Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Μαθήτρια από τον Βόλο δεκτή στο MIT με πλήρη υποτροφία

Βρίσκεται ανάμεσα στο 4% των φοιτητών που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο ΜΙΤ


Η μαθήτρια Κωνσταντίνα Ρασβάνη © Ταχυδρόμος Βόλου


Μαθήτρια ΓΕΛ του Βόλου έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ - Τι λέει για τα όνειρά της για σπουδές.

Δεκτή στο ΜΙΤ και μάλιστα με πλήρη υποτροφία έγινε η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Kωνσταντίνα Ρασβάνη. Πλέον, συγκαταλέγεται ανάμεσα στο 4% των φοιτητών που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο του Βόλου», η Kωνσταντίνα Ρασβάνη δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο, παράλληλα κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πέρα του ΜΙΤ, έγινε δεκτή από το Princeton και το Rice, oνειρό της όμως και πρώτη της επιλογή αποτελεί η φοίτηση στο πρώτο. Προκειμένου να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.

Τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα μπει στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν».

Όπως σημειώνει το epilogestv.gr, το ταλέντο της Kωνσταντίνας Ρασβάνη στις θετικές επιστήμες είχε φανεί από νωρίς. Στα γυμνασιακά της χρόνια είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων. Δεκτή είχε γίνει και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.


«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/710004_mathitria-apo-ton-volo-pigainei-sto-mit-me-pliri-ypotrofia»

Δεν υπάρχουν σχόλια: