Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Αράχωβα: 86χρονος στα... χιόνια για να καπνίσει

Ο συνταξιούχος Ιωάννης Καλμαντής επιχείρησε να ανάψει τσιγάρο μέσα σε κεντρική καφετέρια της Αράχωβας και βρέθηκε αντιμέτωπος με υπάλληλο του καταστήματος που του ζήτησε να βγει έξω.

Ο 86χρονος δηλώνει αντίθετος στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο ζητά από την κυβέρνηση να δημιουργήσει μαγαζιά για καπνιστές και μη, ώστε να υπάρχουν επιλογές και για τις δυο πλευρές.
Οι κάτοικοι της Αράχωβας τον θεωρούν ήδη σύμβολο της... επανάστασης υπέρ των καπνιστών, που διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν διότι κάνει πολύ κρύο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο κοσμοπολίτικο χωριό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, ειδικά για τους ηλικιωμένους, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο.
Ωστόσο, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καφετεριών υπό το φόβο να τους καταγγείλουν και να δεχθούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τις αστυνομικές Αρχές, αναγκάζονται να βάλουν φρένο στους καπνιστές πελάτες τους, ακόμη και στους ηλικιωμένους, ζητώντας τους ευγενικά να κάνουν το τσιγάρο τους έξω στο δρόμο.
protothema.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξαν οι καιροί παππού...

'Εχεις πιστωτική κάρτα , κινητό τηλέφωνο..;
Αν όχι προμηθεύσου τα τώρα , γιατί εκτός απ το τσιγάρο στο ύπαιθρο θα κατουράς και έξω απ τις καφετέριες που θα ανοίγουν με συνδυασμό της πιστωτικής σου κάρτας ή μεθαύριο της νέας ηλεκτρονικής σου ταυτότητας..


Νέοι καιροί , νέα ήθη..

όποιος δεν προσαρμόζεται απορρίπτεται..