Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

"ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ"

Λίμνη Μόρνου - Βικιπαίδεια

Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ
Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
Ο βουλευτής του Νομού μας, μια και δεν άνοιξαν ακόμη τα δικαστήρια στο νομό και την γειτονική Λαμία έχει όλο τον χρόνο να μας εγκαλεί (!) γιατί αργήσαμε να του απαντήσουμε!!!
Πάντως στην απολογητική απάντησή του ξεχνάει να αναφέρει λέξη για το νερό και τα ΣΔΙΤ.
Δεν πειράζει…  Επειδή η επανάληψη είναι η μήτηρ μαθήσεως δεν κουραζόμαστε να επαναλάβουμε:
 Σε ιδιώτες μέσα από ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) αποφάσισε  να παραχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ.
Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές υποδομές του νερού που βρίσκονται σε τέσσερις νομούς Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας και Αττικής και συγκεκριμένα τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου, η λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια καθώς επίσης και το κανάλι με το οποίο φτάνει το νερό στην Αθήνα (υδραγωγεία μεταφοράς) θα συμπεριληφθούν στην ομάδα ιδιωτικοποίησης.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το σωματείο των μηχανικών της ΕΥΔΑΠ και τον Σύλλογο Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, ότι η ποιότητα, η ποσότητα και η τιμή του νερού δεν θα ορίζεται με βάση το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον, που η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. υπηρετεί εκ του ρόλου της, αλλά με βάση το κέρδος του ιδιώτη. Με ότι αυτό συνεπάγεται…
 Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείει την ΕΥΔΑΠ από την διαγωνιστική διαδικασία, ανοίγοντας το δρόμο στις μεγάλες πολυεθνικές που διαχειρίζονται υδάτινα αποθέματα, και προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να μπουν και στην Ελλάδα.
Είναι λυπηρό ότι η μονοεδρική Φωκίδα, όπως αποδεικνύεται συνεχώς, έχει βουλευτή μόνο της ΝΔ και όχι βουλευτή της Φωκίδας…
9/6/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπούγας είναι...Τι περιμένεις;