Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Δεν είναι μόνο τα νησιά: Ο Guardian επέλεξε 2 ελληνικούς προορισμούς στις ομορφότερες παραθαλάσσιες πόλεις : Γαλαξείδι και Βόλο

Σίγουρα, αν κάποιος ξένος ρωτηθεί ποιο μέρος της Ελλάδας θέλει να επισκεφθεί, η απάντηση θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο νησιά. Η χώρα μας όμως έχει κι άλλες ομορφιές.


Έτσι, ο Guardian, αναζητώντας τις 12 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της νότιας Ευρώπης δεν θα μπορούσε παρά να στρέψει το «βλέμμα» και στην Ελλάδα. Και «εστίασε» στο Γαλαξίδι και τον Βόλο.
«Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, επαύλεις μαρτυρούν ότι η πόλη άκμασε τον 19ο αιώνα ως ναυπηγικό κέντρο. Σήμερα, είναι ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παραλιακό θέρετρο, σε ένα φυσικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από βουνά», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για το Γαλαξίδι, ενώ περιγράφει ότι οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του οδηγούν στο ψηλότερο σημείο, τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου. Συμβουλεύει τους επισκέπτες να νοικιάσουν ποδήλατα και να εξερευνήσουν την Πέρα Πάντα, απέναντι από το λιμάνι, ή τις κοντινές παραλίες, όπως το Ανεμοκάμπι, ενώ δεν παραλείπει να τους θυμίσει ότι πολύ κοντά βρίσκονται και οι Δελφοί.
Όσο για τον Βόλο, ο Guardian περιγράφει την πόλη ως γεμάτη ενέργεια. Προτείνει βραδινή βόλτα στην παραλιακή και χαλάρωση στους πεζόδρομους, ενώ σημειώνει ότι η παραλία Αναυρος είναι τέλεια για μια βουτιά και έχει καλές ταβέρνες. Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να βρεθούν στην παραλία Αλυκές, με τις καφετέριές της, όπως και- όπως είναι φυσικό- μια εκδρομή στο Πήλιο με τα «γραφικά ορεινά χωριά και τη μεγαλοπρεπή θέα».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόση δύναμη έχει η διαφήμιση .
Η παραλία στον Άναυρο , είναι υποδεέστερη απ την παραλία στο Μαϊαμι , με την διαφορά ότι η μεν παραλία στον Άναυρο συνεχώς αξιοποιείται , ενώ στο Μαϊάμι , κάποιοι φρόντισαν να την έχουν κυριολεκτικά ¨θαμένη" .
Μάλιστα είναι και ζώνη αμιγούς κατοικίας...που δεν επιτρέπει το "επιχειρείν" σε μια αμμώδη παραλία ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !
Καλή Φώτιση

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑΤΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα καλά τι λέει ο πρώτος. Γιατί δεν είναι αμιγούς κατοικίας χρήση από Μαϊάμι μέχρι Απόλαυση; Τι είναι δηλαδή; Πες μου ότι έχεις κατά νου κάτι σαν μπιτσόμπαρο να βαράει μουσική μεσημεριάτικα όλο το καλοκαίρι να πάμε για ρέγγες όλοι ...

Υπάρχουν στο Μαϊάμι και στην Απόλαυση μαγαζιά στην παραλία που σέβονται όσους μένουν εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι εάν θα εξακολουθήσει να υπάρχει Ιτέα σε είκοσι χρόνια ή θα είναι όπως τα Άσπρα Σπίτια σήμερα, εάν δεν αλλάξει ρότα σε κατεύθυνση όπου θα αναπτυχθούν νέες δουλειές για όλους. Η απάντηση βρίσκεται στο προς τα πού πάει η Ιτιά χρόνο με το χρόνο και αυτό το καταλαβαίνουν και οι ηλίθιοι. Κάποιοι βολεμένοι κατά κανόνα κολαούζα της γνωστής συμμορίας που θέλει την Ιτέα έρημη για να τα κονομάει χοντρά, κάνουν ότι μπορούν για την συμμορία τους και την βολή τους. Θέλουν την παραλία αμιγή κατοικία γιατί έτσι δεν θα αναπτυχθεί η Ιτιά ποτέ. Κατανοητό. Αν δεν ντρέπονται να πούνε δημόσια ότι θέλουν την παραλία της Ιτέας για αμιγή κατοικία κατοίκων που δεν έχουν να φάνε και τελικά φεύγουν και η Ιτιά ερημώνει. Ας τα έλεγαν όταν ο κόσμος έκραξε τους αυτοδιοικητικούς της συμμορίας και αυτοί για να δικαιολογηθούν φτάσανε να κάνουν έξτρα δημόσιες συγκεντρώσεις για να πείσουν τους Ιτιώτες της Ιτιάς που πεθαίνει ότι θα ξανακάνουν το παραλιακό μέτωπο όπως ήταν την εποχή που όλοι είχαν δουλειά και όλοι έβγαζαν πολύ καλά λεφτά. Στην συνάντηση που κάποια κυρία εξέφρασε μάλλον λίγο αγαθά αλλά με ειλικρίνεια την άποψη ότι πρέπει να μείνει η περιοχή αμιγή κατοικία για να έχει αυτή ησυχία στο παραλιακό της σπίτι τις είκοσι μέρες το χρόνο που έρχεται στην Ιτιά, έφαγε κράξιμο χωρίς να χρειαστεί να το συντονίσει κανένας συμμορίτης. Κάποιοι νοιάζονται μόνο για την βολή τους (και της συμμορίας τους), καλά το ξέρουμε ότι υπάρχουν και τέτοιοι. Αν δεν υπήρχαν δεν θα είχε η Ιτιά αυτή την κατάντια. Εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε;