Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ανησυχία για τα 17 κρούσματα στην Αττική - «Θετικοί» σε 9 ακόμη περιοχές

Προβληματισμός επικρατεί για τα 17 κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική


Προβληματισμός επικρατεί για τα 17 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην Αττική, ενώ διασπορά του κορωνοϊού καταγράφηκε σε εννέα περιοχές της χώρας.    
Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, κατά το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 17 κρούσματα στην Αττική, ενώ συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή τον Ιούλιο ανήλθε στα 95. Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αττική νοσηλεύονται 32 ασθενείς, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι, γεγονός που δείχνει ότι στην κοινότητα υπάρχουν πολλαπλάσια κρούσματα με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Στην πλειονότητά τους, τα κρούσματα στην Αττική είναι «ορφανά», δηλαδή πρόκειται για περιστατικά λοίμωξης που δεν έχουν γνωστή πηγή προέλευσης.   

Όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. Σημειώνεται ότι οι επιδημιολόγοι έχουν εκφράσει συχνά την ανησυχία τους για τόσο για τη διασπορά του ιού σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως τα «ορφανά κρούσματα» που μπορεί να οδηγήσουν σε μια νέα εξάπλωση της πανδημίας.   

Από τη στιγμή μάλιστα που το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικευμένου lockdown αποκλείστηκε, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού προς το παρόν, παραμένει η διατήρηση του τριπτύχου «καλό πλύσιμο των χεριών, τήρηση αποστάσεων και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων», όπως είναι τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ.   

Οι υπόλοιπες εννέα περιοχές με κρούσματα    
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν, πέρα από τα 17 κρούσματα στην Αττική, δύο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ένα στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου, ένα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου, δύο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης και δύο στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.    

Το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα πλέον ανέρχεται σε 4.048, ενώ οι θάνατοι ανέβηκαν σε 197, καθώς άλλοι δύο ασθενείς απεβίωσαν. 











Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: