Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Κατακαλόκαιρο και η πόλη εκπέμπει sos (από αναγνώστη)

Παραλία Ιτέας 17/7/2018



Όλη η Ελλάδα βουλιάζει στον τουρισμό και οι Δελφοί “πεθαίνουν”; Τι δεν καταλαβαίνεις;
Έχουμε ή όχι την δυνατότητα  να κρατήσουμε τουρίστες στον τόπο μας ;
 Μπορεί ή όχι να πάρει τουριστικό χαρακτήρα ένα απ τα πιο σημαντικά μνημεία του Δυτικού Πολιτισμού  ;
Μπορούμε να κάνουμε κάτι να αναστρέψουμε την ερήμωση των Δελφών;
Το οφείλουμε στα παιδιά μας που ξενιτεύονται το οφείλουμε σ αυτούς που επέλεξαν τον ΙΕΡΟ τούτο τόπο να ζήσουν.
Ας αναλογισθούμε όλοι μας τι ή τις πταίει...

ευχαριστώ,
εδπ


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οτάν στην παραλιακή λεωφόρο Ιτέας, αντί για καταστήματα τουριστικά το μόνο που βλέπεις είναι στην σειρά φαρμακεία, pet shop, γεωργικά εφόδια και κάθε τι άσχετο με τον τουρισμό κατάστημα, όταν δεν υπάρχει ενα μπαράκι να κρατήσει την νεολαία τα βράδυα, όταν η εγκατάλειψη και η απαξίωση είναι φανερή απο άκρη σε άκρη της πόλης, όταν την τελευταία εκδήλωση την έχει κάνει το γηροκομείο... Ελπίζω να μην έχουμε ακόμη χειρότερα και να μην γίνω μάντης κακών ειδήσεων. Η πόλη γέρασε και οι υπεύθυνοι έχουν όνομα...

Ανώνυμος είπε...

Η Ιτέα είναι μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού; Είπαμε ωραία είναι αλλά δεν πρόλαβε μέσα σε 150 χρόνια να αφήσει τέτοιο στίγμα.

Κατά τα άλλα το χωριό των Δελφών μια χαρά έχει τουρισμό. Κι ας είναι λίγο ξεχασμένο κάνα δυο δεκατίες πίσω το σύνολο των μαγαζιών του.

Ανώνυμος είπε...

Όλη η Ελλάδα βουλιάζει στον τουρισμό και οι Δελφοί “πεθαίνουν”; Τι δεν καταλαβαίνεις;
ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ (ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΟ, ΟΧΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ.

Έχουμε ή όχι την δυνατότητα να κρατήσουμε τουρίστες στον τόπο μας ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ/ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ/ΚΛΠ, ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Μπορεί ή όχι να πάρει τουριστικό χαρακτήρα ένα απ τα πιο σημαντικά μνημεία του Δυτικού Πολιτισμού ;
ΜΠΟΡΕΙ, ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ ΧΟΡΟΥΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΟΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι να αναστρέψουμε την ερήμωση των Δελφών;
ΝΑΙ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 1970!

Το οφείλουμε στα παιδιά μας που ξενιτεύονται το οφείλουμε σ αυτούς που επέλεξαν τον ΙΕΡΟ τούτο τόπο να ζήσουν.
Ας αναλογισθούμε όλοι μας τι ή τις πταίει...

Ανώνυμος είπε...

μα δεν βλεπεις καλα ....στη παραλια κατεφτασε η πρασινη αναπτυξη σε σχημα σταυρου βεβαια για να τους βαλουμαι στον ταφο της πολης

Ανώνυμος είπε...

μαγαζια που θα πληρωνουν ενοικιο μονο για την καλοκαιρινη σεζον μπορουν να σταθουν στην παραλια της ιτεας. τα υπόλοιπα δεν μπορουν να βγαλουν τα εξοδα του χειμωνα..δεν υπαρχει το απαραιτητο αγοραστικο κοινο για να τα συντηρησει.

Ανώνυμος είπε...

Ένα λόγο για να επισκεφθείς την Ιτέα το καλοκαίρι. Ένα πείτε μου .

υγ προς αποφυγή παρεξηγήσεων ιτιωτης είμαι !

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία φορά που καταστηματάρχης καφετέριας η κέντρου κέρασε πελάτη στην Ιτέα ήταν ποτέ, με επαγγελματισμό μηδέν δεν πάς πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

RESPECT όποιος και να είσαι.Πονάει η αλήθεια όταν την λές.

Ανώνυμος είπε...

Μας αγαπάει πολύ ο Θεουλης...δεν εξηγηται αλλιος πως την έχουμε γλυτωση ακόμα με τόσους αναπτυξιολαγνους που μας περιτριγυρίζουν...

Γλας είπε...

Δεν ξέρω πόσο χρονών είστε οι περισσότεροι αλλά εγώ είμαι ανάμεσα 30-40. Η ατμομηχανή της ανθρωπότητας όπως λέει και το κλισέ.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ιτέα έχει τα περισσότερα καφέ/μπαρ/μεζεδοπωλεία που είχε απ'όσο μπορώ να θυμηθώ. Όλη η παραλία είναι γεμάτη καφετέριες που το βράδυ γίνονται μπαρ.

Τι τουρίστες ζητάμε; Έλληνες ή αλλοδαπούς;
Έλληνες τουρίστες μπορούν να κάτσουν περίπου 3-4 μέρες. Κι αυτό όχι γιατί η Ιτέα είναι το μέρος με το ωραίο κλίμα και τις ωραίες παραλίες. Απλώς γιατί είναι ανάμεσα στους Δελφούς και το Γαλαξίδι, είναι πιο φτηνή από αυτά και έχει παραλίες ανεκτές. Χοντρικά το ίδιο ισχύει και για τους αλλοδαπούς τουρίστες στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί κάποιος από την Πολωνία να έρθει για 3-4 μέρες στην Ιτέα; Είναι κοντά σε νησιά η Ιτέα; Μπορεί να φύγει εύκολα να συνεχίσει αλλού τις διακοπές του; Πραγματικά μπορεί να το απαντήσει αυτό κάποιος;

Χωρίς καμιά διάθεση απαξίωσης του τόπου που μεγάλωσα και αγαπώ. Υπάρχει η λεγόμενη ανοχή και η συνήθεια. Κάπως έτσι έφτασε το ανέκδοτο για Μονακό της Ελλάδας να το πιστεύουν αρκετοί και να αναρωτιούνται μα γιατί δεν έχουμε ήδη πέντε-έξι καζίνο;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ..ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ-ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ???
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ή ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ??
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ/ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ????
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ..ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ή ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ..
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΒΟΤΑ..ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Ή ΓΥΘΕΙΟ..ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ..

Ανώνυμος είπε...

Πες μας ότι κάνεις πλάκα, δεν μπορεί να τα λες σοβαρά αυτά...

Ανώνυμος είπε...

ας επέλεγε κανένας επώνυμος να περνάει τις διακοπές του εδώ και σούλεγα πως γίνονται κοσμική πλαζ τα βραχάκια...