Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας

Σε τροχιά εγκαινίων εντός των προσεχών 6-9 μηνών και ενόψει της επόμενης θερινής περιόδου έχουν αρχίσει να εισέρχονται αρκετές νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο της Αθήνας


Σε τροχιά εγκαινίων εντός των προσεχών 6-9 μηνών και ενόψει της επόμενης θερινής περιόδου έχουν αρχίσει να εισέρχονται αρκετές νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο της Αθήνας, με τους επενδυτές να επιταχύνουν τις εργασίες, έχοντας και ως παρακαταθήκη τη θετική πορεία του τουρισμού στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Από τις νέες «αφίξεις» κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αναμένεται ότι θα είναι το Anda Hotel Athens, μέλος της Radisson Individuals, της ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει στην οδό Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι, σε ένα κτίριο της δεκαετίας του 1960, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε υπηρεσίες του Δημοσίου. Στους επτά ορόφους του ξενοδοχείου θα φιλοξενούνται 24 δωμάτια και σουίτες. Σε μπουτίκ ξενοδοχείο θα μετατραπεί και το νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο έζησε η μεγάλη ηθοποιός Ελλη Λαμπέτη στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Δελφών και Διδότου. H Villa Lambeti, που θα διαχειρίζεται η Hotelising, θα διαθέτει έξι σουίτες και θα λειτουργήσει το 2022.

Το πλούσιο επενδυτικό της πρόγραμμα συνεχίζει και η Brown. Ετσι, μετά τα προσφάτως εγκαινιασθέντα Lighthouse και Dave Red Athens, η αλυσίδα από το Ισραήλ ετοιμάζει τρεις ακόμα προσθήκες στον αθηναϊκό ξενοδοχειακό «χάρτη». Οι δύο εξ αυτών είναι πιο άμεσες χρονικά. Ο λόγος για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που δρομολογείται στην οδό Ευριπίδου 82, σε κτίριο επιφανείας 1.700 τ.μ. Πρόκειται για μια σύμπραξη με την επίσης ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments και αφορά την ανάπλαση δύο ξεχωριστών κτιρίων, τα οποία ενώνονται μέσω της στοάς Μανουσάκη. Η δυναμικότητα της μονάδας, η οποία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, είναι 63 δωματίων. Η Ficus Investments αναπτύσσει κι άλλα ξενοδοχεία, όπως μια μονάδα τεσσάρων αστέρων στο κέντρο του Ψυρρή, στην οδό Αισχύλου. Επίσης στου Ψυρρή, η εταιρεία «τρέχει» και άλλο ένα έργο, για λογαριασμό της αλυσίδας Nin&Bau, η οποία ήδη λειτουργεί και μια ακόμα μονάδα στην οδό Σαρρή.

Η έτερη μονάδα της Brown, η οποία μάλιστα θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες, αφορά το Villa Brown Ermou, ένα έργο ανακατασκευής τμήματος κτιρίου στην οδό Πετράκη 26. Μάλιστα, τα πρώτα δωμάτια έχουν ήδη παραδοθεί προς χρήση. Η τρίτη επένδυση που «τρέχει» αυτή την περίοδο η Brown στο κέντρο της Αθήνας αφορά την ανακατασκευή και αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Sans Rival, στη συμβολή των οδών Λιοσίων 11 και Κων. Παλαιολόγου. Η νέα μονάδα αναμένεται ότι θα είναι λειτουργική εντός του 2022.

Ξενοδοχείο ετοιμάζεται και στη συμβολή των οδών Λυκούργου 18 και Σωκράτους 34, πλησίον της οδού Πειραιώς και της Πλ. Ομονοίας. Πρόκειται για μια μονάδα τεσσάρων αστέρων, η οποία θα προκύψει από την αλλαγή χρήσης και ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: