Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ιτέα : «Απρεπείς ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές εφήβων» ( καταγγελία αναγνώστη )



Πολλές φορές στα ΜΜΕ γινόμαστε θεατές σε πολύ δυσάρεστα περιστατικά που αφορούν στην απρεπή και βίαιη συμπεριφορά ατόμων στην εφηβική ηλικία πράγμα που είναι πολύ λυπηρό και θα πρέπει να προβληματίζει πρωτίστως την οικογένεια , γιατί δυστυχώς εκεί πρέπει να ανατρέχει κανείς για «ελαφρυντικά» και στη συνέχεια την πολιτεία  που καλείται να γίνεται ρυθμιστής και κατόπιν τιμωρός για πράξεις  που ήδη έχουν τελεστεί.

Θα επικεντρωθώ σε περιστατικά που ζούμε καθημερινά και έχω επίσης πληροφορηθεί και από άλλους κατοίκους της Ιτέας και της Κίρρας όπου ομάδα εφήβων με ποδήλατα και κατάλληλο εξοπλισμό ηχεία κλπ  συγκεντρώνονται σε ακατάλληλες ώρες , φωνασκούν, κυριολεκτικά ουρλιάζουν ακούγοντας μουσική στη διαπασών και όταν καλούνται από τους κατοίκους των περιοχών που προσπαθούν να ησυχάσουν και να κοιμηθούν να σταματήσουν τότε ….τότε λοιπόν επιστρατεύουν το «πλούσιο» λεξιλόγιό τους που περιορίζεται σε δύο , τρεις  το πολύ τέσσερις λέξεις … 

Δεν πτοούνται ούτε από τους λειτουργούς του Λιμεναρχείου ή της Αστυνομίας που τους απομακρύνει αφού τους έχει κάνει  τις σχετικές υποδείξεις….και συνεχίζουν … με ποιο τρόπο θα αναρωτιέται κανείς…κτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών των κατοίκων .

Ενίοτε άλλες ομάδες παιδιών όταν ενοχλούνται από τις παρατηρήσεις  των πολιτών για ησυχία επιστρατεύουν  νεράντζια τα οποία πετούν στα παράθυρα τους και για να μην γίνουν αντιληπτές  καλύπτουν τα πρόσωπα τους .

Παλαιότερα όλα τα χαμηλά  κολωνάκια φωτισμού στην μαρίνα της Ιτέας είχαν καταστραφεί από ομάδα παιδιών μικρής ηλικίας.


Ντροπή μεγάλη ντροπή .

Γονείς!
Ας ασχοληθούμε σοβαρά με τα παιδιά μας πριν φτάσουμε αργότερα να επικαλεστούμε «ψυχολογικά προβλήματα» για να ελαφρύνουμε τις αδικαιολόγητες και βίαιες πράξεις τους γιατί τότε δυστυχώς δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα , θα είναι πολύ αργά και θα είναι πολύ κρίμα για όλους.



17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς θα είναι απασχολημένοι. Θα έχουν λογικά να πιουν τις μπίρες τους, να καπνίσουν τα τσιγάρα τους κ.λπ. Ας μην τους κουράζουμε με θέματα ήσσονος σημασίας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι κακοί τρόποι, η αγριάδα και η αθυροστομία θεωρούνται "μαγκιά" (πρωτίστως από τους γονείς), τότε μην απορείτε όταν ο ένας μετά τον άλλον σκοτώνει την γυναίκα του, σαν τον ιπτάμενο Μπάμπη ή τον άλλον στην Φολέγανδρο που τα έριξε στην "κακή στιγμή". Οι παραβατικοί έφηβοι γίνονται ακόμα πιο παραβατικοί ενήλικες. Δεν είναι δυνατόν να σου ζητεί κανείς το αυτονόητο και εσύ να τον βρίζεις. Φανταστείτε τι θα κάνουν σε 15 χρόνια αν η γυναίκα τους, τους πει ότι θέλει να χωρίσουν. Ματσούκι κανονικό έχει να πέσει.

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσουν μαζέυοντάς τα απο τα ναρκωτικά για αρχή. Το Λιμεναρχείο αντί να τρέχει με 40χλμ/ώρα στη μαρίνα τη νύχτα με κίνδυνο να πατήσει κανένα παιδάκι ας πάει παραδίπλα στις παραλίες που μυρίζει χασίσι ο τόπος...

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν σας χάραξαν το αυτοκίνητο, τυχερός είστε. Κάποιοι άλλοι σταθήκαμε πιο άτυχοι...

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας που δημοσιεύεται τέτοια επιστολή, ντροπή και σε αυτόν που την έγραψε.ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΗΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να κάνουν, νέοι είναι εσείς όταν ήσασταν στην ηλικία τους τι κάνατε? Εσείς καταστρέψατε την Ιτέα και έχετε διώξει όλους τους νέους...την κάνατε την Ιτέα πόλη συνταξιούχων... Και αν θέλετε να μάθετε είμαι ένας απ' αυτούς που με κάνατε να φύγω από την πόλη μου, ένας λόγος είναι και Μ αυτά που διαβάζω αυτη τη στιγμή αλλά άλλος ένας είναι η ρουφιανια...και στη Λιάκουρα στο Παρνασσό να σας πάνε θα σας ενοχλούν τα κουδούνια απ' τα πρόβατα...

Ανώνυμος είπε...

@5:01μμ
Να υποθέσω είσαι από αυτούς που γράφουν τα τελευταία χρόνια στα μπλογκ σταθερά το ίδιο σχόλιο "θέλετε την Ιτέα νεκροταφείο"; Σου λέει ο άλλος ρε φίλε δεν μπορείς από Δευτέρα έως Κυριακή να βαράς μουσική στο Θεό σε ανοιχτό χώρο να ακούγεται 6 στενά πιο πάνω σε οικιστική περιοχή να μην μπορούμε να κοιμηθούμε και ο άλλος απαντάει θέλετε νεκροταφείο την Ιτιά. Κάπου μπερδεύουμε την ασυδοσία με την ανεμελιά. Δεν το λες και σημάδι σκεπτόμενου ανθρώπου αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσύ που έγραψες την λεγόμενη καταγγελία θα είσαι από αυτούς που βγαίνουν μια φορά το χρόνο και πίνουν μια πορτοκαλάδα στα τέσσερα.Αμα περιμένει η τοπική κοινωνία να στηριχτεί από σένα κάηκε.Αντε πάρε τον ανήφορο.

jame είπε...

Πόσο δίκιο έχετε!!!Δεν τολμάς να πεις ησυχία και ουρλιάζουν διπλά! Παιδιά χωρίς παιδεία....

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για αυτη την δημοσίευση.Λυπάμαι όμως για κάποια σχόλια.
Ισχύει τελικά το όποιος έχει τη μυίγα μυγιάζεται.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η χαμηλή παιδεία , η έλλειψη σεβασμού και η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο.Υπάρχουν ώρες που εργαζόμαστε , ώρες που κοιμόμαστε και ώρες που διασκεδάζουμε.Δεν είμαστε απολίτιστοι .Η ελευθερία μας έχει και τα όριά της.
Λυπάμαι γιατι ο ωχαδερφισμός δεν λέει να μας εγκαταλείψει.
Αρκεί βέβαια αυτά που συμβαίνουν , να συμβαίνουν μακριά απο μας.Οταν όμως θιγόμαστε προσωπικά τότε το πράγμα αλλάζει και αγανακτούμε.


Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι σχολιαστές με αρνητικό πρόσημο , ειδικά στο fb , δεν κατάλαβαν καλά το πνεύμα του άρθρου .
Ο αρθρογράφος δεν «μισεί» τα παιδιά , δεν είναι αντίθετος με το να ξεδίνουν τα παιδιά και οι έφηβοι ....
Ο αρθρογράφος καταγγέλει ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ , πέραν του συνήθους . ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΠΡΕΠΗ συμπεριφορά νέων ανθρώπων που μαθαίνουν την παράβαση και την εφαρμόζουν και στην ενήλικη ζωή τους με όλες τις αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία.

Και φυσικά τε΄λειώνει το α΄ρθρο του ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΝΤΑΣ την στάση των γονέων που είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά των παιδιών , όχι τα παιδιά αυτό καθαυτό.

Μάλλον δεν διαβάσαμε καλά τα νοήματα του αρθρου και παρασυσρθήκαμε από την δικαιολογημένη πέραν των άλλων οργή των ενηλίκων για την κατάντια της παραλίας λόγω των αποφάσεων προηγούμενης γενιάς για τις οποίες αποφάσεις δεν φταίνε ούτε τα παιδιά αλλά ούτε ο αρθρογράφος ..

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να είναι άξιο ψυχιατρικής μελέτης το τι λέει το άρθρο σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπήρξαν σε αυτό. Ερωτήματα που αναδεικνύουν την ρίζα του προβλήματος είναι:
Λέει κάπου κάτι συκοφαντικό αυτό το κείμενο;
Δεν έχει συμβεί ούτε μία φορά τελευταία στην Ιτέα κάτι από αυτά που αναφέρει;
Δεν κατανέμει σωστά τις ευθύνες;
Καταπληκτική είναι δε η σπουδή κάποιων να κατηγορήσουν το ΚΑΡΤΕΡΙΑ γιατί ανάρτησε ένα τέτοιο κείμενο απο αναγνώστη, όπως κάνει πολύ συχνά. Ένα ακόμα κείμενο που θίγει κατά την άποψη του συγγραφέα του κακώς κείμενα του τόπου μας. Ενώ στο μπλόκ αναρτώνται κατά καιρούς πολλά άρθρα και ανακοινώσεις, με απόψεις ή από πρόσωπα σε θεσμικές θέσεις που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την ΚΑΡΤΕΡΙΑ και τους αγώνες που δίνει για τα κοινά, ενώ μόνιμα στην πρώτη σελίδα του μπλοκ αναφέρει εδώ και χρόνια :

" Τα θέματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών ή/και των αποστολέων τους.

Η «Καρτερία» δεν υιοθετεί κατ’ ανάγκη και καθ’ οιονδήποτε τρόπο όλες αυτές τις απόψεις, αλλά τις δημοσιεύει χάριν της πολυφωνίας που είναι απαραίτητη για την λειτουργία του διαλόγου.

Μπορεί βέβαια οι χωρίς λογική βάση αντιδράσεις ισχυρισμοί και φαντασιακοί συσχετισμοί που επιχείρησαν κάποιοι να φορτώσουν στο ΚΑΡΤΕΡΙΑ , μεταξύ απρεπούς παραβατικής συμπεριφορά παιδιών και ευθύνών των γονιών τους με καθολικές θέσεις και απόψεις εναντίων των παιδιών και την ζωής στην πόλη της Ιτέας, να έχει και βρώμικα κίνητρα, μιάς και όλοι γνωρίζουμε το πόσο έχει ενοχλήσει τόσα χρόνια η ΚΑΡΤΕΡΙΑ συγκεκριμένα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο και εξειδικεύονται στην χειραγώγηση των μαζών και στο να κάνουν κατά τα άλλα αξιοπρεπείς πολίτες να συμπεριφέρονται ως μαντρόσκυλα που γαυγίζουν με εντολή του αφεντικού κάθε φορά που κάποιος ενοχλεί το αφεντικό, ανεξάρτητα αν αυτό είναι άγιος ή εγκληματίας. Το λυπηρό είναι ότι σε αυτή την παράλογη συμπεριφορά, φαίνονται και ονόματα που έχουν ιδιαίτερη σχέση και επιρροή στα παιδιά της πόλης. Ίσως μια δεύτερη ψύχραιμη ανάγνωση του ίδιου κειμένου, απελευθερωμένα από εντολές αφεντικού ή απωθημένα, να βοηθήσει και τους αναγνώστες και τα παιδιά και την πόλη. Πολύ θα ήθελα δε από τα πρόσωπα αυτά που έχουν πρόσβαση και επιρροή στα παιδιά, εάν επιμένουν ότι το άρθρο αυτό είναι απαράδεκτο, να διάβαζα μια λέξη προς λέξη αποδόμησή του ως απαράδεκτο. Ένα κείμενο που να εξηγεί σε ένα τρίτο πρόσωπο εκτός πόλης, γιατί αυτό το άρθρο είναι απαράδεκτο.

Είναι τεράστιο κρίμα να κυριαρχεί η ανευθυνότητα όταν το διακύβευμα είναι τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα πρός αυτούς που καταδικάζουν το άρθρο.
Λέει ψέματα για την ύπαρξη τέτοιων συμπεριφορών;
Εάν ζούμε στον ίδιο τόπο και έχουμε την στοιχειώδη αντίληψη και συμφωνούμε ότι υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, δεν είναι ¨Απρεπείς ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές εφήβων";
Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι κατά κανόνα το παρελθόν των περισσοτέρων παιδιών που μεγαλώνοντας μπλέκουν άσχημα με τον νόμο λόγω εξέλιξης στην παιδική τους "κατεύθυνσης" που κανείς δεν τους εξήγησε ότι είναι λάθος;
Δεν είναι οι γονείς οι κυρίως υπεύθυνοι για την συμπεριφορά των παιδιών τους;

Με απάντηση σε αυτές τις απλές ερωτήσεις καλύπτει κάποιος το 100% μιάς ορθολογικής κριτικής του στο κείμενο.Πέρα από άναρθρες κραυγές με τις οποίες συνηθίζουμε ως νεοέλληνες να αυτοεξευτελιζόμαστε.

Απαντήστε παρακαλώ τι είναι αυτό που σας ενόχλησε και αν στην προσπάθεια να βρείτε απάντηση χωρίς να εκτεθείτε περαιτέρω ανακαλύψτε πόσο λάθος κάνατε, ξαναγράψτε στο φέισμπουκ μιά διορθωτική παρέμβαση διότι σας παρακολουθούν παιδιά. Και για όσους δεν σαν απασχολούν τα παιδιά και τι τα διδάσκεται ως σοφοί ενήλικες, ας μην μείνει αρχείο το να εκφράζεστε δημόσια σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Να πάτε να ζήσετε εκεί που ζούσατε. Και αφήστε τα παιδιά να ζήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας. Βρίσκω το σχόλιο σας άκρως άτοπο, καθώς συγχέετε 2 γεγονότα δολοφονίας και βιαης συμπεριφοράς με ένα περιστατικό με εφηβους που απλά είχαν λίγο πιο δυνατά την μουσική από το συνηθισμένο. Που στο κάτω κάτω μιλάμε για εφηβους που θέλουν να ζήσουν την ζωή σαν φυσιολογικά παιδιά! Αλλά πως να το κάνουν αυτό καταπιεσμενα από την συνεχόμενη καραντίνα και τα αλλεπάλληλα περιοριστικά μέτρα λόγω του ιου?! Και τι κάνει η κοινωνία της Ιτέας; Τα καταδικάζει και τα παρουσιάζει ως εγκληματίες! Και πρώτοι εσείς που δημοσιεύσατε αυτό το σχόλιο υπαινισσοντας πως θα γίνουν μελλοντικοί δολοφόνοι. Αν είναι δυνατόν! Δεν μπορείτε να βγάζετε τέτοια συμπεράσματα όντας απών/απούσα από το γεγονός. Που στο κάτω κάτω δεν εχει ούτε στο ελάχιστο την αξία των καταδικαστεων γεγονότων που προαναφέραμε. Αφήστε τους νέους να ζήσουνε γιατί έτσι όπως το πάτε θα μείνουν όλα τα άτομα της τρίτης ηλικίας! Λες και δεν υπηρξατε νεοι!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ πολλοί σπεύδουν να «καταδικάσουν» τον καταγγέλοντα , κανείς δεν νοιάζεται για το ότι η παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά του , είναι κλειστή !

ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο, διάβασα και τα σχόλια!
Το θέμα πήρε πολύ βάθος. Προσωπικά ανήκω στην νεολαία, αγανακτώ όμως και αναρωτιέμαι:

Γιατί πάντα το θύμα πρέπει να σωπαίνει και ο θύτης να καμαρώνει για τα κατορθώματά του;
Γιατί αυτός που πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα κάνει τα πάντα ώστε να προηγηθεί χωρίς να υπολογίζει τίποτα ;
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ακολουθηθούν οι κανόνες που ορίζονται από τους νόμους και από την ηθική ;
Γιατί πρέπει να σωπαίνει κανείς φοβούμενος αντίποινα όταν εκφράζει την αγανάκτησή του;
Γιατί να θεωρείται αντιδραστικός όταν απαιτεί τα δικαιώματά του;
Γιατί η συμπεριφορά μας να θυμίζει άγρια ζούγκλα ;
Ας αναρωτηθούμε !

Και μη χειρότερα.

Σας ευχαριστώ.