Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΑΜΦΙΣΣΑ, 13.12.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                            
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                            
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                              

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                
Τηλέφωνο: 2265350027      
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 59/2018              


ΘΕΜΑ: «ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ»»


Με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους προχωρά ο Δήμος Δελφών σε δημοπρασία μακροχρόνιας εκμίσθωσης για το Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο της Άμφισσας.
Το Τουριστικό Περίπτερο, μετά από μια σύνθετη διαδικασία, έχει πλέον εξασφαλίσει όλες τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις ώστε να λειτουργήσει ως εστιατόριο ή αναψυκτήριο, αλλά και ως τουριστικός πόλος ανάδειξης του Κάστρου.
Ο Δήμος Δελφών θέτει στη διακήρυξη δημοπρασίας ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ειδικότερα:
1.     Η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται εικοσαετής (20 έτη).
2.     Το μηνιαίο μίσθωμα ξεκινά (τιμή εκκίνησης) από τα 250,00 ευρώ. Ωστόσο έχει προβλεφθεί να υπάρξει συμψηφισμός με τις απαραίτητες δαπάνες, που επιβάλλουν οι όροι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις), με τελικό αποτέλεσμα το μηνιαίο μίσθωμα να διαμορφωθεί σε περίπου 50,00 μηνιαίως για την πρώτη δεκαετία της μίσθωσης.
3.     Παρέχεται στον υποψήφιο μισθωτή το δικαίωμα να λάβει οποιαδήποτε χρηματοδότηση από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιφερειακό ή τομεακό (Leader, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτόν, η απαιτούμενη επένδυση στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο θα επιδοτηθεί σε μεγάλο ποσοστό.
Σημαντική είναι και η προοπτική που δημιουργείται για το Τουριστικό Περίπτερο του Κάστρου, τόσο με την ιδιαίτερη έμφαση που τα τελευταία χρόνια δίνεται στην ανάδειξη του κορυφαίου μνημείου (δραστηριοποίηση Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής και Υπουργείου Πολιτισμού, ευπρεπισμός χώρου και εξοπλισμού από το Δήμο κ.α.), όσο και με την προβλεπόμενη σύντομα κατακόρυφη βελτίωση της οδικής προσβασιμότητας, χάρη στην κατασκευή του περιφερειακού δρόμου που εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2019.
Η δημοπρασία εκμίσθωσης για το Τουριστικό Περίπτερο του Κάστρου της Άμφισσας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2019. Για κάθε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Δελφών (κ. Δημήτριος Σπανόπουλος, τηλέφωνο: 2265350044, email: d.spanopoulos@0585.syzefxis.gov.gr). Η διακήρυξη δημοπρασίας είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: www.dimosdelfon.gr.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντιπ νιονιο...