Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : « Έχουμε αύριο και το θέλουμε πιο φωτεινό! »





   Γκάζι πατάει η κυβέρνηση, όπως υποσχέθηκε ο κ. πρωθυπουργός από την επόμενη των ευρωεκλογών. Γκάζι στην κερδοφορία των ομίλων, γκάζι στους εξοπλισμούς, γκάζι στην επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα.

  Μετά τις προεκλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης:

     1) Να πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους 1 ευρώ για τις εργαστηριακές εξετάσεις και 3 για τις απεικονιστικές (με αιτιολογία υπέρ ΕΟΠΥΥ) αλλά που δεν θα αποδίδονται ποτέ (!) και

    2) Την δραστική μείωση (από το Φλεβάρη) της ασφαλιστικής τιμής σε χιλιάδες φάρμακα που είχε σαν αποτέλεσμα ενώ η τιμή ενός φαρμάκου να παρέμεινε σταθερή, η συμμετοχή του ασφαλισμένου να ήταν πολλαπλάσια π.χ. Για ένα  κορτιζονούχο φάρμακο η προηγούμενη λιανική τιμή 18,3 ευρώ η ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης 18,3 ευρώ, η συμμετοχή του ασφαλισμένου ήταν 4,57 ευρώ. Με τις νέες τιμές για το ίδιο φάρμακο με λιανική τιμή 17,02 ευρώ η ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης 0,9 ευρώ
η συμμετοχή Ασφαλισμένου είναι 16,34 ευρώ (αύξηση 72%). Παράλληλα 
καθιερώθηκε και η συμμετοχή των ασθενών έως 3 ευρώ για τα «γενόσημα» ενώ πριν ήταν μηδενική.

   Οι μετεκλογικές της αποφάσεις σανιδώνουν το γκάζι:

1)     Νέες αυξήσεις έως και 357% σε πάνω από 400 φαρμακευτικά σκευάσματα προωθούν κυβέρνηση και φαρμακοβιομηχανίες, στο όνομα του «δημοσιονομικού εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης», επιστρατεύοντας ταυτόχρονα εκβιαστικά διλήμματα προς τον λαό.

  Ουσιαστικά βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό των ασφαλισμένων, απειλώντας ότι αν δεν πληρώσουν ακόμα περισσότερα για τα φάρμακά τους δεν θα τα βρίσκουν στα φαρμακεία, καθώς «δεν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων»!

2)       Καθεστώς δουλείας για τα παιδιά μας. Δουλειά 6 μέρες τη βδομάδα. Απλήρωτη εργασία μέχρι και 2 ώρες την ημέρα στις επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας (Βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, κλπ). Ξέθαψαν Προεδρικό Διάταγμα του 1932 για να βγάλουν έξω από το ωράριο εργασίας το διάλειμμα και την προετοιμασία των εργαζομένων πριν και μετά τη βάρδια στους βιομηχανικούς χώρους δουλειάς. Δηλαδή μέχρι και μιάμιση ώρα απλήρωτη!              

3)       Εγκρίθηκε χτες από τη Βουλή η αγορά αμερικανικών αεροσκαφών και φρεγατών. Τα 8,6 δισ. ευρώ που θα κοστίσουν οι νέοι εξοπλισμοί είναι πραγματική πρόκληση για τον λαό, που στενάζει από την ακρίβεια και ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Εξοπλισμοί για τις εξοπλιστικές ανάγκες και τους πολεμικούς ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ (πάνω από 21 δισ. την τελευταία τριετία), τις μόνες που εξαιρούνται από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Εκεί τα «λεφτόδεντρα» φυτρώνουν μαζικά πάνω στην κοπριά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

    Εξ άλλου η «ευρωπαϊκή κανονικότητα», στην οποία δίνουν όρκους πίστης κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα περιγράφεται «με το νι και με το σίγμα» στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική, που ανακοινώθηκε μόλις χθές.

     Ματωμένα πλεονάσματα και φοροληστεία, «κόφτες» δαπανών ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες, καθηλωμένοι μισθοί και ακρίβεια που ήρθε για να μείνει, κι ένα αστικό κράτος ακόμη πιο αμείλικτο απέναντι στον λαό, πιο γαλαντόμο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το ΝΑΤΟ.

   Η πολεμική οικονομία που μας λένε οι ηγέτες της ΕΕ, προετοιμάζοντας μας για τον πόλεμο, είναι η πληρωμή του μάρμαρου να είναι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και συνταξιούχους κυρίως.

   Σε αυτές τις συνθήκες, εμάς τους συνταξιούχους, ως βαρίδια, μας πετάνε στην κυριολεξία στα αζήτητα! Με μειωμένες συντάξεις και προσωπικές διαφορές, χωρίς δώρα και επιδόματα, χωρίς νοσοκομεία και τώρα χωρίς φάρμακα μας πετάνε στην κυριολεξία στον Καιάδα.

    Μας θέλουν χωρίς αύριο. Εμείς όμως θέλουμε να έχουμε αύριο και για εμάς και πολύ περισσότερο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πληρώσαμε γι’ αυτά. Με εισφορές, με ιδρώτα και αίμα 35 και 40 χρόνια.

  Φτάνει πια! Έως εδώ!

Άμφισσα 28/06/2024 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με όλο τον σεβασμό , η τρίτη ηλικία ανέβασε τα ποσοστά της ΝΔ. Άρα....