Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Η σοκαριστική πραγματικότητα του Spice: έτσι ζουν οι χρήστες του ναρκωτικού που «μιμείται» την κάνναβη

Η σοκαριστική πραγματικότητα του Spice: έτσι ζουν οι χρήστες του ναρκωτικού που «μιμείται» την κάνναβη 





Στο Wrexham, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Ουαλίας οι κάτοικοι εδώ και καιρό βρίσκονται αντιμέτωποι με μία τρομακτική πραγματικότητα: τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του ναρκωτικού Spice.    

Άνθρωποι να σέρνονται κυριολεκτικά στους δρόμους της πόλης, να ουρούν παντού, να περιφέρονται με κλειστά μάτια, να κοιμούνται στα παγκάκια και τα πεζοδρόμια, να μη μπορούν καν να αρθρώσουν λέξη...   

Το Spice είναι ένα παράνομο υποκατάστατο που μιμείται την κάνναβη, ωστόσο, με καταστροφικές για τον χρήστη συνέπειες. Το Wrexham και οι εικόνες των εξαθλιωμένων χρηστών εδώ και καιρό βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ. Πώς, όμως, περιγράφει την καθημερινότητά του ένας πρώην χρήστης του Spice;   

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πού θα βρω να καπνίσω. Μπορεί να καπνίσεις εδώ και να ξυπνήσεις κάπου τελείως αλλού. Είναι πολύ επικίνδυνο αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Με δυο ρουφηξιές μπορεί απλώς να τελειώσεις. Είναι πολύ επικίνδυνο, μιλάμε για κανονική λοταρία. Συν ότι με το Spice δεν μπορείς και δεν θες να κάνεις τίποτα», εξηγεί.    

Οι εικόνες παρακμής και αρκετοί θάνατοι από τη χρήση του ναρκωτικού έχουν αναγκάσει τις τελευταίες μέρες τις αρχές να ξεκινήσουν επιχείρηση υποστήριξης των χρηστών, προκειμένου να εμποδίσουν τη γιγάντωση του ήδη τεράστιου προβλήματος...  




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμμία σχέση της ΑΘΩΑΣ(μη εθιστική ουσίας) κάναβης με το συγκεκριμένο ναρκωτικό.Εκ του πονηρού η συσχέτιση τους.Ο τίτλος του άρθρου είναι του Διαχειριστή της ιστοσελίδος σας ή του αρχικού αρθογράφου;Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν πρέπει Να μπερδεύουμε τις πο.τσες με τις βο.ρτσες Διαβάστε όσοι ενδιαφέρεστε γιά την κάνναβη την παρακάτω τεκμηριωμένη μελέτη του Ιατρού Κλεάνθη Γρίβα γιά τις χρήσιμες ιδιότητες της κάνναβης που κακώς(ενάντια στην ανθρώπινη ελευθερία) έχει χρεωθεί στα ναρκωτικά και θεωρείται παράνομη η κατοχή και χρήση της.
http://www.enallaktikos.gr/ar8293el_oi-therapeytikes-idiotites-tis-kannavis-kai-oi-pragmatikoi-logoi-tis-apagoreysis-grafei-o-dr-kleanthis-grivas.html#.WNukN1EO9kU.facebook Παρακαλώ επίσης τον διαχειριστή του παρόντος άρθρου να αναρτήσει την μελέτη του Κου Γρίβα σε ξεχωριστή καταχώρηση,αν πραγματικά ενδιαφέρεται να ενημερώνει σωστά τους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ έχεις δίκιο πρώτε σχολιαστή αλλά άμα καπνίζεις κάνναβη τότε δεν είναι καθόλου αθώα. Σωματικά, βάζεις καπνό στα πνευμόνια σου. Ψυχικά, παίζεις με την ψύχωση σου. Λίγοι είναι αυτοί που μετά τη δεκαετία του '80 γιγαντώθηκε καπνίζουν κάθε μέρα από ας πούμε 18χρονών; Εγώ τουλάχιστον ξέρω δύο που ανέπτυξαν ψύχωση λόγω τσιγάρων κάνναβης για πάνω από χρόνο.

Τα φάρμακα που μπορούν να φτιαχτούν από κάνναβη να γίνουν να ανακουφιστουν όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.