Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπουργείο Παιδείας - Όλες οι πληροφορίες

Εν αναμονή των αποφάσεων των ειδικών




Τη δύσκολη «εξίσωση» της επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή της επιστροφής στα θρανία των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου, επιχειρούν να «λύσουν» κυβέρνηση και ειδικοί, με φόντο το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα.

 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, με πιθανότερη ημερομηνία η Δευτέρα 10 Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

 

«Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες» είπε μεταξύ άλλων, στο Open.



Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις και το αν αυτές θα ακυρωθούν, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επίσης οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

 

«Φρένο» τα επιδημιολογικά στοιχεία

 

Ο αρχικός σχεδιασμός για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και των Γυμνασίων ήταν στα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα έβαλαν «φρένο» σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη διά ζώσης εκπαίδευση να παραμένει μόνο για τα Λύκεια, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.
 


Ωστόσο, η νέα εισήγηση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ως νέα ημερομηνία, την Δευτέρα μετά την Κυριακή Του Θωμά, δηλαδή στις 10 Μαΐου. Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζει «μονόδρομο» το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων στα μέσα του Μαΐου, καθώς, όπως εκτιμούν, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αργότερα.

 

Γι άλλη μια φορά η Επιτροπή καλείται να συζητήσει το θέμα και μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινώσει τη δική της εισήγηση προς τον πρωθυπουργό για τα σχολεία, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επανεξεταστούν έως τότε.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: