Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Στη «δίνη» του κορωνοϊού η Τουρκία-Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.




Στην Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 62.797 μολύνσεις κορωνοϊού και 279 θάνατοι λόγω επιπλοκών της νόσου, οι υψηλότεροι αριθμοί από την έναρξη της πανδημίας.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε πλέον τα 4.000.000. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων στην Τουρκία ανέρχεται σε 34.737. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, ο Τούρκος υπουργός Υγείας τόνισε ότι το 85% των διαγνωσμένων νέων κρουσμάτων είναι της βρετανικής παραλλαγής του ιού.

Συνομιλίες με Τούρκους που έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου ή περιμένουν να εμβολιασθούν δείχνουν ανάμεικτο φόβο και απογοήτευση από την εκτόξευση σε επίπεδα ρεκόρ των κρουσμάτων και των θανάτων, καθώς και από την πλημμελή τήρηση των μέτρων.

Pαράλληλα, η επικεφαλής της Ιατρικής Ένωσης της Τουρκίας δηλώνει πως πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ατόπημα της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν ήταν η ευρεία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο, όταν τα καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονταν έπεσαν κάτω από τα 10.000.

Η ίδια θεωρεί ότι η απόφαση θυσίασε τα οφέλη ολόκληρου του χειμώνα και την χαρακτήρισε «κοινωνική δολοφονία».

Επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι 0 Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε χθες τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και την επιβολή «μερικού lockdown» για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ραμαζανιού, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απαγορευθούν, ενώ οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ορισμένες τάξεις θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Επίσης, θα απαγορευτεί η τέλεση γάμων, τα συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μέχρι μετά τη λήξη του Ραμαζανιού. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα αν όσα ισχύουν τώρα δεν φέρουν αποτελέσματα, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στις 2 το μεσημέρι, τοπική ώρα. 


phgh

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ 90 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ