Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο "Ευκολάνθρωπος".

 

Αν ζητάτε την αιτία που διογκώνεται η εγωλατρεία και ο ατομικισμός σε βάρος του συμφέροντος της κοινωνίας και της Δημοκρατίας από κάθε ανόητο, κάθε εγκληματία και κάθε διεφθαρμένο, η απάντηση είναι μία: Παραχάϊδεμα.


Παραχάϊδεμα στο σπίτι, παραχάϊδεμα στα σχολεία, παραχάϊδεμα στήν ψήφιση και στήν εφαρμογή των νόμων.
Παραχάϊδεμα, γιατί η διδασκαλία του σεβασμού απαιτεί διαρκή, καθημερινό κόπο. Και ο κόπος δεν συμβαδίζει με μια κοινωνία που εκπαιδεύεται να τα θέλει και να τα βρίσκει όλα εύκολα.
Η ευκολία είναι το σύνθημα της νέας κοινωνίας εδώ και 70 χρόνια. Αγνοώντας ότι η ευκολία παράγει τρυφηλούς ανθρώπους, που ρέπουν στήν ανευθυνότητα, τη θρασύτητα, την ανικανότητα αντίληψης της πραγματικών αναγκών της ζωής και, τελικώς, την ανικανότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων που η νοοτροπία της ευκολίας, αλλά και η ίδια η ζωή, παράγει.
Όλες αυτές οι γνώσεις είναι τεκμηριωμένες εδώ και αιώνες στήν ελληνική γραμματεία, η οποία δεν διδάσκεται στήν πατρίδα της, αλλά εξοβελίζονται παγκοσμίως από νεοφανείς θεωρίες, που γεννιόνται και διδάσκονται μόνο και μόνο επειδή εξυπηρετούν την κοινωνία της ευκολίας. Δηλαδή, την εδώ και 70 χρόνια μορφή μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων ευκολίας.
Ευκολία στην ανατροφή παιδιών, στη διδασκαλία παιδιών, στήν εκπαίδευση εφήβων, στη διαπαιδαγώγηση πολιτών, στήν εκλογή κυβερνητών, στήν αντιμετώπιση εγκλημάτων, στήν ψήφιση νόμων, στη συμπεριφορά, στο σεβασμό, στήν επικοινωνία, στήν εκφορά λόγου και, τελικώς, στήν παραγωγή σκέψεων και στήν εκτέλεση πράξεων.
Η ευκολία, στήν υπηρεσία της ψυχιατρικής, της εγκληματολογίας, και της φαρμακοβιομηχανίας. Όπου καταφεύγει ο ευκολάνθρωπος για να λύσει τα αποτελέσματα της ευκολίας του.

πηγη Αλιεύματα Διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: