Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ






      Στις 25-10-2018 αναρτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε ότι υπογράφτηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς κο Σταθάκη και Κο Φάμελλο  το Χωροταξικό Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται η δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ.  https://government.gov.gr/periferiako-chorotaxiko-plesio-tis-stereas-elladas/
       Μετά από αρνητικό «θόρυβο» που προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα  ο χάρτης της αρχικής ανάρτησης του Υπουργείου έγινε «περιέργως» πολύ μικρής ανάλυσης και δεν μπορεί να διαβαστεί, ούτε ως σχέδιο ούτε τα κείμενά του, σε αντίθεση με τους χάρτες των Δελτίων Τύπου του ίδιου Υπουργείου για τις άλλες Περιφέρειες.

        O χάρτης του Δελτίου Τύπου σήμερα 




Από την πινακίδα του χάρτη (που δεν διαβάζεται στην ανάρτηση του Υπουργείου) οι χρήσεις γης που ενδιαφέρουν για τους Δελφούς είναι αυτές που έχουν επισημανθεί με κόκκινη οβάλ  γραμμή.



-Οι περιοχές «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής Δραστηριότητας» που αποτυπώνονται με κόκκινο καρό πλέγμα.
-Οι περιοχές προτεραιότητας  Αιολικών Πάρκων και  γενικά ΑΠΕ που αποτυπώνονται με τετράγωνο πλαίσιο ροζ χρώματος γραμμής που περιβάλει τα γράμματα    ΑΠ. Στις περιοχές αυτές προστέθηκαν  στο απόσπασμα του χάρτη που ακολουθεί  οι αριθμοί  1, 2 και 3 για διευκόλυνση της ανάγνωσης.
-Οι θαλάσσιες περιοχές «ΠΑΥ Ειδικού Πλαισίου» πίσω από τις οποίες κρύβονται οι ιχθυοκαλλιέργειες.  Στις περιοχές αυτές επίσης προστέθηκαν  στο απόσπασμα  του χάρτη που ακολουθεί  οι χαρακτηρισμοί  ΙΧΘ 1, ΙΧΘ2 και ΙΧΘ 3 για διευκόλυνση της ανάγνωσης.
-Μία γραμμή κίτρινη μαύρη που αφορά  « ζώνες τουρισμού» αγνώστου αρχικά βαρύτητας μιας  και περιβάλει όλο το νομό Φωκίδας και την ενδοχώρα της Στερεάς Ελλάδας εκτός την χερσόνησο της Δεσφίνας.    
- Οι «Ευρείες Ζώνες Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με κατακόρυφη πράσινη διαγράμμιση.




ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ  ΦΩΚΙΔΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ  

Α. Ιχθυοκαλλιέργειες:
Σε τρείς μεγάλες θαλάσσιες περιοχές από την ακτή μέχρι μεγάλη απόσταση από αυτή, έχει προτεραιότητα η ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών. Πιο συγκεκριμένα από δυτικά προς ανατολικά:
-Περιοχή  ΙΧΘ 1:  από τα νησιά Τριζόνια (περιλαμβάνονται τα νησιά) έως την Ερατεινή 
-Περιοχή  ΙΧΘ 2: από την χερσόνησο του Γαλαξιδιού έως λίγο πριν την Ιτέα όπου ξεκινάνε οι παραλιακές περιοχές «Αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης». Στο μέσο αυτού του παραλιακού μετώπου βρίσκεται το γνωστό Γαλαξίδι.  
-Περιοχή ΙΧΘ 3: Όλη η ανατολική ακτή της χερσονήσου της Δεσφίνας  από το ακρωτήριο Μακρανικόλας έως και την χερσόνησο του Αγίου Ισίδωρου
     Επισήμανση 1: Η οριοθέτηση των περιοχών έως και την  ακτογραμμή  αποτυπώνει την πρακτική με την οποία αναπτύσσονται ήδη ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή  και με τις ευλογίες της σημερινής κυβέρνησης. Την πλέον αντιτουριστική πρακτική κατάληψης όρμων δίπλα στην ακτή και  όχι με νησίδες κλωβών ανοιχτής θάλασσας όπως στις δυτικές χώρες και τις τουριστικές περιοχές.
     Επισήμανση 2 : Βάση όλων των αναφορών στην Ελληνική και διεθνή νομοθεσία και των βασικών αρχών  της χωροταξίας αλλά και βάση της παγκόσμιας πραγματικότητας, οι ιχθυοκαλλιέργειες όπως αναπτύσσονται στην Φωκίδα δεν συνυπάρχουν σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε μορφή τουριστικής δραστηριότητας εξαρτώμενης από το στοιχείο της θάλασσας με το οποίο ταυτίζεται απόλυτα το Ελληνικό Τουριστικό προϊόν για την διεθνή αγορά.
     Επισήμανση 3: Στην «καθαρή»  ακτογραμμή μεταξύ της περιοχής  ΙΧΘ1 και της περιοχής  ΙΧΘ2 υπάρχουν ήδη πλήθος αδειοδοτημένων  μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών που καταλαμβάνουν πολύτιμους αναπτυξιακά όρμους. Η μη αναφορά τους στον χάρτη δημιουργεί ψευδή αντίληψη μιας και τελικά όλο το παραλιακό μέτωπο της Δωρίδας καταλαμβάνεται ήδη ή προορίζεται για ιχθυοκαλλιέργειες.  

Β.  Αιολικά Πάρκα και ΑΠΕ:
Παρουσιάζονται μόνο τρία σύμβολα (τετράγωνο σχήμα με «ΑΠ») περιοχών για αιολικά πάρκα και ΑΠΕ, τα δύο δυτικά ΑΠ1 και ΑΠ2  σε απόσταση από 7 έως 10 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή, δηλαδή μακριά και αόρατα από το πολύτιμο τουριστικά παραλιακό μέτωπο. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί από όλους φυσιολογικό εάν δεν ήταν εντελώς ψευδές και παραπλανητικό. 
          Επισήμανση 1 : Ήδη υπάρχουν πολλά αιολικά πάρκα στο δυτικό μισό της Φωκίδας (Δήμος Δωρίδας)  , όχι σε δύο περιοχές αλλά κατά μήκος σχεδόν όλης της  ακτογραμμής   έως και την κορυφογραμμή πάνω από το Γαλαξίδι μέσα στο Δελφικό Τοπίο. Η απόστασή τους από το παραλιακό μέτωπο είναι από ένα χιλιόμετρο έως και πάνω στο παραλιακό μέτωπο δίπλα στην Ερατεινή (με υπογραφές της σημερινής κυβέρνησης).
         Επισήμανση 2 : Βάση όλων των αναφορών στην Ελληνική και διεθνή νομοθεσία και των βασικών αρχών  της χωροταξίας αλλά και βάση της παγκόσμιας πραγματικότητας, τα αιολικά πάρκα  δεν συνυπάρχουν σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε μορφή τουριστικής δραστηριότητας. Απαιτείται μη οπτική επαφή με την τουριστική περιοχή  και ελάχιστη απόσταση από τουριστικές περιοχές ακόμη και εάν δεν είναι ορατά.  Το παραλιακό μέτωπο της Δωρίδας έχει ήδη υποβαθμιστεί επικίνδυνα από αυτά όσον αφορά την τουριστικότητά  του   και είναι σε κρίσιμο σημείο να χάσει πλέον κάθε τέτοια προοπτική.
       Επισήμανση 3:  Το σύνολο της χερσονήσου της Δεσφίνα όπου υπάρχει το ΑΠ3  έχει αποκλειστεί εντελώς ακόμη και  από  την γενική αναφορά σε τουρισμό (έξω από την κίτρινη μαύρη γραμμή) και δίνεται για αιολικά πάρκα εξόρυξη βωξίτη και ιχθυοκαλλιέργειες.  Τα αιολικά πάρκα όμως που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί από την σημερινή Κυβέρνηση  (βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής των δρόμων)  βρίσκονται και αυτά  μέσα στο Δελφικό Τοπίο και θα είναι ορατά  από όλο το κεντρικό και ανατολικό τμήμα αυτού. Σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα πάνω από το Γαλαξίδι θα υποβαθμίσουν σοβαρότατα  και το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο και την πολύτιμη για την    Εθνική οικονομία  τουριστική προοπτική της περιοχής η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του μοναδικού παραγωγικού μοντέλου  που μπορεί να ζήσει το σύνολο του τοπικού πληθυσμού .

Γ. Περιοχές Αποκλειστικής Μεταλλευτικής δραστηριότητας!:



Ως «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής Δραστηριότητας» χαρακτηρίζονται:
-Η ευρεία ενιαία  περιοχή  ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νομού Άμφισσα (περιλαμβάνει την πόλη) προς νότο μέχρι και μετά το Σερνικάκι, προς τα δυτικά μέχρι και δίπλα στην Τριταία  πλησιάζοντας  τις ανατολικές όχθες της λίμνης του Μόρνου ,απο εκεί  πάει βόρεια και περιλαμβάνει τα Πυρά ξεπερνώντας τα  όρια του νομού , συνεχίζει ανατολικά  μέχρι και την Γραβιά και τα Καστέλια και επανέρχεται  προς το νότο από Επτάλοφο μέχρι Αργοστίλια όπου ξανακλείνει προς τα δυτικά στην Άμφισσα
-Επιπλέον  πολύ μεγάλες τέτοιες περιοχές περικυκλώνουν   την Αράχωβα και τους Δελφούς  με μία από αυτές να σταματά εκεί που ξεκινά το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού
-Επιπλέον περιοχές νοτιοανατολικά της Άμφισσας και δυτικά των Δελφών   (περιλαμβάνεται στο άκρο της μίας το Χρισσό) μέχρι το Σερνικάκι
-Όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο δυτικά της Ιτέας (παραλιακές εγκαταστάσεις βωξίτη παράνομες  εν λειτουργία και εγκαταλειμμένες) έως εκεί που ξεκινά η περιοχή για ιχθυοκαλλιέργειες του Γαλαξιδιού
-Όλη η πλαγιά του βουνού της Δεσφίνας από την παραλία του Άγιου Μηνά μέχρι την βουνοκορφή και επιπλέον μία που περιλαμβάνει στο άκρο της  τον οικισμό της Δεσφίνας.
             Επισήμανση 1 : Ο  νομικός χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως  «Μεταλλευτική» σημαίνει  πολύ συγκεκριμένα πράγματα και νομικά και πρακτικά που επιβεβαιώνονται και  από την Ελληνική και από την  διεθνή πραγματικότητα (ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ).  Σίγουρα ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως «μεταλλευτική» σημαίνει ουσιαστικός αποκλεισμός του τουρισμού (http://delphikomellon.blogspot.com/2010/11/blog-post_7308.html) και σίγουρα σημαίνει αποκλεισμός της δυνατότητας να περηφανευτεί κάποιος για τα αγροδιατροφικά του προϊόντα προκειμένου να πετύχουν υπεραξία για την υψηλή τους ποιότητα. Σημαίνει    και πολλά άλλα πολύ αρνητικά αν ένας τόπος δεν είναι ήδη έρημος από πληθυσμό και άχρηστος για οτιδήποτε άλλο. Το τι σημαίνει «Αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας» είναι άγνωστο ακόμα αλλά σίγουρα αφορά ότι  χειρότερο.
                Επισήμανση2: Οι παραλιακές περιοχές της Φωκίδας που προβλέπονται ή υπάρχουν ήδη Ιχθυοκαλλιέργειες και οι παραλιακές  περιοχές «Αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας»  είναι το σύνολο σχεδόν των παραλιών του Δήμου Δελφών και την ανατολικής Δωρίδας    με οδική πρόσβαση. 

Δ. Ζώνες τουρισμού
Μία κίτρινη –μαύρη γραμμή περιβάλει όλο το νομό Φωκίδας (πλην της χερσονήσου της Δεσφίνας) και την μισή ενδοχώρα της Στερεάς Ελλάδας γενικά και αόριστα μαζί με όλες τις προαναφερόμενες περιοχές. Αφορά τις «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού» που σύμφωνα με ένα πλήθος δεδομένων και όπως ανέφερε και ξεκάθαρα το Εθνικού Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό (ΦΕΚ 1138Β/11-6-2009) 
 «  − Σε κάθε περίπτωση οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού δεν πρέπει να θίγουν τις κυρίαρχες χρήσεις αλλά να λειτουργούν συμπληρωματικά με αυτές.». Το χωροταξικό αυτό ακυρώθηκε και επανήλθε χωρίς την παράγραφο  που ανέφερε αυτή την αλήθεια. Δεν άλλαξε όμως τίποτα άλλο στα υπόλοιπα διατηρώντας το νόημα της φράσης «σε κάθε περίπτωση». Στους χάρτες των Χωροταξικών των υπόλοιπων περιφερειών της Ελλάδας οι περιοχές τουριστικής προτεραιότητας αποτυπώνονται πολύ συγκεκριμένα όπως στο εν λόγω οι περιοχές «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής δραστηριότητας». Στο Δήμο Δελφών δεν χαρακτηρίζεται σαφώς ως τουριστικής προτεραιότητας ούτε ο οικισμός των Δελφών, του Γαλαξιδιού ή της Αράχωβας.  Πιθανή αναφορά   σε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης  στο κείμενο εκεί  που έχουν προτεραιότητα οι ιχθυοκαλλιέργειες , τα αιολικά πάρκα και κυριαρχούν οι περιοχές «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής δραστηριότητας» είναι κοινή απάτη για ευνόητους λόγους.

Ποια είναι η άλλη ταυτότητα της  περιοχής που  το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας της Κυβέρνησης του Κου Τσίπρα  χαρακτηρίζει  ως «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής δραστηριότητας» , ότι περισσεύει για «αιολικά πάρκα» και όλο το οδικά προσβάσιμο παραλιακό μέτωπο για «ιχθυοκαλλιέργειες έως την ακτή»:

Είναι  το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής που στον ίδιο χάρτη έχει πράσινη διαγράμμιση ως «Ευρεία Ζώνη  Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Συγκεκριμένα στην ανατολική Φωκίδα ο πλούτος των Δελφών δεν είναι ο βωξίτης για πολλούς συγκεκριμένους και επίσημα αναγνωρισμένους λόγους από την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και από την UNESCO.  http://antigoldgr.org/blog/2017/04/07/o-megalos-ploutos-tvn-delfon-den-einai-o-voxitis/ . Θα έπρεπε να αρκεί αυτό που  γνωρίζει όποιος έχει λάβει την στοιχειώδη εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο.

Στον Δήμο Δελφών ως «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής Δραστηριότητας»  χαρακτηρίζονται:
-Το μεγαλύτερο τμήμα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και του  Πυρήνα του. 
-Τα μεγαλύτερα τμήματα των περιοχών NATURA 2000 και των SPA  και των SCI .
-Πολύ μεγάλο τμήμα του Παραδοσιακού Ελαιώνα .
-Πολύ μεγάλα τμήματα των Ζωνών Α (απολύτου προστασίας) και Β (σχεδόν πλήρους προστασίας) του Δελφικού Τοπίου.
-Μεγάλο τμήμα του Παγκόσμιου Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO των Δελφών.
-Για αιολικά πάρκα δίνεται το σύνολο των νότιων βουνοκορφών του Δελφικού Τοπίου που είναι ότι δεν χαρακτηρίζεται  «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής Δραστηριότητας»
-Για ιχθυοκαλλιέργειες δίνεται το μεγαλύτερο μέρος  της θαλάσσιας επιφάνειας της κεντρικής και αξιολογότερης θέας του Δελφικού Τοπίου από τους Δελφούς.



-Με μπεζ χρώμα τα όπια του Δελφικού Τοπίου όπως το αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης και όπως το αποτυπώνει ο χάρτης του ΦΕΚ του 1981.
-Με κίτρινο χρώμα τα όρια του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
-Με κόκκινο οι περιοχές «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Εάν επιτραπεί να επισημοποιηθεί το Χωροταξικό αυτό θα σημαίνει πως:
-Θα διαγραφεί από την προοπτική της περιοχής κάθε ελπίδα για σοβαρή τουριστική ανάπτυξη και της στήριξης που θα προσέφερε  αυτή σε ένα μεγάλο πλήθος τοπικών μικρών παραγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Κατεύθυνση η οποία στο παρελθόν χωρίς κανένα σχεδιασμό και στήριξη προσέφερε αποδεδειγμένα χιλιάδες θέσεις εργασίας πριν καταγεγραμμένο στοχευμένο πλήθος «λάθος» πολιτικών αποφάσεων επί σειρά ετών υπονομεύσουν αυτή την κατεύθυνση.  
-Θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση της εναπομένουσας τουριστικής κίνησης με απώλεια πολλών εκατοντάδων σημερινών θέσεων εργασίας.
-Θα δεσμεύσει το συνολικό παραγωγικό μοντέλο του πληθυσμού του Δήμου Δελφών (28.000 κάτοικοι) και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου Δωρίδας σε 600 θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν στην καλύτερη προοπτική τους η εξόρυξη βωξίτη και οι ιχθυοκαλλιέργειες μαζί. Δηλαδή θα εξαναγκάσει σε  εγκατάλειψη της περιοχής  τον μισό και πλέον τοπικό πληθυσμό   τα επόμενα χρόνια στα θλιβερά πρότυπα όλων των υπόλοιπων μεταλλευτικών περιοχών της Ελλάδας. (ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ)
-Θα δημιουργήσει νομικό προηγούμενο  συρρίκνωσης του πυρήνα του προστατευόμενο Δελφικού Τοπίου καθώς θα νομιμοποιήσει  δια της πλαγίας οδού τις τεράστιες παράνομες εγκαταστάσεις που έχουν φτιαχτεί καταπατώντας μέχρι σήμερα  νομικό πλαίσιο προστασίας  της Ζώνης Β  δίπλα στο λιμάνι των Δελφών στην Ιτέα   δίνοντάς τους τον επίσημο χαρακτήρα της «Αποκλειστικής μεταλλευτικής Δραστηριότητας».
-Θα αφήσει   ελεύθερη της καταστροφή του Δελφικού Τοπίου ως τοπίο  στα μεταλλεία τα αιολικά πάρκα και τις ιχθυοκαλλιέργειες καθώς σε όποιο σημείο του (κεντρικό ή περιφερειακό)   και να σταθεί κάποιος, η μισή θέα που βλέπει είναι Ζώνη Α ή Β που προστατεύεται από τους κατοίκους της περιοχής (όχι όμως από τις εταιρίες  S&B,  IMERYS κ.λ.π.), το υπόλοιπο της θέας όμως είναι μεν στον Χάρτη του ΦΕΚ του 1981 αλλά σήμερα δεν προστατεύεται από καμία περαιτέρω συγκεκριμένη  απόφαση.
-Η διαπλοκή έχει εξευτελίσει ήδη  την Ελληνική Πολιτεία μέχρι και της σημερινής κυβέρνησης φτάνοντας να μιλάμε για ένα βήμα πριν τον επίσημο  χαρακτηρισμό του παγκόσμιου μνημείο των Δελφών ως μεταλλευτική περιοχή  κ.λ.π., δηλαδή «Χωματερή» βιομηχανιών του ελάχιστου  περιβαλλοντικού κόστους παραγωγής λόγω μη εφαρμογής των νόμων. Τα χωροταξικά μπορούν μετά από 3 ή 5 χρόνια να αναθεωρηθούν όπως και οι αποφάσεις προστασίας του Δελφικού Τοπίου. Οι καταστροφές στο τοπίο από την εξόρυξη ή τα αιολικά όμως όχι. Όταν σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει θέα που να εμπνέει και να συγκινεί τον θεατή,  δεν θα υπάρχει και λόγος να μιλάμε για Δελφικό Τοπίο. Τότε ποια Πολιτεία θα διαφωνήσει;

Όλες οι προαναφερόμενες προβλέψεις  προκαλούν και σήμερα   όσους υπογράφουν και στηρίζουν αυτό   το προμελετημένο έγκλημα  να τις απορρίψουν με τα δικά τους επιχειρήματα. Έχουν λάβει όλοι τους επίσημα  πλήρη γνώση και αναμένεται να υποστηρίξουν το έργο τους αν δεν διορθώσουν.
 Η σημερινή Κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ , Ο Κος Τσίπρας, ο βουλευτής Φωκίδας κος Κωστοπαναγιώτου, οι υπουργοί κος  Σταθάκης και κος Φάμελλος που υπέγραψαν αυτό το Χωροταξικό, οι κα Ζορμπά, κα Κονιόρδου , κα Κουντουρά κ.λ.π. και οι προκάτοχοί τους έχουν    λάβει όλοι τους επίσημα  πλήρη γνώση. Όλοι τους έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί και τους έχει ήδη καταγράψει η ιστορία.  Το ζητούμενο όμως δεν είναι κατά πόσο αυτοί αντιλαμβάνονται τι υπογράφουν ή σε τι συναινούν και εάν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που θα χρεωθούν ως έργο τους. 
Το ζήτημα είναι η σωτηρία του  παγκόσμιου μνημείου φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Δελφών  και οι περιουσίες και  η  επιβίωση πάνω από 28.000 Ελλήνων που βρέθηκαν να κατοικούν στον προικισμένο τόπο από την φύση και "μουτζωμένο" από τους πολιτικούς..   


Υπέγραψε και εσύ πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο  : 

ΨΉΦΙΣΜΑ : Στήριξε τον αγώνα των πολιτών και των Οργανώσεων για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των Δελφών. ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΏΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη όλων των αιρετών ή υπεύθυνων προσώπων του νομού μας!

Ανώνυμος είπε...

οποιος ψηφισει οποιονδηποτε, οσο κολλητος, γειτονας, συγγενής κλπ να είναι, χωρις να εχει ζητησει ξακαθαρισμα αυτης της καταστασης, θα ειναι συνενοχος για οτι ακολουθησει