Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

«Λαρνάκι Ιτέας» ( από αναγνώστη )

Η αδιαφορία των αρχών σύμμαχος της καταστροφικής πυρκαγιάς









Σας αποστέλλω φωτογραφίες από την περιοχή Λαρνάκι της Ιτέας.
Είναι φανερό ότι μία σπίθα αρκεί για να καεί όλη η περιοχή διότι δεν έχει ληφθεί καμμία μέριμνα από την πολιτεία για τον καθαρισμό των ξερών χόρτων. 
Σημειωτέον ότι, πρόκειται για μία περιοχή εντός του σχεδίου πόλης!

Είναι να αναρωτιέται κανείς πως ακριβώς αντιλαμβάνεται την έννοια της ευθύνης η πολιτεία διότι είχαν την μέριμνα να μεταφέρουν τα αδέσποτα σκυλιά στο σχολείο (εικονιζόμενο) αλλά για τα ξερά χόρτα δεν έκαναν τίποτα!
Δεν τα είδαν???

Σας παρακαλώ για ανάδειξη του θέματος καθώς ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι μεγάλος και δεν θα είμαστε πάντα τυχεροί να σταματάνε αυτές σε απόσταση 200 μέτρων!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αραγε ιδρωνει το αυτι κανενος???
Εχει αναρωτηθει κανεις απο τους ειδημωνες αν παρουν φωτια αυτοι οι ευκαλυπτοι που ειναι αριστερα στο δρομο Ιτεας - Γαλαξιδιου τί ακριβως θα γινει?
Εχει διαβασει κανεις απο αυτους που ειναι στο δημο, οτι ο ευκαλυπτος με τα ελαια που εχει πιανει πανευκολα φωτια, οτι τα καψακια του καρπου πεταγονται οταν καιγονται σε τεραστιες αποστασεις μεταδιδοντας τη φωτια και οτι σαν δεντρο σβηνει πολυ πολυ δυσκολα?
Μαλλον δεν εχουν διαβασει τη βιβλιογραφια, διοτι τοτε δεν θα αφηναν τοσο καλο προσαναμα απο κατω μεταξυ των ευκαλυπτων και του δημοτικου.
Η επομενη φωτια που θα μπει θα πιασει λαρνακι, αγιους αναργυρους, τροκαντερο, νεκροταφειο, ελαιωνα(οτι απεμεινε).
Και τοτε θα αναρωτιομαστε τί εφταιξε : 1) ο πολυ δυνατος αερας? 2) η ανεπαρκεια των μεσων? 3)η μορφολογια του εδαφους? 4)το μικροκλιμα της φωτιας?
Ολα τα αλλα εκτος απο το προφανες!