Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ : Ανάλυση Αγώνα/ Στατιστικά - Δηλώσεις προπονητών - 40 ράμματα ο Νασάκης + ένα σπασμένο τζάμι...

ΓΣ6

   



      -          Απίστευτη ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους της ΙΤΕΑΣ στο ΠΑΛΕ, Σόκαραν τους παίχτες του ΜΑΚΑΡΟΥ που δεν μπορούσαν να σταυρώσουν ελεύθερη βολή (κάτι καθαρά ψυχολογικό…) 
     
-Εξωπραγματική ενέργεια και πίεση σε όλο το γήπεδο σε όλη την διάρκεια!
-        
-  
Λες και είχε προηγούμενα ο Νασάκης με τον Διαιτητή του αγώνα από παλιά, αποβλήθηκε με 5 φάουλ λίγο πριν την λήξη του αγώνα και έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα – πολλές φορές τον μάρκαραν ακόμα και 3 παίχτες! αιμόφυρτος έφυγε σφαίρα από το γήπεδο για 40 ράμματα !
-       
Ο Παγώνης σκοράρει με τόση άνεση λες και δένει τα κορδόνια του…
-       
-  
Που να μην μας είχαν φύγει και παίχτες!!!
-       
-  
Μακάρι να είχαμε τα λεφτά για Β΄κατηγορία…
-       
-  
Δεν πραγματοποίησε την τελευταία επίθεση ο ΜΑΚΑΡΟΣ
-       
-  
Καμία σχέση με το κλίμα που συναντήσαμε στο κλειστό την ΑΜΦΙΣΣΑΣ…. «Γαλλικά και πιάνο….»



Ο Μάκαρος "κάηκε" μέσα στο μπαλόνι του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιτέας από μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε, μια ομάδα με "δικά της " παιδιά και όχι μεταγραφές, με παίχτες που παίζουν για την φανέλα και την πόλη τους. Αυτός είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας...

Μεγάλη νίκη με σπουδαία εμφάνιση πέτυχε χθες η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας στο τοπικό ντέρμπι με τον Μάκαρο Άμφισσας με 76-59 στο κατάμεστο από οπαδούς γήπεδο της Ιτέας! Με τη χθεσινή νίκη ο Γ.Σ. Ιτέας κατέλαβε τελικά την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα στο τελείωμα της Α΄φάσης μετά από 22 συνολικά αγώνες κι έτσι πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση των play off, με αντίπαλο τον Άρη Θήβας που δεν είναι τυχαίο ότι κατέκτησε φέτος την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το άλλο ζευγάρι τον play off θα είναι Μάκαρος με Μαλεσίνα.
ΓΣ3Η ομάδα μας χθες ήταν αναμφίβολα καλύτερη από τον Μάκαρο, παίρνοντας δίκαια τη νίκη και έχοντας μια μεγάλη διαφορά στο σκορ ιδίως στο β’ ημίχρονο του ντέρμπι. Ο Μάκαρος ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα κάνοντας το 7-14, αλλά στη συνέχεια χάρη στην ευστοχία των παιχτών μας μέσα και έξω από την ρακέτα και την καλή άμυνα απέναντι στους παίχτες της Άμφισσας που δεν τους επέτρεψε να έχουν καλά ποσοστά ευστοχίας, χάνοντας σημαντικά σουτ, ο Γ.Σ. Ιτέας πήρε σημαντικό προβάδισμα στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο με διαφορά 9 πόντων και σκορ 37-28, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν ο Μάκαρος δεν είχε ευστοχήσει σε τρίποντο.
Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, η ομάδα μας παίζοντας χωρίς άγχος και με την ένθερμη υποστήριξη των φιλάθλων μας, που για μία ακόμη φορά είχαν κατακλύσει το κλειστό γήπεδο της Ιτέας προς ενίσχυση της ομάδας μας, ξέφυγε με διψήφια διαφορά στο σκορ (45-33), με διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 20 πόντους (58-38). Μάλιστα ο κόουτς Χρήστος Μωραΐτης έδωσε αρκετό αγωνιστικό χρόνο σε νεαρούς παίχτες που αποτελούν το παρόν και το μέλλον της ομάδας και παρόλα αυτά η ομάδα του Μάκαρου, που μέχρι εχθές φιγουράριζε στην 1η θέση της βαθμολογίας, δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο σκορ παρόλο που τα τελευταία χρόνια διαθέτει ένα μεγάλο budget για μεταγραφές...Αυτό από μόνο του τα λέει όλα...
μορ
Το τελικό σκορ 76-59 αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού και υποδεικνύει για μία ακόμη φορά την εικόνα που έδειχνε η ομάδα μας από την αρχή κιόλας της σεζόν, ότι δηλαδή αξίζει να βρίσκεται μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
ΓΣ5Οι διαιτητές Κοτσιμπός και Χουγιάζος σημείωσαν στο φύλλο αγώνος τον Θύμιο Νασάκη του Μάκαρου για εξύβριση προς τον α’ διαιτητή του ντέρμπι Γ.Σ.Ιτέας-Μάκαρος μετά το τέλος του αγώνα.
Αναλυτικά αναφέρουν για το περιστατικό:‘Με τη λήξη του αγώνα ο παίκτης Νο 15 της β’ομάδας (Νασάκης) ερχόμενος στο κέντρο του γηπέδου και σπρώχνοντας τον α’ διαιτητή (Κοτσιμπός) του είπε ‘Εγώ εσένα θα σε τελειώσω. Κατόπιν, αφού τον κρατούσαν οι παράγοντες της ομάδας του φώναζε ‘Εγώ εσένα όπου σε βρω θα σε γ… απευθυνόμενος στον α’ διαιτητή. Κρατήθηκε το δελτίο του. Στο 6:27 του πρώτου 10λεπτου διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας’. Ακολουθεί η έκθεση’.
ΓΣ8
ΓΣ7
Η έδρα μας για μία ακόμη φορά ήταν απροσπέλαστη, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε το πόσο ανεπαρκές μπορεί να γίνει το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα μας σε μεγάλα ματς, όπου δεν υπάρχει χώρος ούτε για τους όρθιους...όπως έγινε και χθες.
ΓΣ11
Αναλυτική ενημέρωση για την έκβαση του αγώνα, από την οπτική γωνία του eviabasket μπορείτε να λάβετε από αυτόν τον σύνδεσμο.
Το ροζ φύλλο του αγώνα:
Διαιτητές: Κοτσιμπός-Χουγιάζος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 37-28, 60-44, 76-59.
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Παγώνης 19, Παπαθεοχάρης 8 (2), Μπαντελάς 2, Γεωργαντάς 5, Παπαδρόσος 2, Αγγελόπουλος 3, Πράππας 3 (1), Ευθυμίου 13 (1), Παπαδήμας 14, Δημητρίου 2, Κουτρόγιαννος 5 (1), Σκούρας.
ΜΑΚΑΡΟΣ (Παπούλιας): Λεοντίου 8 (2), Κουτσογιάννης 7 (1), Οικονόμου 6, Λούπουλ 23 (1), Διαμάντης, Τσικνής, Φουσέκης 3, Φωτητζόγλου 4, Μουτζούρης, Νασάκης 8.


http://www.gsiteas.gr

ΓΣ2
ΓΣ1
 ΓΣ4

Created by VS

Mε καθαρή και δίκαιη επικράτηση του ΓΣ Ι με 76-59 επί του Μάκαρου έληξε το ντέρμπι κορυφής αλλά και τοπικό ντέρμπι χθες στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό γυμναστήριο της Ιτέας. Η ομάδα του Μωραίτη ήταν καλύτερη σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα κι έφτασε δίκαια στη νίκη, η οποία την στέλνει στα play off ανόδου σε βάρος του Αίαντα Αυλίδας που καραδοκούσε περιμένοντας ήττα των γηπεδούχων για να πλασαριστεί αυτός ως 4ος.
Αντίθετα, το σύνολο του Παπούλια στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή του αποδεικνύοντας πως ψυχολογικά ήταν απροετοίμαστο για τις ιδιαίτερες απαιτήσες του συγκεκριμένου αγώνα, κάτι που φάνηκε και από τη μεγάλη αστοχία στις ελεύθερες βολές, απογοητεύντας τον κόσμο που στήριξε την ομάδα της Άμφισσας χθες στην Ιτέα. Ο μόνος από το Μάκαρο που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο νεαρός Λούπουλ. Με την ήττα αυτή το συγκρότημα της Άμφισσας τερμάτισε 2ο στην κανονική περίοδο, πίσω από τον Άρη Θήβας, χάνοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off και θολώνοντας το όνειρο της επανόδου μετά από χρόνια στη ΄Γ Εθνική.
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ (Μωραϊτης): Παγώνης 19, Παπαθεοχάρης 8 (2), Μπαντελάς 2, Γεωργαντάς 5, Παπαδρόσος 2, Αγγελόπουλος 3, Πράππας 3 (1), Ευθυμίου 13 (1), Παπαδήμας 14, Δημητρίου 2, Κουτρόγιαννος 5 (1), Σκούρας.
ΜΑΚΑΡΟΣ (Παπούλιας): Λεοντίου 8 (2), Κουτσογιάννης 7 (1), Οικονόμου 6, Λούπουλ 23 (1), Διαμάντης, Τσικνής, Φουσέκης 3, Φωτητζόγλου 4, Μουτζούρης, Νασάκης 8.
Η τελική βαθμολογία στην 1η τετράδα
1. Άρης Θήβας 19-3
2. Μάκαρος 18-4
– Μαλεσίνα 18-4
4.ΓΣ Ιτέας 15-7
Play off
Άρης Θήβας-ΓΣ Ιτέας  (2-0)
Μάκαρος-Μαλεσίνα  (1-1)
Από την κατηγορία υποβιβάζονται η ΑΓΕ Χαλκίδας και ο Σύλλας. Στην 1η φάση των play off ο Άρης Θήβας χρειάζεται μια ακόμα νίκη επί του ΓΣ για να περάσει στον τελικό, ενώ το άλλο ζευγάρι προβλέπεται πιο αμφίρροπο, καθώς Μάκαρος και Μαλεσίνα έχουν από μία νίκη με την πρόκριση να κρίνεται στις 3. Το πλεονέκτημα της έδρας το έχει η ομάδα της Άμφισσας, ενώ στον τελικό ο Άρης Θήβας.

http://www.eviabasket.gr

Χρ. Μωραϊτης: ‘Κυριαρχήσαμε κατά κράτος κερδίσαμε δίκαια

Απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο κόουτς του Γ.Σ.Ιτέας Χρήστος Μωραϊτης, που όπως τόνισε όλα κύλησαν στο αγωνιστικό κομμάτι όπως τα είχαν σχεδιάσει στις προπονήσεις. Επίσης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κόσμο της ομάδας του για τη βοήθεια που τους έδωσαν ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στον Μάκαρο, όπως επίσης ευχήθηκε πρώτα απ’ όλα περαστικά στον Νασάκη.
Ξεκινώντας να ευχηθώ περαστικά στον Θύμιο Νασάκη για τον τραυματισμό που είχε μετά το τέλος του αγώνα. Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο της Ιτέας για την στήριξη του. Όλα κύλισαν ομαλά παρόλο που σε ένα γήπεδο κλουβί ήταν στριμωγμένοι φίλαθλοι και των δυο ομάδων! 

Στα του αγώνα, θέλαμε τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους ώστε να μπούμε στην τετράδα αλλά και για λόγους γοήτρου μιας και επρόκειτο για το τοπικό μας ντέρμπι και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει. Θεωρώ ότι το ματς το προετοιμάσαμε πολύ καλά μιας και δουλέψαμε όλοι μαζί δυο βδομάδας στις διακοπές του Πάσχα. 

Τακτικά είχαμε σαν στόχο να περιορίσουμε το transition του Κουτσογιάννη (από τα καλύτερα γκαρντ στην κατηγορία) με τον Λούπουλ και το pick and roll του Κουτσογιάννη με τον Νασάκη και τον Φωτητζόγλου. Και στα δυο πήγαμε περίφημα παίζοντας τον επιθετικά στον pick and roll και έχοντας overhelping από την weak side ρισκάροντας το σουτ κάποιων παιχτών του Μακαρου.
Γενικά θεωρώ ότι είχαμε περισσότερη ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι μας θέληση και διάθεση να πάρουμε τις μπάλες (είχαμε 10 κλεψίματα και 39 ριμπάουντ ). Εάν εξαιρέσουμε το πρώτο τρίλεπτο και ένα τρίλεπτο που κολλήσαμε στους 60 πόντους στο υπόλοιπο του ματς νομίζω κυριαρχήσαμε κατά κράτος και κερδίσαμε δίκαια .

Κλείνοντας, να δώσω συγχαρητήρια στον Μάκαρο για όλη την φετινή του πορεία. Ευχαριστώ και πάλι τον κόσμο για την κόσμια και ώριμη συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια του ματς και ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές μου για όλη τους την προσπάθεια’.



Νικ.Παπούλιας: ‘Δεν είχαμε συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση’

Στην έλλειψη συγκέντρωσης σε άμυνα και επίθεση απέδωσε την ήττα της ομάδας του στο ντέρμπι με την Ιτέα ο κόουτς του Μάκαρου Νίκος Παπούλιας. 
Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τις καλύτερες προϋποθέσεις η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού μετά την πρώτη δεκάλεπτη διακοπή του αγώνα χάσαμε τελείως το ρυθμό μας. Βιαστικές επιλογές στην επίθεση, χαμένα εύκολα καλάθια και σωρεία χαμένων βολών μας οδήγησαν πίσω στο σκορ.
Από το παιχνίδι πήραμε αυτό το οποίο μας άξιζε, αφού χάσαμε δίκαια. Για 35 λεπτά δεν είχαμε συγκέντρωση ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση και όταν δεν έχεις συγκέντρωση σε ένα τέτοιο κρίσιμο αγώνα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο. Πρέπει άμεσα να ανασυνταχθούμε ενόψει της πραγματικότητας των play off, στα οποία η ομάδα βρίσκεται μετά από 20 χρόνια




Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Νασάκη!

Μια ευχάριστη είδηση για τον Μάκαρο και βεβαίως για τον ίδιο τον αθλητή Θύμιο Νασάκη, αποτελεί το γεγονός ότι ο τραυματισμός του στο χέρι αποδείχθηκε πως δεν ήταν τόσο σοβαρός όπως φάνηκε αρχικά.
Ο παίκτης μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ιτέα, έχοντας πολλά νεύρα και πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, ξέσπασε σε μια τζαμαρία με αποτέλεσμα να κόψει το χέρι του!
Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι μήπως είχε πειραχτεί ο τένοντας αλλά στο Νοσοκομείο όπου και πήγε αμέσως αποδείχθηκε τελικά πως (ευτυχώς) γλίτωσε μεγαλύτερη ζημιά.

Οι γιατροί του έκαναν αρκετά ράμματα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψε στο σπίτι του.

Κρατήθηκε το δελτίο του Νασάκη!

Οι διαιτητές Κοτσιμπός και Χουγιάζος σημείωσαν στο φύλλο αγώνος τον Θύμιο Νασάκη του Μάκαρου για εξύβριση προς τον α’ διαιτητή του ντέρμπι Γ.Σ.Ιτέας-Μάκαρος, ενώ ανέφεραν και για τη διακοπή του πρώτου 10λεπτου. Θα ακολουθήσει έκθεση των διαιτητών για να αποφασίσει στη συνέχεια το πειθαρχικό της ΕΣΚΑΣΕ για τυχόν τιμωρίες.
Αναλυτικά αναφέρουν: ‘Με τη λήξη του αγώνα ο παίκτης Νο 15 της β’ομάδας (Νασάκης) ερχόμενος στο κέντρο του γηπέδου και σπρώχνοντας τον α’ διαιτητή (Κοτσιμπός) του είπε ‘Εγώ εσένα θα σε τελειώσω. Κατόπιν, αφού τον κρατούσαν οι παράγοντες της ομάδας του φώναζε ‘Εγώ εσένα όπου σε βρω θα σε γ… απευθυνόμενος στον α’ διαιτητή. Κρατήθηκε το δελτίο του. Στο 6:27 του πρώτου 10λεπτου διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας’. Ακολουθεί η έκθεση’.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκαρος ούτε Γ Εθνική έχει πάει, ούτε play off έχει ξαναπαίξει.
Ο ΓΑΣ Άμφισσας που τα τα είχε κάνει αυτά δεν υπάρχει πια από το 1999.
Η μοναδική ομάδα μπάσκετ στη Φωκίδα με αδειάλειπτη ιστορία είναι ο Γ.Σ. Ιτέας.

Ανώνυμος είπε...

Οι επιλογες του προπονητη του Μακαρου οδηγησαν στην ντροπιαστικη ηττα.Μηπως θα πρεπει να αλλαξουν προπονητη΄.η ομαδα της Ιτεας διδαξε ηθος και μπασκετ.ΜΠΡΑΒΟ!