήσει να μπει στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με την εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) Digital World Acquisition Corp.
Η νέα εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει σε αξία έως και τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (ήδη είναι στο 1,32 δισ. δολ.)

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι το TRUTH Social δεν είναι η πρώτη «επιδρομή» του Trump στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τον Μάιο, ξεκίνησε μια πλατφόρμα που μοιάζει με το Twitter με τίτλο «Από το γραφείο του Donald Trump».
Eπρόκειτο για ένα προσωπικό ιστολόγιο το οποίο υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στους χρήστες να προωθήσουν τις σκέψεις του πρώην προέδρου σε άλλες βασικές πλατφόρμες.
Σε ό,τι αφορά το TRUTH Social, θα ξεκινήσει σε μορφή beta αυτόν τον μήνα, με τους πρώτους χρήστες να έχουν μπει σε λίστα αναμονής.
Η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει την πλατφόρμα σε όλους τους χρήστες στις αρχές του επόμενου έτους. 

Εκτίναξη 320% για τη SPAC

Στο μεταξύ, η μετοχή της εταιρείας Spac Digital World Acquisition Corp. εκτινάχθηκε κατά 320% στα 42,53 δολάρια καταγράφοντας εξαιρετικά μεγάλο όγκο συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την είδηση για συγχώνευσή της με την Trump Media & Technology Group του Donald Trump, προκειμένου να δρομολογηθεί η δημιουργία της πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Mάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της DWAC βρέθηκε να καταγράφει άνοδο έως και 400%.
Σημειώνεται πως η διαπραγμάτευση της DWAC διακόπηκε πολλές φορές λόγω αστάθειας, ενώ ήταν μακράν η πιο εμπορεύσιμη μετοχή μεταξύ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο ταμπλό του Nasdaq.
Οι εντολές αγοράς για την DWAC ήταν περισσότερες από τις εντολές πώλησης με αναλογία σχεδόν τρία προς ένα στην πλατφόρμα της Fidelity.
Μέχρι περίπου τα μέσα της συνεδρίασης, περισσότερες από 260 εκατομμύρια μετοχές της DWAC είχαν αλλάξει χέρια, σύμφωνα με την FactSet. 

«Χάκαραν» το «Truth Social»

Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας βρήκαν «τρύπα» στο υπό κατασκευή μέσο κοινωνικής δικτύωσης και, αφού μπήκαν σε αυτό, δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ τόσο για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όσο και για τον πρώην αντιπρόεδρο Mike Pence.
Το χακάρισμα σημειώθηκε μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Dot Mikael Thalen, το url του ιστότοπου σύντομα τέθηκε εκτός σύνδεσης. Την ίδια ώρα, ο ψεύτικος λογαριασμός του δημοσιογράφου Drew Harwell έκλεισε μέσα σε μία ώρα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: