Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΆΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ

Πάνω στο πτώμα του Γ .Ν. Άμφισσας ερίζουν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, χωρίς όμως κανείς να λύνει επί της ουσίας θέματα.

Η ουσία όμως είναι ότι η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Άμφισσας ανοίγει ,μόνο για να υπολειτουργήσει, αφού κάθε φορά ένας μόνιμος παθολόγος πάει και έρχεται, ενώ ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί σταθερά πάντα με δύο γιατρούς, χωρίς όμως να καλύπτει εφημερίες και τις τριάντα ημέρες του μήνα.
Η ΜΤΝ επίσης με δύο γιατρούς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εφημερίας όλου του μήνα , με αποτέλεσμα να διακομίζονται νεφρολογικά περιστατικά.
Η ουσία είναι ότι ακόμη και μέσα στην κρίση της πανδημίας το Γ.Ν Άμφισσας δεν κατάφερε να στελεχωθεί ως απομακρυσμένο ή καλύτερα ΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ Α. Η «πολυδιαφημιζόμενη» νομοθετική  ενέργεια της κυβέρνησης Σύριζα, που ποτέ δεν έγινε πράξη και που δεν ενδιαφέρεται, ως φαίνεται να διορθώσει και να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση.
Η ουσία είναι ότι  η «Οδύσσεια» ενός νοσοκομείου θα συνεχίζεται, αν δεν υπάρξει σοβαρή πρόταση ενός οργανογράμματος, που θα το στελεχώνει στο έπακρο, μιας και άλλες  ιατρικές ειδικότητες θα εκλείψουν σύντομα, λόγω συνταξιοδότησης. Υπάρχει άραγε πρόβλεψη για αυτό;
Επί του παρόντος ο ταλαίπωρος κόσμος της Φωκίδας, συνεχίζει να διακομίζεται και άρα να ταλαιπωρείται, όπως και το προσωπικό του Γ. Ν. Άμφισσας, αφού ελλείψεις υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες (διοικητική ,γραφείο κινήσεως, μαγειρία, τεχνική υπηρεσία, εργαστήρια.) και όλοι αναγκάζονται να κάνουν αλλότρια καθήκοντα. Η καθαριότητα ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου και εν μέσω πανδημίας, πέρασε στα χέρια εργολάβου με ότι αυτό συνεπάγεται. Λιγότερα άτομα ,φτηνά εργατικά χέρια, εργασιακός μεσαίωνας.
‘Οσο για τους νοσηλευτές παρά το «χειροκρότημα» και την ενίσχυση τους με λιγοστό επικουρικό προσωπικό, πηγαινοέρχονται για βοήθεια από τμήμα σε τμήμα, καλύπτουν τις ανάγκες του αυτοτελούς τμήματος του ΚΕΦΙΑΠ και  είναι αναγκασμένοι καθημερινά να κάνουν αλλότρια καθήκοντα, αφού κάνουν χρέη security και γραμματειακής υποστήριξης στην «διαλογή» των ασθενών, με  σύνηθες βέβαια  φαινόμενο, κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, ένας μόλις νοσηλευτής να καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επειγόντων.
Παρόλα αυτά εμείς, με κάθε κυβέρνηση, μένουμε ακόμη όρθιοι, χάρη στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο μας ,υπερασπιζόμαστε  την δημόσια υγεία και απαιτούμε να έχουμε στο νομό ,ένα νοσοκομείο  δευτεροβάθμιας περίθαλψης, που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του νομού, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μπορείτε ; Κάντε το. Μην ερίζετε ανούσια. Μιλήστε επιτέλους με ουσία!!!
 Μετά θα σας χειροκροτήσουμε εμείς!!!

                                                                 Το Δ.Σ. του Σωματείου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρηκατε ευκαιρία να δηλώσετε την απούσα παρουσία σας, την ημερα που η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τις συγκεντρώσεις και ουσιαστικά την δραση των σωματείων και υποτιθεται εσείς είστε συνδικαλιστές. Καλά ουτε μια λέξη δεν βρήκατε να γράψετε?
Θυμάστε όταν ζητούσατε παραίτηση του Κωστοπαναγιώτου γιατί δεν ερχονταν γιατροί στο νοσοκομείο παρα τις προκυρήξεις θέσεων? Τωρα που επί του βουλευτή Μπούγα οι 7 θέσεις γιατρών έγιναν 1 γιατί δεν μιλήσατε? Τωρα που δεν ανανεώθηκαν οι 11 θεσεις στο ΚΕΦΙΑΠ εκ των οποίων οι 6 υπηρετούσαν στο νοσοκομείο πάλι κάνατε τις πάπιες. Ειστε συνδικαλιστές του γλυκού νερού και υποταγμένοι στην ΝΔ. Τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα!!!!

Ανώνυμος είπε...

αν θυμασαι οι 7 θεσεις που λες προκυρηχθηκαν μια μερα πριν την διαλυση της βουλης για εκλογες. Δε προβλεπονταν στον οργανισμο. Γιατι δε τις προκυρησε νωριτερα? Οι συναδελφοι του Κεφιαπ τους προσελαβε ο συριζα με συμβαση ενος ετους γιατι δε τους ως νεους επιστημονες μεχρι 27 ετων.Αν ηθελε θα επαιρνε μονιμους . μαλλον δεν ηθελε! Αραγε ξερεις για τι μιλας? οσο για τους συνδικαλιστες απ οτι γνωριζουμε εκλεγονται!

Ανώνυμος είπε...

οι εξυπναδες αλλού. Οι θέσεις οι 7 προχωρούσαν μαζί με αλλαγή του οργανογράμματος πραγμα που το ξερουν οι συνδικαλιστές. Αλλά και με το υπάρχον οργανόγραμμα μπορούσαν να προκυρηχτούν 3 θεσεις γιατρών. Βγηκε ο βουλευτής και δήλωσε για μια θεση και εσείς οι συνδικαλιστές κανατε τα κορόιδα. Οσο για το ΚΕΦΙΑΠ ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε χρήματα που υπήρχαν από πρόγραμμα ΕΕ. Η ΝΔ μπορούσε να επεκτείνει το πρόγραμμα άλλο εναν χρόνο από το ίδιο πρόγραμμα αλλά δεν το έκανε. Πονηροί κ συνδικαλιστές αλλού τις εξυπνάδες σας. ¨Οσο για το ότι ψηφίζεστε καμία αντύρηση. Όσοι εκλεγονται όλοι πρέπει να ψηφιστούν. Με αυτό το σκεπτικό και οι κυβερνήσεις καλά κάνουν για όποιο νόμο ψηφίζουν άρα και τον χθεσινό που καταργεί ουσιαστικά την δραση των σωματείων. Ας μην πω περισσότερα αν και γνωρίζω πολύ καλά το ποιοι και το πόσο προσφερουν η όχι στο νοσοκομείο. Μην προκαλείται...