Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα στα μέτρα- Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

 Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι.




Αλλαγές ισχύουν από σήμερα στα μέτρα του lockdownοι οποίες αφορούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεκριμένες δραστηριότητες.

 

Από σήμερα, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 21:00 και θα ισχύει έως τις 05:00 το πρωί, όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα.



Επίσης, ανοίγουν ξανά οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα. Οι επισκέψεις επιτρέπονται για έως τρία άτομα- εκτός αν πρόκειται για οικογένειες- και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων.

 


Για την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν 
SMS με τον κωδικό 6, αλλά η μετάβασή τους θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο και όχι με όχημα.



Επιπλέον, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία. Αυτό ισχύει μόνο για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, για μετάβαση πεζή ή με ποδήλατα. Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν 
SMS με τον κωδικό 6 και να έχουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία.

 

Επίσης, επιτρέπεται η τέλεση θείας λειτουργίας- με συγκεκριμένα μέτρα- με την παρουσία πιστών σε συγκεκριμένες εκκλησίες, για τρεις περιπτώσεις, με αρχή από αύριο, Κυριακή.



Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και η διενέργεια τεστ σε ιερείς και ψάλτες, με ευθύνη της κάθε μητρόπολης. Αυτό θα ισχύσει για την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21/3), τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25/3) και τους Β’ Χαιρετισμούς (26/3).

 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα (22/3) ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με τήρηση των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.

 

Οι περιοχές που μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»



Από την άλλη, νέες περιοχές μπήκαν από σήμερα τις 06:00 το πρωί στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή το «βαθύ κόκκινο».

 

Αυτό ισχύει για τις εξής περιοχές:

  • περιφερειακή ενότητα Μυκόνου
  • περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
  • δήμος Αμφίπολης της περιφερειακής ενότητας Σερρών
  • δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς
  • δήμος Καρδίτσας
  • δημοτική κοινότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης

 

Ήδη στο «βαθύ κόκκινο» είχε προστεθεί από την Πέμπτη η Λέρος, ενώ σε αυτό το επίπεδο- του πολύ αυξημένου κινδύνου- παραμένουν οι εξής περιοχές:

 

περιφέρεια Αττικής, περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας (με εξαίρεση τον δήμο Σκύρου), Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου, οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης και Σκιάθου.

 

Αντίθετα, έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, από τη Δευτέρα (22/3) βγαίνουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου- και περνούν στο «κόκκινο»- οι εξής περιοχές:

 

  • περιφερειακή ενότητα Φωκίδας
  • περιφερειακή ενότητα Σάμου
  • περιφερειακή ενότητα Άρτας
  • περιφερειακή ενότητα Λευκάδας
  • δήμος Ρόδου

 

phgh

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: