Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α. Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ





ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α. Ε.
«ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»
Άμφισσα 30/05/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Το σωματείο στη πρόσφατη Γενική του Συνέλευση, προσπάθησε να ενημερώσει τους εργαζόμενους του μεταλλείου βωξίτη για την πραγματικότητα των γεγονότων των τελευταίων ημερών κυρίως. Πολλά ακούγονται και πολλά θα ακουστούν το επόμενο διάστημα όπου κάποιοι θα διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να κερδίσουν εντυπώσεις. Η αλήθεια είναι ότι πραγματοποιήθηκε από την Επιθεώρηση Μεταλλείων (ΕΜΝΕ) ,έλεγχος σε υπόγεια στοά που οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους ήταν επικίνδυνες και άτομα της διοίκησης της εταιρείας ήθελαν να την αποκρύψουν. Τώρα αν υπήρχε η σχετική άδεια εργασίας (μάλλον όχι) το σωματείο δεν γνωρίζει και δεν είναι αρμόδιο. Υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους. Σκοπός του σωματείου είναι ο κάθε εργαζόμενος που θα πάει για εργασία να γυρίσει μετά την λήξη του 8ώρου του στο σπίτι και στην οικογένειά του. Δεν θα δεχτούμε τα παιχνίδια της εταιρείας που θα προσπαθήσει να ρίξει στις πλάτες μας με απολύσεις άδειες χωρίς λόγο και διαθεσιμότητες.
<<Πάντοτε μπορείς να φτιάξεις τις συνθήκες που εσύ θέλεις για να μειωθεί το κόστος και να φαίνεται  άλλος σαν φταίχτης>>.
Τη Δευτέρα 30/5 υλοποιώντας απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης  ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας επιχειρήσαμε να δουλέψουμε, αφού παρουσιαστήκαμε αυτοπροσώπως απαιτώντας την εργασία μας ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις παρανομίες της εργοδοσίας! Το ίδιο εξ άλλου θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλες αυτές τις μέρες απαντώντας στην Ανακοίνωση που εξέδωσε και που σαφώς ορίζει ότι για λόγους εκδίκησης και μόνο θα συνεχίσει τις «άδειες»!
   Θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο τόσο για το δικαίωμά μας στην εργασία όσο και σε μεταλλευτικά. Μιας εργοδοσίας που απροκάλυπτα πλέον στοχοποιεί το Σωματείο μας, προωθώντας άλλο Σωματείο που θα είναι του χεριού του, κόντρα στον 1264/82.
     Το Σωματείο απαιτεί ασφαλή εργασία με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: